9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, May 4, 2011

Kalau kerja area KL Sentral harapan lah nak dapat makanan murah.. grrr

Perut memulas-mulas harini. Sampai tengahari tadi 4 kali dah My ulang alik ke toilet.. Rasa macam nak bawa laptop masuk toilet tu je tanak kuar-kuar dah…T_T adeh letih..

Tengahari tadi lunch malas nak keluar ke Sooka Sentral mahupun KL Sentral sebab takut tengah-tengah jalan kang rasa nak terbuang pulak… demmm..-.-’.. So, turun kafe kat Level LG1 je beli tapau makan kat pantry. Building My keje, Plaza Sentral. Ade blogger2 dari sini? Heee~

Bila perut rasa tak selesa mood nak makan pun jadi spoil. So My decide nak makan yang ringan-ringan je. My ke kedai western food beli Coselow 2 hinggit.. n ternampak plak makanan feveret kat kedai nasi campur sebelah dia.. yummy yummy… apalagi kalau bukan tempe goreng!!!
sedap!!!
tak sedap sbb tade sambal kicap! grr

Bila nak bayar…. Makcik gemok tu kata… “RM 3.50”…

Terbuntang gaklah mata My…. 4 ketul je korang… besar dia??? Separuh tempe kalau ia disalut dengan daun pisang tuh. ni haaa gambar… kecik macam ni je.. My beli 4 ketul.. kena RM3.50… ibaratnya macam beli kat luar 2 ketul tempe je dengan harga singgit satu. Dah rugi RM1.50 di situ.. demmm… dah macam harga macam kita amik sekali ngan nasik dan ayam goreng rempah!! grrr….

My hulur je lah duit.. sambil tu My tanya.. “Berapa satu?”

Makcik tu tak dengar ke tengah pikir jawapan????

My tanya lagi… “tempe ni satu bape?????”

Dia jawab… “80 sen satu…”

Pastu My belah…

My pegi kat officemate a.k.a PutriBongsu yang tengah tunggu order.. My citer la kat dia.. sambil dalam pale otak kira-kira.. 80 sen darab dengan 4… eh RM3.20!!! apesal dia round up sampai RM3.50???!!! demmmm… napelah My lembab sangat tak kira masa tengah bayar tadi?? Suke2 hati dia mark up!! grrr…. Nak pegi balik sound makcik tu dah malas.. terus belah naik opis.

Orang kata, kalau bab-bab makan ni tak baik berkira. Sebab jadi darah daging. Ye betul.. ku halalkan duit dan makanan itu untuk darah dagingku.. Tapi ini bukan soal duit.. tak kisah langsung berapa pun harga sesuatu makanan itu asalkan perut My terisi.. Yang My hangin… harga tu tak berpatutan langsung dengan makanan…. And y’ols see? Beli 4 ketul yang dia cakap 80 seketul bersamaan RM3.20 tapi round up jadi RM3.50?? Tak patut langsung. Makcik ni memang selalu gitu. Kalau beli tempat dia harga tak pernah ada RM0.50 tuh.. tak pun genap2… tak penah ada RM3.20 ke.. RM3.30 ke.. tak pernah taw.. dia sama ada RM3.50 tak pun RM3.00 macam tuh la.. tapi kalau beli nasi campur kem salam lah nak dapat RM3.50 tuh.. paling minimum RM5.00 walaupun cuma amik nasik dan ayam goreng berempah.. giler mahal mahal..

Kalau tanak mahal pegilah kedai lain ada yang murah dari dia walaupun still mahal.. erk.. kedai lain tade ayam goreng berempah besau, ikan sumbat sambal n tempe goreng macam kat kedai makcik indon tuh..T_T… sedap tapi cekik darah!! grrr… bleh tak nak buat report kat building mgt?? suh dia pantau harga sket. Letak harga lain.. di charge nye lain!! Mentang2 ramai orang keje situ gaji besau ko main petik je harga grrr… (owh gaji yang besau tu bukan My sebab tu My marah nih grrr)

Kalau kerja kat area-area KL sentral ni memang mahal y’ols… ni baru makan kat cafeteria kat bawah office building je taw.. tu belum keluar ke KL Sentral Station tu lagi.. Sooka Sentral tu lagi.. kena bawak at least 10 hinggit. Biasa seminggu kalau tak habis at least 50hinggit memang tak sah.. bayangkanlah…T_T…

Tu lah.. lenkali bawak bekal gi keje… erk…-.-'

Tapi takpelah.. dah setahun lebih keje sini sejak praktikal lagi.. dah biasa.. bab-bab makanan takleh berkira.. tapi bab-bab mark up tak tentu pasal ni memang berkira!!

Makcik gemok!! Bak sini RM0.30 balance yang patut aku dapat tadi!!! grrrr

11 comments:

mizzkechique said...

kemain mahal lagik..

OreO HitaM said...

Bila reja kat KL mcm ni la...

Heidi Shafiq said...

makcik2 klu jage kaunter mesti roundup x agak2.. ikut suke hati je..

putribongsu said...

tu pasal dia gemokkkkkkkk

SiS NaD said...

SaLaM Mai...

TeMPaT KiJe SiS PuN CaMTu gakS... aDa YaNG MaHaL n aDa YanG MuRaH... TaPi SiS BaiK NGan TeMPat YanG MaHaL... So PaNDai2 PaNCiNG La.. HeHe!~ (^_____^)V

kim heeruul said...

xnak bako ke kdai mak cik tu?haha

Cik Ezy said...

nk cpt kaye kot macik tu..
hoho..
mahal2..
nk mkn pon ssh kn..

msredcheesecake said...

nak marah gak

mak cik gemok!!!jangan makan duit org.nanti bertambah gemuk!!!

msredcheesecake said...

cik my,
jom join

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/05/jika-anda-seorang-blogger.html

Pembawa_Wacana said...

Dah letak di nombor 3.... he he he... masa buat nombor 2 tu tak sampai ke link my lagi.... dah tadi komen takde link My... tu yang kate mungkin takde URL..hihihi..

Cowiii....:p

nurkaloi said...

heheh len kali pe kate my bwk roti pastu rebus hotdog mkn ngan salad
myonis and sos
waooo sedap

hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers