9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, May 9, 2013

She's growing well... :)

Dhia Batrisyia already turned 5 month last Friday, 3 May 2013.. =) Last 2 days ke klinik for her injection’s appointment… She gained 600g.. weighed 6.5kg.. Rasanya sesetengah baby around this month dah gain more kot? but it’s okay as long as ada peningkatan berat n masih dalam kategori berat badan ideal dah buat My rasa lega, Alhamdulillah… =) Moga Allah terus izinkan mommy untuk menyusukan Dhia sebab mommy percaya susu ibu adalah yang terbaik! Amin… =)

As u all know, pilihanraya telahpun berakhir dengan kemenangan kekal menjadi milik BN. Owh tapi My rasa rata-rata rakyat masih belum nak mengakhiri cerita-cerita pasal pru13 hehe. Baik offline or online semua duk pung pang pung pang pasal pru13.. haiyooooo My dah penat dah.. nampak gaya pilihanraya akan jadi macam hari raya.. sebulan! Itu kalau sebulan.. kalau 5 tahun? Adeh.. tadah je la mata ngan telinga huhu. Dalam kes ni My bersifat neutral. Masa pilihanraya memanglah My ada pilihan parti sendiri tapi itu adalah rahsia..:P So, pilihanraya dah habis dah kan so why not you people pls stop talking rubbish! Sedih wooo tengok sesame Melayu berbalah… :( Pls stop it n doakanlah pemimpin kita mampu memimpin kita dengan nilai-nilai Islam di dalamnya.. Amin…

Anyway… Dhia dah terror meniarap sekarang. Letakla dia atas toto hah! Laju je dia golek-golek. Tengah tukar pampers or pakai baju pun sibuk nak bergolek.. dalam buai pun…. Grrrr…. Lepas tu suka sangat melompat mujurlah ada jumperoo kat rumah so letak je dia dalam tu hah lompatlah sepuas hati sementara mommy boleh buat macam-macam kerja lain weeehuuu hehe. Anak mommy dah makin membesar! Sukanyaaaa… and satu bulan je lagi dah boleh makan solid food! Fuhhh tengah dok fikir ni what are the first solid foods yang My nak suap kat tekak dhia hehe. I will make for her homemade foods InsyaAllah….

2 comments:

maria firdz said...

moga terus sihat membesar... :)

*Vivilicious* said...

best nye dah pandai niarap..waiz blm ada minat nak niarap..turn badan die mengiring ade lah..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers