9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, September 1, 2015

Sambung cuti Merdeka

Minggu lepas aku kurang sihat.. tapi datang gak keje sok sek sok sek. Last2 khamis tu xtahan sangat sampai sakit kepala aku jumpa doc. 2 hari aku MC rehat kat rumah.

Jumaat malam tu aku gerak plak balik johor. Cuti merdeka katenye. Plan asal nak gi kenduri Miera je kat yongpeng lepas tu nak ke perak kenduri lain plak. Tapi fikir2 takut penat + banyak kos tak jadi ke perak. So aku ajaklah ben balik rumah mak aku je lepas kenduri. Jumaat tu aki direct terus ke bt pahat rumah kakak aku so esoknya dah dekat sikit bak ke kenduri. After kenduri baru balik rumah mak.

Dipendekkan cerita si danish aku prasan jumaat mlm tu badan panas. Sebelum tu dah few days mata dia bertaik. Mula2 sebelah pastu dua2 belah. Bangun pagi je berselaput penuh. Orang kata panas dalam ye. Tp malam nk gerak blk jhr th dia da panas. Sempat gak ak ke klinik cek suhu mmg tggi. Doc bekalkan ubat je lah.

Esok pagi danish dah kebah. Aku gi kenduri as plan je lah. Demam dia on off. Esoknya dhia pun demam. Ah sudah. Aku notice budak 2 orang ni kalau travel lame sket dalam kete konfem demam. Aku jerlum je lah n bagi gak ubat kalau panas sangat. Dahlah termometer xbawa main agak2 je. Tapi mmg panas lain macam.

Pg semalam dhia dah nampak ok n kebah. Tapi danish masih demam. Alahai 3 hari+ dah mula lah aku risau. Sbb danish demam xpernah se-lama ni. Cepat2 aku kemas barang beg segala ajak ben balik kL awal sikit. Bawa danish cek darah.

Sampai rumah terus gi klinik tapi doc kt klinik refer cek kat hosp. So lps balik solat zohor kitorg keluar blk ke kPj.



Dah cek darah doc kata viral fever je. Aku risau demam nyamuk je. Alhamdulillah bukan. Kemahen smpai 7 jenis ubat doc bagi. Budak ni baru 9 bulan kot sabo je lah..

Ingatkan bangun pagi ni dah kebah. Mlm tadi kemahen aktif adik. Tapi kul 4 pagi tadi terkejut aku panas sangat badan. 38.4... cepat2 kejut ben suh amik kain basah lap2 badan dia. Alahai adik..

Kalau anak dah demam gini mmg xkeruan lah kalau aku gi keje. Kalau demam on off entah ye entah tak pengasuh tlg pantau. Risau aku weh. Haritu anak jiran sampai kena sawan tarik sebab suhu tinggi sangat.

Sebelum jadi pape kat anak aku baiklah aku sendiri jaga. So awal2 text boss bgtau EL harini.

Terpaksalah kan. Asalkan anak depan mata.. ni tngahari tadi ni panas lagi badan adik. Siap pakej dengan muntah. Makan pun dia tak lalu. Nak muntah je bila suap. Alahai nak risau ke idok?

Cepat sembuh sayang mommy!!!

3 comments:

Allene typicalmommy said...

muntah ke my... risaunya kalau anak muntah...

Izzati Suhaide said...

kesiannya dia..comel anak kak my..mcm muka kak my..hihi

haslina asiaari said...

Sis...bole pm saya x.. nak tanya pasal sis kena cikenpox dulu masa bf baby
0127416466

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers