9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, November 5, 2012

BERURUT

Heee... bukan My yang berurut... My lom deliver lagi...:D

After 3 nights warded di KPJ Damansara, Husband discharged on last Saturday noon. Itupun request kat doc keluar awal since demam dia dah kebah sejak malam sebelumnya. With hope demam tu tak datang balik. So, kami balik around 2 pm. Sempat singgah di rumah PIL di Kepong sebelum pulang ke rumah yang dah berhari-hari kami tinggalkan dek berkampung di wad.

Malam tu, sampai rumah bersihkan diri, solat.. kami terus masuk tidur. Enchek hasben masih tak sedap badan katanya. My selimutkan dia... pakaikan stoking... My biarkan dia tidur dulu... My langsung tak dapat lelap mula-mula malam tu sebab badan dia tiba-tiba panas balik. My rendamkan towel dalam air asam jawa n letakkan atas kepala dia... Ya Allah risau sangat... My langsung tak boleh lelap mata... My lap-lapkan muka dan badan dia dengan towel basah... kadang-kadang dia merengek macam budak kecik mungkin sebab tak sedap badan... 

My biarkan lampu bilik terang sepanjang malam tu... Lama juga My berjaga biarkan enchek hasben tidur.. kejap-kejap My tukarkan towel rendamkan dalam air. Menangis My malam tu... Allah je tau betapa risaunya My tengok keadaan enchek hasben. Dalam hati, kalau tau My biarkan je enchek hasben terus admitted kat wad... Sekurang-kurangnya ada nurse, doctor yang boleh tengok-tengokkan... :( My buat solat hajat malam tu.. tak tenang betul rasa hati... :(

Pagi Subuh Ahas semalam enchek hasben nampak okay sikit. Pergi breakfast kat luar dengan My pun larat lagi. Balik breakfast dia sambung tido.. My biarkan je dia tido sampai tengahari.. Kejap-kejap dia terjaga juga. Badan dia panas balik.. sampai menangis dia.. Alahai kesiannya. My suruh dia tenang n tido je sementara My masakkan dia bubur. Festime My buat bubur Alhamdulillah bertambah dia makan...

Tengahari tu My bukak fesbuk, dapat satu message dari seorang kawan. Dia suggest bawa enchek hasben gi berurut. Sebab dia penah demam macam enchek hasben berhari-hari tak surut-surut.. rather than pergi jumpa specialist parents dia bawa gi berurut n Alhamdulillah dia sihat lepas tu. Pernah juga My dengar sebelum ni kalau demam bagus pergi berurut tapi tak terfikir plak My. Tapi masa tu My fikir takde sape tukang urut terdekat yang My kenal. My hanya terfikirkan tempat yang boleh buat bekam di tesco rawang. Mungkin ada eloknya selain berurut. So, My try ajak enchek hasben tapi dia macam nak tak nak je. My cakap kat dia kalau dapat berurut pun bagus gak kot la demam urat... 

Tak lama pastu enchek hasben baru teringat ada sorang kawan dia yang pandai mengurut. Terus dia call abang tu. Alhamdulillah Allah permudahkan sangat.. abang tu available petang semalam n rumah dia pun kat bukit beruntung.. kurang setengah jam dari rumah kami. Tak tunggu lama, kami bersiap-siap, solat semua then terus ke tempat abang yang pandai urut tu.

Petang tu sejam lebih enchek hasben kena urut dengan dia. menggeletik enchek hasben dibuatnya sebab geli+tak tahan sakit kena urut. My tengok gelihati pun ada... kesian pun ada... Tapi dalam hati puas sangat dapat tengok dia kena urut.. biarlah dengar dia menjerit-jerit sakit pun janji dapat urut urat-urat dia satu badan... With doa, semoga lepas tu enchek hasben sihat sepenuhnya...

Alhamdulillah... Malam tadi badan dia tak panas langsung. normal as sebelum dia sakit. Beberapa kali gak My terjaga malam tadi nak rasa suhu badan dia.. syukur sangat-sangat dia tak demam dah. Cuma dia mengadu sakit kepala+tengkuk.. ada juga My tolong-tolong picitkan bagi dia lega. Pagi ni pun Alhamdulillah dia nampak okay. Dia masih MC so dia yang hantar My pergi kerja.. malah dia yang ambil My dari keje. Badan dia tak panas dah... lega sangat My rasa. Harap-harap lepas ni dia sembuh sepenuhnya memandangkan lepas ni turn isteri dia plak yang nak berjuang di katil hospital hehe.

Orang kata kalau demam lambat nak kebah ni sebab demam urat yeke. entahlah. Mungkin ada betulnya. Mungkin enchek hasben penat lately ni kot. busy dengan kerja, family, isteri dia lagi kannzz... Apapun, Alhamdulillah sangat-sangat... moga sayang terus sihat untuk jaga kami 2 beranak nanti... :*)

I am 36 weeks++ now!! dah masuk 9 bulan la kan? Pendek kata, kalau orang tanya dah boleh cakap tunggu hari je la ni kannnzzz hehe... berdebar-debar+tak sabar! Moga-moga dipermudahkan Allah... Amin ya Rabb....!

8 comments:

KAMIHIDUP said...

Baby pun kalau demam pergi urut. Biasanya baby nak besar akan demam.

With Julia said...

Ya allah...ju doakan semoga husband my cpt sembuh dari demam...sayu je ju baca blog my...kalau julia di tempat my cm mana lah rasanya...my kuat semangat ye...dah masuk 36 minggu dh tuh x lama lg dh nak deliver...ya Allah permudahkanlah urusan my sekeluarga...mudah2han anak yg dilahirkan sehat dan ibunya sihat..aminnnn :)

*Vivilicious* said...

alhamdulillah..hehe lega dgr..ye la..dh sarat..terima dugaan mcmni.
my 36..saya 35..hehe

tak sabar la nak branak!

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah~

Mrs. Abi said...

bila kak my ckp pasal berurut bru sy teringat, spupu sy baby lagi, dia terjatuh pastu demam tak kebah. mak dia bwk pi klinik pun xjd ape... last2 bawak pi berurut, tapi xde la org tu urut kuat, mcm gosok2 kira berubat traditional la, terus sihat...

btol gak tu, mgkin urat.... ke ade husband kak my jatuh ke, atau tergelincir ke, mgkin ada urat dalam yg tergeliat...

apa pun syukur la dh sihat... hope dia blh jaga kak my bila bby kuar nanti... moga kak my dipermudahkan semuanya! jgn lupa updated blog nnti tau!

Puan Simply Syeeda said...

My, take a good care of yourself k. Jga kesihatan tu. Ape2 pun hrp2 semua dipermudahkan nnt msa bersalin.

mrs kayrul said...

semoga husband My cepat sembuh sepenuhnya...ooo..baru tau bab2 demam urat nie

Fara Fadzil said...

get well soon..teruk juga demam tuh smpai 2 3 hari..tp alhamdulillah lah dah nak baik..kesian kat awk nk jaga hubby dlm keadaan sarat camtu..
take care!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers