9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, May 20, 2011

TAK wajib tonton : Kongsi – Lu Langsi Lu Mati

Pengarah
Farid Kamil

Genre
Action

Penerbit
Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.

Barisan Pelakon
Putri Mardiana, Shaheizy Sam, Azad Jasmin,Norliana Samsudin, Fizo Omar

SINOPSIS

Merupakan sebuah filem aksi komedi yang di arah pengarah muda, Farid Kamil. Mengisahkan mengenai TUMULAK, seorang pembunuh upahan berasal dari Thailand telah diupah oleh Ketua Gangster Thailand iaitu KIMPEDU. KIMPEDU yang tamakkan kuasa dan wang, merancang untuk membunuh setiap ketua kongsi gelap di Malaysia bagi menimbulkan kekacauan diantara kumpulan kongsi gelap Melayu, Cina dan India. Ini akan memudahkan kumpulannya menyusup masuk dan menguasai kawasan pemerintahan dan perniagaan ahli kongsi gelap di Malaysia.

Segala kekecohan ini berlaku bermula di Pulau Pinang. ASP SHARIF yang bertugas di bahagian D7 kongsi gelap, judi dan maksiat bertanggungjawab di dalam kes – kes yang melibatkan ahli kongsi gelap. Setelah banyak kes pembunuhan berlaku dan berita tersebut tersebar luas. Wajah fotofit TUMULAk terpampang di poster dan televisyen sebagai orang yang paling dikehendaki di Malaysia. KIMPEDU lantas mengarahkan MAIA iaitu pembunuh upahannya yang kedua untuk memburu dan membunuh TUMULAK agar rahsia perancangannya tidak terbongkar kepada pengetahuan kumpulan kongsi gelap Malaysia dan pihak Polis.

TUMULAK diburu oleh Polis, kumpulan kongsi gelap dan seorang pembunuh upahan. Pelbagai strategi dirancang bagi meloloskan dirinya dari pihak – pihak tersebut. TUMULAK mengugut ASP SHARIF agar tidak mengganggunya. MAIA, pembunuh upahan kedua berjaya ditangkap oleh TUMULAK. TUMULAK berjaya melepasi sekatan Polis dan keluar dari Pulau Pinang menuju ke sempadan Thailand tetapi akhirnya beliau tumpas ditangan Skuad UTK Polis.

PENDAPAT TULUS IKHLAS OLEH PENULIS

Seriously, nothing at all!! Filem yang entah hape-hape. Cannot be categorized as aksi-komedi sebab… arghhhh… dunno how to describe it but… it’s not worth it to watch it. Lawak yang tak lawak langsung! My cuba cari part yang My boleh rasa kagum malah ketawe berdekah-dekah but sayang sekali, ia gagal! My rasa lawak yang Amir Raja Lawak buat lagi lawakla… -.-’..  Filem yang bagi My tak punya jalan cerita langsung. Bagi My filem ni tade arah tujuan.. tade message langsung! Bak balik 10 hinggit hakuuuu!!!

Filem yang cuba menggunakan bakat dan populariti Shaheizy Sam.. tapi tidak berjaya membawanya dengan sempurna! Sepatutnya dah pakai pelakon yang pernah pecah panggung buatlah cerita yang terbabor jugak.. ini tah hape-hape.. seyesly annoying oke....-.-'

Dari 5 Bintang My bagi 0.01 sahaja! Grrrr…

**kalau tahu baik tengok Nur Kasih semalam.. demmmm…-.-’

16 comments:

Ujang9897 said...

sbb ramai review tak best..gua bantut kan nafsu nk lyn cite nie..hee

MissF said...

mmg rmi ckp xbest filem ni n xpnh ada dlm list nk tgk.
yg sy nk tgk cte nur kasih. rmi ckp best...

^^nu[dd]yra^^ said...

btol btol btol...sbb ramai review citer nih x best...dd pon x jd tgk citer nih....nak tgk nur kasih the movie n pirates of carribean....tp kna tggu cuti skolah...hmmmmmmm

forever love said...

so memang tak best la nie.. sebab dah ramai gler cakap tak best.. haha.. tunggu nk download jela.. thnx kak my

mas saari said...

huhuhuhu...nasib baik tak tengok!

putribongsu said...

farid kamil cube nk lawan syamsul sul sul sul..

liyana said...

ramai pulak yg ckp x best.. malas tgk nih.. huhu

SYAFIQAHSALEH said...

nak tngok..tapi last last tertengok nur kasih :D

syieda said...

nseb bek blom g tgk lg..br cdg nk tgk weekend nieh..
xpe la tgk cite nur kasih la..^_^

mas saari said...

akak tak deal pun dgn dia! tiba2 dia bagi message kat shoutbox kata dia dah buat feed url utk blog akak...

jadi sebagai membalas jasa baik dia akak pun buat jugak utk dia..hehehe


tapi kalau my nak deal pun boleh gak, carilah mana2 blogger yg my rapat!

YanaMIB said...

ramai ckp x best..haha..xmo bazir bazir duit..kita donlod kt torrent jek =P

Mr.Thinker@Ali said...

Maybe ada mesej trsirat cte ni. x tgok lg. download saja. lg x mmbazir. ^^

vanetian said...

assalamualaiakum.
what was this commotion was all about? giNger breAd?urdu language? not a single word i can recognize.
sorry for my bad language. im from al-kepong

XD

AMMAR YASIR said...

nak tengok cite ni....mcm best je

cantekk said...

adakah citer dia mcm v3:samseng jalanan yang ntah hape2 punye citer tak bermotip tu??

btw, akan tgk jgk, tgu ada sesape da upload lam intenet, baru bole komen kaw2..hihi ;-D

msredcheesecake said...

Cik my,
Kutipan citer ni byk tp ramai yg mengeluh cerita ni tak best.semua org tengok sbb shaheizy sam je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers