9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, November 26, 2012

Mommy To Be at 39 weeks++


Haluuuuu…. Mommy to be still in da house yaw…. Yeah right… Baby masih belum nak keluar dan My masih gagah bekerja! I am now 39weeks and 3days already.. Fuhhhh…. Sesungguhnya penantian itu suatu penyeksaan… Agaknya baby dah selesa sangat duk dalam poyot ni sampai tanak keluar kan.. maklumlah rumah first hand hehe…


Anyway, company launch event has been accomplished on last Friday… Alhamdulillah everything goes smoothly cuma ada sedikit glitches yang tak dapat dielakkan but it was a successful event. Thanks to my lady boss and clique jugak sebab without them for sure My lah yang akan terkial-kial on that day dengan perot yang sudah maju ke depan ni huhu. n nasib baik My tak rasa nak bersalin on that day, maybe baby ni ikut kata lady boss jangan keluar on the event day heheh. Sudahnya dah 2 days after event pun dia still tanak keluar…. Haih sabo je lah… -..-



Yet, yesterday was our last weekend life as wife and husband.. Next weekend InsyaAllah will be with our newborn!!! Yeay. We will be a mommy and daddy!! Coming to hidup bertiga pulak… Due date My adalah hari Jumaat ni, 30hb nov. Kalau sampai on the date takde tanda-tanda baby nak keluar nampak gayanya terpaksalah My serah diri kat hospital… Alahai… harap-haraplah baby keluar secara semula jadi… takmolah kena pakse baru baby boleh keluar kan… L My harap kelahiran bakal anak kami nanti akan dipermudahkan… Amin…. yu ols doakanlah My selamat dan dipermudahkan bersalin ye… berdebar-debar ni! Ada tips tak yu ols? Meh kongsi hehe…

Hari ni datang ofis semua orang duk pelik n cakap… ‘eh ada lagi?’… adeh…dah baby tanak keluar lagi kannnn memang ado je lah muka My ni kat ofis hehe. Nak amik cuti awal pun rasa macam malas je sebab kalau cuti pun boring gak duk rumah… so better gi ofis… clear up mana-mana keje yang masih pending, etc…

Mommies to be out there macam mana? Ada tak yang due sama dengan My tapi dah deliver dulu? Kawan-kawan My yang due date selepas My boleh dikatakan semua dah selamat deliver tau! Stress je bila dapat tau… Yela, orang dah selamat yang kita ni? uwwwaaaaa…..

Mommy just can’t wait to see you darling!!!

9 comments:

Anum said...

sweet je gambar

ieda79 said...

seronoknya tengok muka mom to be..xcited jer..tak sabarkan?..mudah-mudahan semuanya selamat nanti

* nak cakap ngan baby.. esoklah baby keluar ye!(27/11)..nanti boleh sambut besday sama dgn acik ieda :D

With Julia said...

HAppy for Newborn baby soon dear...waaa mesti x sbar kan tgk cahaya mata sulung..amalkan doa2 dan surah mariam dan surah2 yg memudahkan bersalin..insyaAllah Allah senantiasa membantu umatnya...jgn lupa zikir dilidah setiap hari :) take care dear

Ayu Na said...

Good luck mommy..wahhh xsabar nyee..hehe sy lak yg excited. :)
mudahan dipermudahkan urusan..amin.. :))

Nur BaiYah said...

salam..selamt bergelar ibu nt..hihi..hope sume selamat ye..

Gadis said...

baby nak kuar ikut due date tu..punctual...hihihi..

semoga semuanya dipermudahkan..amiinnnn..

Mrs. Abi said...

hahahaha comel la kak my, sy pun tgk ceduk2 pengalaman kak my, mcm mana la nk kasi tips kan...hahahaha... ape pun harap semuanya dipermudahkan. Tapi kalo ikut my mum ckp, if perut dh kebawah, means dh tak lama. tgk pic kak my perut dh kebawah, so insyallah dh tak lama dh tu....

Liyana said...

x lame dah tu.. entah2 malam ni? hihi

hasyimahshe said...

seronok nye...semoga selamat bersalin hendaknya.semoga anak dan ibu sihat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers