9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, May 25, 2011

kalau ikutkan nafsuuuuuu.....

sekadar mukadimah..-.-'
Selamat malam semuanya.... nak tido dah??? eh rilexlaaa... malam masih muda... tak remaja la tidur awal-awal..;D My balik tadi kul 9pm.. lewat sket daripada kebiasaan.. nak tahu sebab hape??? heheh... *eksaited nak citer...-.-'

Seperti yang anda sedia maklum... errr.. kalau tak maklum sila rujuk entry INI yang baru di post petang tadi di mana My nak sangat beli External Hard Disk...0_o... Petang tadi before balik enchek tunang dok call tanya pasal HDD kat lowyat berapa RM.. warranty.. speed bagai.. sebab ada member My dah survey-survey n beli before this so enchek tunang tanya sebab nak compare dengan harga yang dia sedang ushar di sebuah tempat di PJ... (mengular lettewww... grrr)

Sudahnya, balik tadi masa dia datang menjemput tanpa pikir panjang dia terus bawa My ke PJ tempat beliau duk ushar tu suruh My tengok sendiri.. kat mana? Digital Mall... y'ols penah pergi? My festime..-.-'... tempat tu lebih kurang lowyat tapi tak sebesar lowyat.. dan tak ramai orang macam kat lowyat.. bagus gak tak serabut kepala den kan hehe.. 

Perghh juling mata tengok gadget kirin kanan depan belakang...0_o... Singgahlah satu-satu kedai duk survey rege sejibik HDD... pusing punya pusing pikir punya pikir.. My terus beli satu!!! My pikir, tak jauh beza pun dengan lowyat.. warranty dia bagi 3 tahun.. itu standard warranty bila kuar kilang pun.. lowyat ada bagi setahun je perhaps itu cuma warranty yang kedai tu bagi je. speed 3.0... space? 1TB hehe.. (padahal den bukan kaki donlod movie pun..-.-')... exact price??? ada la sikit.... kalau buat bayar berukband lepas untuk 2/3 bulan...-.-'... nasib baiklah dah gaji harini so tadelah kopak terus kan bile dah lebur duit ke sejibik HDD hehe... oh ye. My beli Western Digital punya..

Tadi online baca komen kat entry INI, ada la lagi beberapa pendapat daripada readers.. Thanks korang... My dah terbeli dah pun tanpa baca komen y'ols...-.-'... 
Fadli yang perasan muda.. panjang kemain komen kamu.. tenkiu tenkiu... akan ku jaga rapi HDD terchenta ku ini.. mungkin tak bawa ke mana-mana kot kalau tak memerlukan.. My cuma nak simpan file-file yang melambak dalam laptop ni sebelum ianya hilang ditelan zaman..-.-'....
Tenks atiq bagi pendapat hehe. Tadi ada juga jumpa Buffalo.. bagus gak brand tu.. kedua terbaik selepas Western Digital. Tapi sebab akak (akak??? demmmm) tak suka dengan nama 'Buffalo' tu sebab tu akak (fine!) tak beli yang tu...boleh tak giteww...-.-'.... ngee

Tenks jugak pada komen-komen lain...;) My dah ada HDD sekarang!! suka giler!!! lepas ni membatak dengan HDD baru je laaaa.....;)

Niat hati nak beli kaler pink.. (tah hape kejadah sekarang ni byk minat pink plak..-.-').. tade pun nak kaler ijau (dulu sebelum pink minat ijau)... tapi dua-dua kaler tade.. So, My amik kaler merah je... casing pun bagi ngam sama kaler...-.-'... tak kisahlah janji bukan hitam hehe....
Lepas beli HDD pusing-pusing tengok gadget lain... perghhhh!!! seyes sedalam-dalam cinta My pada ipad dalam lagi kecintaan My pada Samsung Galaxy Tab yang gojes nih!!!!!!
Perghhh kalau ikutkan nafsuuu serakah My tadiiiii dah cucuk duit beli sejibik!!! Kalau tade duit sanggup rasanya dahku swipe credit card demi nafsu yang membuak-buak2!!!! demmmmm.... enchek tunang la nih bawa pi kedai yang terpampang Galaxy Tab tuh sape suh. Dia pun dah jatuh chenta... nasib baik kami pandai mengawal nafsu...-.-'.... kalau idak.. konpem kawen lambat lagi...-.-'.... 

Jatuh chenta den bila pegang Samsung Galaxy Tab tuh... rege? RM1600++ kot.. tengok kedai ah. boleh make call.. (as a phone), wifi... gps... blutut... tak secanggih ipad tapi this is better too! i love this!!!! ada sape-sape nak hadiahkan satu?-.-'...... 

bila lah nak jadi kaya....-.-'....

Oklah... dah panjang lebar... malam ni nak mimpi beli Samsung Galaxy Tab dengan harapan esok enchek tunang cakap.. 'yunk.. jom gi beli Samsung Galaxy pad...'....-.-'...


**Ipad 2 dah keluar! lebih ringan dari Ipad!.... hurm... dapat tengok je laaaaa...-.-'


ok bai. nak tido peluk HDD baru...;D

8 comments:

forever love said...

hehehe.. atq pun nk upgrade atq punya hardisk nty.. hihihi..

yela.. nama buffalo tue kan garang.. hhahaha

... said...

as salam..
eh~
saya memang muda apa?
tu la untungnya mengawal petua awet muda.lalala~
siap print screen komen =_=

adei..rege untuk warranty 3 tahun..
haha.. ahkak myzatul terkena bayar lebih sikit XD

ni nak bagitau. sebelum beli, boleh rujuk kat forum lowyat. harga lagi best ;)
pasal chasing tu, ada yang moded version.cool~


apa boleh buta~
dah terbeli kan~
HAHA.
tapi ingat! kabel usb hdd tang kepala dia tu, sebaik2ya jangan cucuk ganas sangat.nanti rosak, dah susah. pasal ada pengalaman sendiri.

=p

dan pastikan tang kepala dia tu, tada tolak ke atas, ke bawah. sangat sensitif. nanti board kat pin dia cepat rosak. hantar untuk warranty, kalau diorang cek, kemungkinan besar takkan bagi tukar baru atau refund sebab kecuaian pengguna..

yang ni pun, pengalaman saya sendiri.haha.. bagitau awal2 je~
kalau terkena, jangan guling2

=p

ingat, simpan bebaik.dan pastikan disimpan jauh dari bekas yang mudah menyerap lembapan. ala...beli penyahlembapan yang macam bluehyppo tu.

huhu..


haha. angkut je satu galaxy tab tu. hari-hari makan megi ok apa

XD

Farah Shamsudin said...

i like pinkk.. hehehe
galaxt tabfarah tak minat.. sebab besar sangat.. cam tak sesuai utk farah je..jejeje

... said...

as salam..
ahaha~
ni la namanya komen. siap bagi pendapat tau. haha~

ni baru pendek~
kalau komen kat blog2 gosip, suka kutuk2, lagi panjang

=p

chenta nana said...

wow... ipad 2 pun best.. ringan dan nipis....
btw, salam kenal dari nana..)

lalink7 said...

hmmm..merha pun cantek la MY..heheheh..jge elok2 yee..xpe rezeki dah kawen mst ade..leh beli samsung glaxy ke ipad2 ke..hehehe

cik fai said...

kakak ho chi minh , nak yang tuuuuuuuu ? hihi ^^

Pembawa_Wacana said...

yang penting dekat tempat cucuk jer... jage leklok... jangan bagi terlipat wayar dier tu..... n HD tu jangan bagi terhentak... kalau nak letak dalam beg...pastikan dalam tempat yang tak terhimpit.... Dah ada dua external HD... setakat ni masih ok...sebab tak bawak ke mana2...melekat di komputer je..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers