9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, June 27, 2012

Critical Time

Urghh sorry that i can't update my blog frequently... Guangzhou Trip pun tak sempat nak post in... So terpaksa ditangguhkan lagi... Now is my crucial time...

It's about my career... Sounds scary huh? eceh... Takdelah... sekarang Mai tengah busy senanya.. bukan busy body hoke.. tapi busy dengan kerja-kerja yang fuhhhh agak memberi tekanan jugak pada seseorang yang bergelar mak buyung ni...  I love to do it... but itulah... agak tak menang tangan nak buat... lepas satu, satu... whoooo whooooo i only have my two hands... -..-

Masalah tekanan tu bukan hape.. sebab benda last minit kan.. so tu yang agak kelam kabut.. Company My ada event kurang sebulan lagi which is on 14th July. Tak ke kelam kabut siapkan surat segala, dealing with designer, t-shirt supplier.. tunggu approval lagi... everything makan masa... Kalau sini pending, sana pending... sana pending, sini pending... So kena keep on updated. kalau boleh laptop pn nak lekat je kat dada ni with hope that i will not miss anything!! Dengan event yang tak lama je lagi tambah dengan current kerja on company survey yang My tak sempat nak settlekan sepenuhnya.. nak cari respondents pun merangkak2 kauuu... wallah! mintak nyawaaaa

Dan yang paling merisaukan My adalah bila mana My 'terpaksa' meninggalkan workstation atas sebab-sebab yang My tak mampu nak elakkan. Masakan tidak... dalam pada tengah banyak benda nak settle dapat plak call lewat petang semalam dari klinik beritahu My kena datang klinik harini buat second BSP. Aik? I just got call a few days ago nurse tu cakap buat BSP masa check up next week. Tiba-tiba dia call balik suh datang harini? grrr.... ni nak marah ni... tak datang kang tak tahu plak tahap kesihatan ni macam mana... nak datang.. adoiyaiii serba salah nak tinggal kerja macam tu je... T___T

Those yang dah biasa check up kat private mesti cakap My ni leceh... yela cek dengan gomen kan.. tau je lah gomen tu very details.. kalau gi private huh sepantas kilat tayah nak kena cek darah minum air gula bagai... hurm... lain orang lain pengalaman.. lain kehendaknya... cakap senangla... My ni dahlah first timer bab-bab mengandung ni... duduk pun kat hujung dunia ni.. bukan senang nak ke private clinic. nak suh My drive? try la datang sini tengok bape banyak traffic lite.. jammed nya lagi.. ate nak ke KL sempat? dengan membuyungnya lagi...-..-''... Lagipun, klinik tu dekat sangat dengan rumah.. tak kisahlah bape lama pun My kena tunggu yang penting they take care of pregnant woman in details... So, pls understand... at least for my first baby.. let me experience it myself what's the best... I still in learning process... T__T anything pls just advice me....

Kesimpulannya hari ini... My ke klinik buat pemeriksaan darah. Kerja penting... baby pun penting... tapi kenalah bagi keutamaan pada yang paling utama ye dak..? Amik tahu perkembangan dan kesihatan diri untuk anak dalam perut and at the same time kerja jangan separuh jalan... InsyaAllah... selagi kudrat ni mampu My takkan lepas tangan macam tu je... Lagipun sekarang ni Alhamdulillah sickness dah berkurangan... cuma tulah tahap gula ni dah tinggi (diabetes) jadi kenalah kawal gula tu kan... n pemakanan also... -..- I will try my best...!

Eh know what? this morning masa tengah mandi hidung My keluar darah.. actually My tengah tak berapa sihat beberapa harini. Selsema+batuk... Dah dua kali kuar darah... kahak pun berdarah... risau gak tapi hubby cakap mungkin sebab panas dalam... alahai~ harapnya memang sebab panas lah... janganlah ada sakit lain plak datang... T__T 

Oklah.. dah time! nak gi cucuk lagi amik darah... bacaan pertama tadi 3.8.... pasni tak tahu lah berapa plak... just wait n see..

i've got to go! see ya!

psst psst... apa khabar kawan2 m2b??? ada perkembangan terbaru? :)

6 comments:

Anum said...

harap2 bacaan ok

noradzlina.kamdani said...

mgkn mmg panas dlm sbb. batuk kuat sgt sampai mgkn urat2 yg halus kt area hidung tu kua darah la..
tu kire ok...
kak lin dh masuk 2 minggu batuk yg kering termat sakit tekak..x cukup dgn itu, batuk akan diiringi dgn terkencing hu hu hu..pkai pad manjang. seksa u.

Gadis said...

baik utamakan baby tu..
risau jugak kalau ada ape2..
=)

Teratak Hami said...

jaga kesihatan My & baby, jgn hiraukan cakap orang. Time ni ler kita nak comfort ourself.

Ummi Iman said...

Gov lg ok rasanya. Walaupun lambat tp details. Take care.

With Julia said...

dear my...wahh bz eh nak catcthup deadline...keje elok2 ye. jgn lupa jga time mkn dan minum...wpun mkn sikit tp kerap2kan mkn dlm kuantiti cikit so baby senantiasa dpt keperluannya..ye take care dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers