9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, April 2, 2013

Kesian Dhia...

Jam kul 12.44pm sekarang n My sdg dalam komuter kt Rawang tunggu ia bergerak utk ke tmpt keje. Half day hrni sebab bw dhia ke klinik dan ada perkara penting lain perlu diuruskan. Tapi urusan penting itu tpakse dilepaskan kpd enchek hasben gara2 my dah terlambat nk ke ofis. Kenapa lambat? Ini semua pengasuh punye hal...

As usual kami bw dhia check up dulu as per appoinment b4 hntr dhia ke rumah BS. So tadi lps keluar klinik kami gerak ke rmh BS untuk hntar dhia. Elok je hantar dhia kt depan pintu pagar BS dah tercegat kat depan. Bukak je pintu kereta.... "Akak nk mintak maaflah byk2 akak xdpt nak jaga anak ko lagi. Budak yg setahun lebih tu jeles. Semalam nk diterkamnye dhia xbagi akak pangku.."

Allahuakbar... rasa terpukul betul bila dgr BS tu ckp camtu. Tak sempat nak cakap apa2 dia kata da tlg crkan pengganti. Xbuang masa terus dia bawa kami ke rumah BS baru. Lebih experienced katanya, ada jg bby lain umur 6bulan, boy.

Tak semena2 airmata My mengalir time tu gak dpn dua2 BS. My sedih bila dhia kena tolak sana sini. Akk BS baru tu nmpk confident je bleh jg. Ntahla.. My okay je cuma takut BS yg xlarat jg dhia. Pd My dhia xsusah dijaga.. kalau dia menangis, meragam itu perkara biasa yg bayi seusia dia akan buat n iany hanya bersifat sementara. Tinggal  kita yg kena faham n tackle dia. Bagi yg baru take time. Mcm 1st BS dah kenal dhia mcm mne, sygnye die xboleh jg lebih lme nk buat camne..

So, My tinggalkn dhia kat rumah BS ke 3. Lme jugak lepak kat situ tadi before gerak gi opis. Alahai anak mummy... maafkn mummy syg... :'(

Doa n harapan My dhia akan jmpe penjaga yg terbaik.. adakah ini yg terbaik? Wallahua'lam.. will see

Mode: still pegi keje krn fikirkn komitmen even dlm kepala otak ni serabut dgn 1001 masalah...

Dugaan Allah... bersabarlah My....

2 comments:

juicy X said...

ya allah....sedihnya...on the spot plk tu nk 'tolak' ke bs lain... sabaq byk2 naaa

nanato said...

Cian mai...kalo nana dkt ngan umh mai tentu nana le jgkn dhia..lgpon nana full housewife..cian dhia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers