9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, June 8, 2012

Third Antenatal Check Up

Seperti yang dijadualkan, semalam My ke Klinik Kesihatan untuk pemeriksaan kehamilan kali ketiga selepas check up dua minggu yang lepas. Gara-gara berat turun, HB turun, kencing kotor makanya My dikehendaki datang untuk check up 2 minggu kemudian.

Nah, semalam semuanya masih tidak memuaskan. Berat turun lagi setengah KG. Tekanan darah pun turun...-..- dan hasil MGTT, minum air gula 2 minggu yang lepas... keputusannya... 7.9.... dah tahap kena kencing manis... Doktor marah cakap My tak makan ke... nak buat camne.. muntah-muntah masih tak hilang... T__T

Next week kena datang lagi on Wednesday buat BSP... tu ada kena mengena dengan kencing manis tu la... 2 minggu lagi kena datang cek berat plak.. lepas tu My kena datang jumpa pakar nutrisi plak... lepas tu, next check up. Fuhhhh 4 minggu berturut-turutlah My kena pergi klinik buat itu ini. Arghhhh... letihnyaaaaa.... Sampai bila harus begini... tolonglah sihat.... T___T

Bila tengok orang lain pegang baby comel-comel.. tak sabar nak tunggu baby dalam perut ni keluar... berair airmata sebab happy tengok baby... Arghhh bilalah waktunya akan tiba...naluri ibu dalam hati ni meronta-ronta... :( Tapi, untuk sampai ke tahap itu My kena kuat!!! ye... My tahu.... Tapi... entahlah... My dah buntu... Apa lagi harus My lakukan... Makan itu tak kena makan ini tak kena... Sekarang ni kalau balik kerja yang My boleh telan hari-hari cuma kuey teaw kungfu dan air limau ais. Itu je menu yang hari-hari enchek somi belikan sampai kedai makan tu pun dah kenal and tau dah nak apa setiap kali datang kedai...-..-

Paling teruk sekarang ni kalau hari bekerja. Pagi petang My makan apa je mesti nak keluar balik. Sebelum balik toilet tu dah macam workstation kedua, jadi tempat My istrirehat keluarkan segala isi perut yang nak terburai ni... balik je longlai... Ya Allah..... kenapa lemah sangat My ni..... T___T

Mahaplah kawan-kawan... festime preggy... Macam-macam hal... My tahu ini semua satu anugerah... Tapi My tak tahu bagaimana harus My manfaatkan anugerah yang tidak terhingga nilainya ni.... Sekarang My risau dengan baby dalam perut ni... My risau sangat... My nak sihat... Kalau My sihat baru dia sihat... Kalau My lemah n sakit macam ni... macam mana baby nak membesar dengan sihat... T___T

Maafkan mommy sayang.... T____T

notakaki: Minggu depan nak ke China 5days. Selamba je kan? Tataolah camne nanti ni larat ke tak. agak-agak tak larat nak berjalan duduk hotel je la jawabnya...-..-  Kerja kat ofis  plakmakin memberi tekanan dengan ketiaadaan assistant!! huarghhhhhhhh...!!

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga dipermudahkan semua nyer,amin ~

noradzlina.kamdani said...

wah g jenjalan ke china...jaga diri bebaik..bwk plastik utk muntah..bnyk minum air msk...

kak lin pun dh masuk sebulan dok tala kuetiaw kungfu jek..nasi xmo...

Liyana said...

kuatkan ht my..demi bby :)

Bazilah (^0^) said...

moga dipermudahkan semua nya :) jgn risau sgt, anggap tu pembawakan baby yer..

Ummi Iman said...

Askm my. Lama akak tak singgah sini. Tahniah ya dah pregnant. Alhamdulillah anugerah yg tak ternilai tu. Take care ok. Lain org lain pengalaman mengandung.

Deq's Qienz said...

aloloo cian,, xper org ckp masa ngadung bermasalagh, nt nk bsalin mudah..hopefuly, my selamat mlahirkan bb yg cute lagi sihat cm mama dia ek..:)

mas saari said...

dah suspect GDM ye.. samalah dengan akak! dah buat BSP pun tapi masih under control.. 12/6 ni buat BSP untuk kali kedua..

LALABIELA said...

akak try makan kerap tp sikit.. first time mmg cmtu..

~MiZz Atie ZieYa~ said...

take care k

With Julia said...

cedihhh yer baca entry my...jgn cedih2 tau...jum baca entry with julia pregnancy music...takukah my bahawa baby dh start mula mendengar pada usia 3 bulan di kandungan...haaaaa apa lagi jum hiburkan hati baby kita ye...:)

Anonymous said...

just stopping by to say hi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers