9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, May 3, 2011

SEGMEN : AZAM SAYE BULAN MEI 2011

Tak pernah berkesempatan join segmen Penulis Senja yang rajin menulis puisi nih.. So, harini nak menyokong beliau lalu join Segmen beliau! hehe..
tepek banner PS! ^_^
PS suruh pilih salah satu puisi... err.. oleh kerana My tak gemar berpuisi selain terpaksa suka di kala sekolah dulu so My pick je satu from mana-mana tajuk yang My interested oke..^_^... 

My berminat dengan puisi bertajuk ‘agar dosa tidak berkarat’.. mendalam skali maksudnya..  nah My tepek skali di sini untuk tatapan readers belog ini.. jangan baca je oke.. biar masuk skali dalam hati…^_^

Dan juga orang orang yg apabila mengerjakan
perbuatan keji atau menganyiaya diri sendiri
mereka ingat akan Allah lalu memohon

ampun terhadap dosa dosa mereka
dan siapalagi yang dapat mengampuni dosa
selain daripada Allah? dan
mereka tidak meneruskan perbuatan keji
itu sedang mereka memgetahui
mereka itu balasannya adalah ampunan
Tuhan mereka dan
syurga yang didalam mengalir sungai sungai
 sedang mereka kekal didalamnya
dan itulah sebaik pahala orang yg beramal


PS tanya ape azam My bulan mei nih

Azam My….
Nak turunkan berat badan.
Nak bershopping sakan kat Ho Chi Minh.. Nak belikan souvenir untuk semua kaum keluarga supaya mereka bahagia!.. dan juga hadiah untuk peserta Giveaway pertama My! ^_^

Pendapat My tentang puisi-puisi  ciptaan PS…
Maaf PS.. My tak sempat nak habes baca semuanya.. Tapi bagi My puisi PS semuanya bukan sekadar omong-omong kosong.. mempunyai isi-isi yang tersirat yang berguna untuk readers..^_^

DONE!

8 comments:

ahmad endo said...

best plak...hehehe

ymn said...

hehehehe .. saya pun senja gak .. .tp x update daily .. :p

waN Mohd Salim said...

http://www.penulissenja.com/2011/05/tips-menurunkan-berat-badan.html

saye review awak

CikBulat said...

kak, pergi kat page element. buang gadjet pages

syuwai said...

wah.. nanti da msa nak juin gak la..hehe

btw, dijemput juin giveaway ku pula ye http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/ga-lets-go-green-save-earth.html

Tasha said...

baru je kenal akk kat blog ni, dah dapat jumpa ek. hehehe..... salam kenal.... hope pas ni leh la jmpe2 lagi.

Dayana AZ said...

hehehe ada gak hadiah utk ga :) kak my, nti jgn la pakai random.org,

random.org susa dpt no 1 :( cabut la undi pki tgn hik3 :P
ngade2...
tadela, just bg suggestion :).
ta kesa pun..
eh ble ek nk umumkan ni.. dayana nga tgu je ni :) tkot plak terlepas pandang. last check 17 may eah ?

hee. klu kak my nk reply, kt blog dayana eh, selit mne2 comment eh, tkot ta pasan kt sini..

cik Ida said...

huhuhuhuh.. tak sempat nak join. manyak keje la pulak arini.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers