9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, February 22, 2011

saya masih aktif!!

Hello readers!

Omg! I curi masa untuk berblogging! Sebab banyak benda yang I nak post. If I’m not write this now I’ll forgot it later. Yes.. That’s me.. ‘a short-term’ type.. hehe. u’ols tahu ke what’s that meaning? Ayat kampungnya senang cakap, I ni jenis seorang yang pelupa…T_T..  Nak kata banyak makan semut, tak pun. Takkan dah nyanyuk kot? T_T So, any info yang memerlukan kekuatan daya ingatan memang sepatutnya I kena list down kan dalam paper. If not, ada masanya memang akan lupa la.. huhu. Tapi kalau I tak bukak and baca balik apa yang I dah list down tu pun naya gak hehe.

Okay mari ringkaskan beberapa aktiviti yang I buat lately ni. ‘Eceh macam lah kau ni public figure mahupun blogger terkenal kau nak citer apa kau buat’. Erk. This is my blog, I punya suka lah nak tulih apa kan kan. *sigh~
Last Friday I pergi KPJ Specialist kat Damansara. Why? *tanya diri sendiri..T_T .. Lately ni kan I selalu got headache. Dah sebulan. Dunno why. So, setelah 3 kali I ke klinik yang sama berdekatan office ni so doctor pun refer I to Specialist so I can know further. So, I decided to go there lah buat check up. Siap scan kepala otak I tu.. hehe. But at last, Alhamdulillah takde apa-apa yang perlu dirisaukan. No tumor, no cancer.. mungkin ada sedikit skru yang tanggal..;P Doc kata ia berkaitan dengan otot. Kalau sakit tu continuously ia tidak mungkin migrane yang biasa I lalui. But then, doctor suruh I buat headache diary. Erkkk… Kiranya, I kena buat daily diary and scale kan berapa sakitnya I headache setiap hari. Wah pasni kena buat blog headache plak hehe. So, next month I kena jumpa doctor balik. **Nak duit lah tu. Katapun private hospital kan..;P KPJ Damansara services?? Okayla.. Cuma agak lama kena tunggu doctor sampai…T_T



Last Saturday, since ben is not here I decided to go to my uncle house, my paksu! Da lama giler kot tak jumpa dia. But sebelum ke rumah dia di Cheras I went to Bangi-Kajang meet my old friend merangkap my best friend!! Ke Bangi menunggu Miera & Kak Inaz then we ols pergi Kajang ke rumah my senior, Kak Zana. Asyik berfesbuk je so this time kami betul-betul ke rumah dia sepertimana dia impi-impikan..;P  Miera dah selalu I jumpa, Kak inaz… I baru jumpa dia di facebook about 2 month! Omg! I dah lama giler nak cari dia kot. Tup tup jumpa balik…;) and we meet up live!! Hehe. Last I met Kak Zana masa wedding dia setahun lebih yang lalu. Dan masa tu jugak kali terakhir I jumpa one of my best friend too, arwah Kak Endut@Zaidah yang telah kembali ke rahmatullah beberapa hari sebelum puasa yang lalu...T_T.. Al-fatihah~ Anyway, thanks to Kak Zana yang masakkan lunch untuk we ols! Lepas tu kami bertiga sempat ke Putrajaya for photogewdiks time!!! Erk… kami kalau dah depan lensa.. memang tak hingat dunia oke!;P Nanti kita jumpa lagi ya gurlz!!! *and then I went to my uncle house and stay a night there.

My weekend ended with a good day.. walaupun lebih banyak menggewdiks daripada berehat hehe. Then, Monday adalah masa untuk kembali bekerja. But, this 2 days I tak masuk office seperti biasa. I attend 2 days training yang bertajuk ‘Introduction to Innovative and Creative Thinking Skills’. Haritu I main register je training yang I nak attend. Bila pergi MAX (cource place) pagi tadi, jumpa Kak Akmar. Dia tanya ‘my, u tahu tak sape trainer?’ erk.. tak… sebab tak view pun sape trainer.. why?? ‘u tak tengok kat macnet ke?tak tahu sape trainer’? oke, muka dia dah senyum-senyum. Dan I…. TAKKANLAHHHH DIAAA KOTTT!!!... oke! Exactly! He’s the one yang jadi trainer kitorang masa teambuilding last month. Ada case dengan dia masa tu sebab tu lah macam ni… *sekali jumpa lagi dengan dia daaaaaaa. Padan muka haku!

Bila masuk bilik training, dengan harapan dia tak cam I.. but then.. ‘Mai…. I remember you…’…. Oke, fine.. dah tak boleh lari…T_T…. dan course berjalan selama 2 hari…..

At last, habis jugak… and this is such a nice training! And the trainer also… sorry for what I’ve been done in Mappetra last month… Just, please don’t ask me to do that terrible high rope! T_T  I give him 5 out of 5 for this training!!! ;)

Okay, esok kena masuk office seperti biasa. Tiada lagi makanan free seperti 2 hari ini..T_T…  Huh… lots of thing to do. Dear ma’am, can you hire assistant to help me? Practical student maybe? Takut tak tercapai dek akalku dengan kerja-kerja mendatang ni…haiyohhh…T_T…. huh… rilex my… you can do it oke… dun get into stress!

Okay dah mengantuk. **esok pagi nak masak. Bawa bekal gi keje. I’m on diet oke!!;P



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers