9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, May 11, 2011

duitku berjuta juta jutaaaaa......@___@

Hai hai... selamat malam! My baru balik hehe. eh tadelah betul-betul baru balik dah siap-siap mandi dah pun.. heee... asal balik lambat? balik training tadi melencong jap..;D yela drive kan.. ada saje bling! kat kepala otak nak ke sana sini...;D 


Tadi My dengan PutriBongsu gi merayap KL! gi area-area Pertama, Sogo, Jalan Tar, Masjid India... -.-'... Niat utama nak pegi kedai Money Changer tukar duit USD dengan Vietnam Dong.. tapi biasalah sambil menyelam minum air an an..;D 


Tadi awalnya kitorang pergi ushar-ushar rate kat Money Changer kat KL Sentral tapi macam mahal.. so, decided to go to area-area Jalan Masjid India.. ada member kata depan-depan Mydin situ ada Money Changer yang cheaper. So, ada la 5/6 buah kedai kot masuk tadi.. sana sini money changer..-.-' 


Dok la ushar-usha tengok rate diorang. ah huh!!! memang more cheaper la compared to money changer KL Sentral tuh. Tapi kitorang duk pikiaq nak tukar berapa hinggit nih.. grr.. So, before buat keputusan akhir kitorang gi lepak minum dulu sambil membuat sesi kira mengira...-.-'
siap bawak kalkulator dr opis hoke..-.-'
Kitorang kire lah.. kalau tukar duit tuh dengan sekian-sekian RM berapa dapat duit dong atau usd tuh. n My too konpius nak tukar USD ke Dong!! My dah tanya ramai orang.. n ada yang cakap better tukar usd ada yang cakap better tukar dong! arghhh mana satu nih!!! Kalau tukar USD... papa kedana lah My jadinya.. kalau tukar Dong... wow!!!!! berjuta juta jutaaaaaa......! ;D


Setelah berfikir semasak-masaknya... My decide nak tukar dua-dua. But more to dong. USD dalam RM300 jek. Dong My nak tukar RM700... Tak cukup bawak je lah RM lebih boleh tukar kat sana nanti.. Err.. My nak soping bukan untuk diri sendiri je hoke...-.-'


So lepas lepak-lepak minum sambil berkira-kira profit n loss (ngee) kitorang pun pergi lah ke Money Changer.. menggigil tangan nak hulur note RM tuh..grrr...! Pegang duit Vietnam tu macam pegang duit mainan jek..-.-'... My tukar RM300 untuk hanya sekeping note 100 USD! demmm... terasa macam miskin terus..-.-' RM 700 plak My tukar ke Vietnam Dong dan memperolehi 4 juta!!!!!!!!!! perghhhh jadi jutawan terus!!!! (kalau 4 juta RM kan besh....-.-')
woi! macam xikhlas jek tukar duit tuh...-.-'
simpan2 nanti kena curik!! 4 juta tuh!!!;D
suka PutiBongsu jadi jutawan..-.-'
lepas kitorg blah kedai tu pun tutup.. heheh.. nak tukar duit pegi la sini oke. Jln Masjid India!
Ok fine. terbang sudah RM1000 sekelip mata..-.-'... Macam tak cukup jek tuh.. kaum keluarga sanak saudara dah pesan itu ini..-.-'. ..


Pengembaraan kami malam tadi tak berakhir di situ sahaja... sempat mengadakan lawatan sambil membeli di kedai-kedai pilihan di sekitar Jalan TAR.. dan ianya berakhir di SOGO!!! kat situ je berejam cari baju n kasut...-.-'
50% oke!!! ala Vincci je pun...
-.-'
Terbang lagi duitku!! demmm... bulan ni je bape banyak kau perabih duit My???!!! Kang sok nih kat HCM tah ape yang kau beli....-.-'


Lepas ni nak finalize peserta-peserta GA!!! Weh, ada peserta yang tadi link dia ke dalam senarai tuh?? kan dah pesan suh cek haritu..-.-' Sape-sape yang tade tolong beritahu My.. bagi link y'ols tuh My nak review hoke... sorry la mungkin My terlepas pandang... peserta bukan sorang dua sayang...T_T 


ok lah. bai.


*nak cari travelling adapter, sling bag plak esok!

6 comments:

fierapirot said...

kak my..bak mai sejuta!fiera nk beli ferari!..hehehe..gile kentang kaye r kak my kalo dapat 4 juta rm..perghh..tido mlm pun sambil senyumm..=)

^^nu[dd]yra^^ said...

wah jutawan gtu mai...teringat lak cik dd g bandung hujung tahun lepas....tukar rm1000 gak...trus jadi jutawan sketika....jutawan rupiah ;p

saya bukan tomato said...

pehhhh ! nak rompak lah ! ekekeke :P

Bro Framestone said...

meh seribu huhuhu

suha said...

hehehe waaa my dh jadi jutawan lam sekelip mate..kagom!!hikhik

Anonymous said...

better bwk usd dan rm. kalo tukar kat msia jarang dpt lbh vnd6k utk rm1.biasanya 5.5 to 5.8.. kat vietnam blh dpt vnd 6.5k above... so..bwk usd dan rm lbh bagus..bwk skit je vnd..
sbb kat airport hcm pun dah blh tukar vnd dan dah murah compare tkar kat msia...sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers