9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, May 10, 2011

To Do List: Trip to Ho Chi Minh

Seperti yang anda sedia maklum, My akan ke Ho Chi Minh, Vietnam Jumaat ini.. Apehal My ni sibuk bebeno nak ke sana? Orang lain pi London, UK, New Zealand tak kecoh pun.. fine..-.-’..

Ni belog aku suka hati akulah nak cerita hape pun! Grrr

Ok cool down. Takpe, My cakap dulu lah sebelum ada orang lain cakap an. Cakap dalam hati pun My bleh dgr taw…;D  My ni bukanlah kaya raya nak ke luar Negara bagai.. naik kapal terbang MAS kauuu.. sape yang mampu? Y’ols mungkin mampu tapi idaklah My… kerja baru setahun jagung.. duit dalam account pun tak berkepuk.. nak ke Sabah Sarawak pun belum tentu lepas..T_T…

Actually trip ni company My yang support. Biasalah company kaya sangat an.. daripada tak buat hape baik share dengan staff-staff yang berkaliber seperti My nih..;D So, dek kerana keuntungan yang berlipat ganda tu seperti tahun-tahun lepas company berbesar hati untuk support all the staff melancong ke obesi. Yang beshnya sape yang dah kawen tuh dengan spouse2 dia sekali free taw. Besh tak besh tak. Kalau Yana atau Ujang keje sini konpem bleh pegi honeymoon free-free je ke HCM nih hehe..

So, ini merupakan kali pertama lah My nak merasai trip percuma from company My bekerja nih.. ;) Tahun lepas My student praktikal je kat sini so bleh tengok je lah staff-staff lain gi obesi free..-.-’ but then kali ni as a permanent staff My plak nak bagi jelesh kat budak-budak praktikal. Hahahaha… (gelak evil)

Perghh cakap banyak plak….-.-’

My tengah nak buat checklist nih what to do what not to do! Tak pernah pergi Ho Chi Minh weh.. sape-sape yang pernah pergi tuh meh lah share dengan My eh eh..

Apapun, sebelum My atau siapa-siapa pun yang nak pergi obesi.. perkara pertama yang perlu anda lalukan adalah…..

Bagi peminjam loan PTPTN…-.-’  Masa belajar dulu daripada diploma My pakai loan MARA. My ingat time degree tak dapat MARA dah.. so applyla PTPTN.. tup tup dah dapat PTPTN, pinjaman MARA diluluskan plak.. So, sebelum terminate PTPTN sempatlah merasa duit dia satu semester… sekarang tersekat-sekat nak bayar… amount sikit dah jadi banyak sebab interest dia yang mencekik darah.. demmm… nasib baik 'tiada halangan' hehe...

So, kepada adik-adik yang nak sambung belajar janganlah guna PTPTipu tuh oke!!! (kalau tak pinjam nak belajar camne..isk)

So, y’ols yang nak melancong obesi tu make sure tak di blacklist nama tu oke..;D feel free to check HERE oke!;)

Peserta GA ada kurang 50 orang je lagi nak review.. yeay! 

**nak buat checklist menda nak buat nak bawak ke HCM nih.. 2 hari je lagi!!! -.-'


7 comments:

Miza Yusof said...

miza pun terpedaya dengan ptptipu. HAHA. menanggung hutang yang melampui batas. hikhik

Cik Ezy said...

kire pegi obersea jgk..
luar dr mesia..
cik ezy nk g thailand pon xlps tau..
sobs..
a'aa la.. ptptn xbayo lg..
haha

Teratak Hami said...

My, company mana yg sponser tu, nak kerja jugak la ..

Akak tak pernah pergi lagi HCM tapi orang kata kain cotton cantik2 & murah. Boleh buat bisnes kain cotton.

A y e s h a Ramlee said...

dulu masa kami study, kami tak pinjam pun.. syukur abah da ready duitnya.... tak tahu plak 'Tpu'

darkbatman said...

berinfo en3 ne.. myza, nk g sane wtpe? nk kirim key chain bule?kehkehkeh

msredcheesecake said...

cik my

best nye gi obersi...
dalam to do list tu masukkan la sekali

10. nak bawak msred skali.... keeheee...

Anonymous said...

dik..nnti add akak kt FB ek..ayshazachary.. akak nk tnye psl HCM la... hehheehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers