9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, May 4, 2011

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana

My ada 2 segmen nak kena join ni hehe.. Pagi tadi notice Pembawa Wacana buat segmen di SINI… dekat-dekat tengahari ni abg Ben Ashaari plak buat segmen di SINI.. So, My buat segmen PW ni dulu lah sebab nampak dia punya dulu an an..;D

Entri bertajukkan "Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana", My dikehendaki memilih "Aku Nak Jadi Kaya" atau "Aku Nak Jadi Popular" dan terangkan kenapa.

Ops sebelum tu kena tepek dulu header penganjur segmen nih..;D
Oke antara dua pernyataan di atas My memutuskan untuk memilih Aku Nak Jadi Kaya lebih daripada Aku Nak Jadi Popular… kenapa??

Bila memperkatakan mengenai wang a.k.a duit siapa yang nak kata tidak kan? Kalau orang bagi y’ols nah! 10 ribu depan mata.. y’ols nak menganga je ke? Agak-agak duit tu halal y’ols mesti bedal punya kan.. kalau tak halal pun y’ols halalun balun je kan janji dapat duit free free camtu je hehe.. Eh tapi jaga-jaga kena tengok sape yang bagi! Jangan orang tu perangkap y’ols jadi keldai dadah sudah… ahhh masak masak… pehtu nak menyusahkan kerajaan Mesia nak bawa balik y’ols plak…

Eh eh… dah lari topic nih.. ;D oke2 kita berbalik kepada tajuk utama perbincangan kita.. MY NAK JADI KAYA… Sebab apa? Sejak belajar My dah puas ikat perut nak makan sebab duit cukup-cukup sampai hujung bulan.. ikat mata, tangan bagai dari pergi bersoping sakan sebab duit loan belum masuk.. ikat napsu nak berjimba-jimba bersama teman-teman sebab duit dah abes buat projek esemen. Potostet sana sini.. teksi ke kelas… -.-’… selagi Mak tak tanya ‘ada duit tak?’ memang My segan sangat nak mintak… So, terpaksa tahan.. seluk poket ada habuk saje… nak bersedekah pun tak mampu y’ols.. isk isk.. kesian My an an?

Jadi, My nak jadi Kaya!!! Kalau My jadi kaya My boleh beli apa saja yang My suka.. baju baru? Kasut baru? Make up bagai? Sumenye silih berganti setiap bulan.. bulan lepas punya baju dah boleh sedekah.. ;D… Kalau My kaya My boleh bantu orang-orang yang memerlukan.. My boleh tolong mereka-mereka yang menderita macam yang masuk rancangan Bersamamu @TV3 tu.. So tadelah My meleleh airmata mampu menyelami hati mereka sahaja tapi tak mampu menghulurkan barang sesen… Kalau My kaya terus My nak transfer thru maybank2u duit pada mereka!!

Kenapa My nak jadi kaya lebih dari nak jadi popular?? Popular? Ehhh.. sape tak suke popular… mestilah suka.. tapi kalau popular je poket penuh habuk tak besh!!! Orang suka tengok orang popular tapi orang popular buat-buat suka diri sendiri je sebab dia popular tapi tak kaye! Heheh. Kalau My kaya… berduit.. berharta.. pasti My boleh cipta nama.. All is about money man….;D Nak jadi popular?? My boleh beli la!! dengan kaya My boleh jadi popular!!! Tak percaya? Ce tengok Bill Gates… dia popular sebab apa? Sebab dia kaya kan kan? So, dia tak perlu jadi artis untuk jadi popular… dengan jadi kaya… dia mampu jadi popular!! Whooooo!!!

Ce bayangkan…

“ko kenal My tak??”
“My? My mana?”
“Alaaa… pompuan termuda paling kaya kat dunia tu laaa”
“owhhh!!!! Kenal kenal!! Giler kaya kan dia.. dahlah kaya.. muda plak tuh.. tambah lagi dengan comel… hish untung benar sape dapat”

Ngeh3….;D

Sekian… 

5 comments:

saya YANA said...

hehe... lawak dialog yg last tu...
peh.. beli baju semua tiap bulan silih berganti ye.. memang kaya ni.. hehe..

mynameismy said...

@saya YANA

ngeh3...;D

Pembawa_Wacana said...

My....my...my.... hang tak tinggalkan URL... seb baik komen dekat pilihan kedua tadi...ish3.. hahahaha

mcm ni lah said...

saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,..

cik pulau said...

my..sama lah.. cik pulau pun nak jadi kaya gak.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers