9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, February 8, 2011

Bertudung Tapi Bogel

Salam y’ols.. 
pernah tengok makhluk Tuhan paling seksi? 
Bertudung tapi bogel?? 
Saksikanlah….















   (Sumber : Carca Marba)









Agagagaga… seksi tak? Heeee~ err actually bukan itu yang I nak kongsikan. 
Kat office banyak dapat email forwarding regarding this.

So just nak share dengan y’ols….





































Kewajipan menutup aurat itu berdasarkan kepada dalil al-Qur’an dan Hadis. 
Di antaranya firman Allah:

Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka atau anak-anak tiri mereka atau saudara-saudara mereka atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan atau perempuan-perempuan Islam atau hamba-hamba mereka atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi daripada perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah wahai orang-orang yang beriman supaya kamu berjaya.”(Surah Al-Ahzab : 59)



Peringatan dan pengajaran untuk semua dan diri saya juga…T_T
Renung-renungkan dan selamat beramal…^_^ 
Wallahua'lam...

5 comments:

putribongsu said...

bagus :)
tp kucing comel tu lagi seksi

bobiedanbad said...

kucing yg sgt comel...& mereka yg kurang "comel"

mynameismy said...

heeee~

Makbed said...

i think they just accept that wearing tudung is a trend kotttt. sungguh sedehhh...

mynameismy said...

makbed: ye la kot kan...betol3...T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers