9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, March 29, 2012

KHABAR GEMBIRA.... ^___^

Jumaat Lepas....

Dah masuk hari ke-30 tapi My masih tak datang bulan.... Tapi, kenapa masa hari ke-26 haritu ada bleeding? Keluar sekali je. Esoknya tak keluar dah macam biasa. Kerisauan dah mula mengganggu... Haih~ tak teratur dah datang bulan My ni... Sudahnya, My mandi wajib dan solat seperti biasa. Sampai hari ke-30 memang tak keluar langsung... hurm, mungkin lambat sikit... kata My untuk menyedapkan hati....~

Ahad Lepas...

Confirm tak datang bulan... dah hari ke-32 kot! takkan peknen kot? nak cek ke idakkkk? errr awal lagi kot nak cek.... Takkan menstruasi bermasalah kot? hurm... ye la tu kot, perubahan hormon agaknya... haih~

Bangun Subuh pagi tu... terdetik nak cek urine... petang sabtu semalamnya ada beli pregnancy test hehe mengade saje-saje. Bulan lepas ada gak beli tapi negative.. so this time takmo la eksaited sangat... Sebelum subuh My terus bukak sampul pregnancy test tu... Nak test urine laaa... Orang kata kalau cek pagi-pagi masa bangun tidur lebih accurate keputusannya. Sebab urine pertama keluar tu lebih pekat kandungan HCG... so My pun cek....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

2 lines!!!!!!
Hehehe... Dapat je result My terus kejut enchek hasben... "sayang..! tengok ni..."... terpinga-pinga enchek hasben sambil tengok apa yang My tunjuk... pastu dia senyum.... "yey yey ada baby..."... hehe.... My? Masih tak pecaya? betul ke ni??? Rilex-rilex jangan eksaited sangat... nanti jumpa doc dulu.... Walaupun dalam hati dah berbunga-bunga....heeee~

Isnin lepas....

Petang Ahad semalamnya kitorang dah pergi beberapa klinik tapi semuanya doktor lelaki. Malas lah. So, My decide pergi klinik dekat dengan ofis My... Doktor perempuan.

Agak lama jugak tunggu turn pagi tu. Dalam hati berdebar-debar... Camne nak cakap dengan doc ni.. festime ni.. segan pun ado... enchek hasben ada kan senang...-.-'

My masuk bilik doc... Doctor chinese. "I've checked My urine yesterday"... "hmmm.. 2 lines..."... "so i nak confirmation on that...".... Doctor senyum... " Is it your first time".... "yeah..."... "ok... then do your UPT..."....

Lepas bagi urine kat assistant doc tu My tunggu kat luar. Beberapa minit pastu, Doc panggil masuk semula. Bukak je pintu doc dah senyum-senyum and tengok pada keputusan UPT My... "Congratulations.... Yes.... 2 lines..."... cakap doc sambil senyum.... Sebelum keluar dia tanya last date period... dan My ada cerita pasal bleeding yang keluar recently. Dia kata kalau keluar sekali tu sahaja don't worry but then kalau keluar lagi jumpa doctor. Sebelum keluar dia bagi advice.... termasuklah suruh ambil folic asid... *festime oke tahu pasal folic asid...-..-'

Alhamdulillah..... tak My duga seawal ini walaupun memang berharap...:) Kandungan ni dah berusia 4 minggu... Thanks Allah.... Kau permudahkanlah kandungan ku ini... sehingga hari kelahirannya nanti.... Amin.... :)

Setakat ni, My takde rasa loya-loya atau nak muntah... cuma sakit pinggang dan perut je. Selera pun macam biasa je cuma sekarang dah tak diet-diet dah hehe. Kalau dulu jarang makan nasik, kononnya nak diet...:D tapi sekarang hari-hari makan nasik... dah ada green lite... hehe...:D

Harap-harapnya sepanjang 9 bulan ni My tak alami apa-apa yang boleh memudaratkan kandungan. Harap sangat.... Pray for me also ya friends!! :)

** Apa yang boleh n tak boleh buat atau makan sepanjang trimester pertama ni ek? -.-'

14 comments:

saharinasaharudin said...

congrats My! ;)

Cik Rendang said...

tahniah kak may!!!

zana said...

waa...congratz my... dpt baby. mesti best kan? thniah2! :D

mOoN said...

alhamdulillah.. congrats sis.. moon doakan sis and baby sihat2 selalu...

mas saari said...

tahniah my! tiup sikit aura tu kat akak...heheheee

first ni jgn makan makanan yang tajam dan bisa je..

CikPuan Fara said...

tahniah!! sebaya nmpknya baby kte insyaAllah :)

Dira said...

congrats My :) comei je "yey yey ade baby.." tuh.. hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,tahniah
welcome to the club m2b...
hehehehe

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah :)

Anonymous said...

tahniah My :-) Happy for you. Hope everything will be fine.

@teratakhami.blogspot.com

Cik Ecah said...

wah...tahniah....:)

uMmI NuR aIn said...

Tahniah my,....
Happy 4 u...:)

noradzlina.kamdani said...

tahniah My...tumpang gembira membacanya...

Lida Rahim said...

TAHNIAH SIS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers