9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, February 4, 2011

Selamat Bertunang dan Selamat Berlepas ke UK untuk 2orang kawan yang pernah jadi sebahagian hidup saya!

Salam y'ols!

Sebelum tu Happy Chinese New Year kepada semua yang berbangsa Cina..^_^.. 

Penat masih terasa.. nk tahu kenapa? I just back from Pangkor, Lumut. Pergi balik hari je tu pasal penat seh. Actually I ke sana kerana menghadiri majlis pertunangan kawan baik, Intan Syafinaz. Majlis tunang je pun... eh mestilah.. dah janji kenalah datang tak kira lah walaupun hanya majlis pertunangan..Walaupun dapat bersua muka hanya seketika tapi Alhamdulillah I dapat hadir seperti dijanjikan... Tahniah sayang!!! kita sudah geng sekarang. Dah jadi tunangan orang jangan noty lagi ye..;P
Majlis pertunangan tu semalam. Bertemankan tunang tersayang I bertolak jam 9.30 am. Ingat nak gerak awal dari tu tapi ben ni lambat plak. Pastu baru teringat camera lupa nak charge...T_T... benda wajib mana boleh tak dibiarkan begitu je hehe. Dah tu kami tunggu lah camera tu charge kejap.. tu yang lambat sikit...T_T... Kami ikut jalan dalam.. agak lembab dengan traffic lite.. I dag tersengguk-sengguk kemengantukan. dah kena warned dengan ben kalau tidur ganti drive..erk...tak bagi chance tul die ni taw.isk

Sampai Lumut around 2.00pm. omg!!! ramai giler orang! aiseyman.. lupala... harini kan public holiday sah-sahlah orang ramai gi pangkor nun... adoi... nak tanak kenalah redah orang ramai tu...T_T.... beli tiket n beratur panjang... hamik kau... tapi nasib baik tak lama. yela satu bot je boleh muat dalam 200 orang apa ada hal kan hehe.. Yang penting dapat berdiri di luar bot menikmati udara laut dan amik gambar hehe...

Alhamdulillah.. selamat sampai ke jeti pangkor... Sampai jeti terus ke kedai mak intan.. amik motor kat situ katanya.. erk.. pakai chantek2 kena naik motor??? layannnnn... hahaha.. kelakar je kami naik motor masa tu... lagi-lagi ben... tak boleh belah...curik-curik amik gambar dia..:P Sampai sudah ke rumah Intan salam-salam terus menjamu selera dulu hehe. dah orang suruh kan..;P Nasib baik I ingat jalan ke rumah dia lagi hehe. pernah datang 2/3 kali dah. penginapan and makan free je. untung ada kawan tinggal situ kan..;P
Around 4.30 kami gerak balik. Selamat sudah intan menjadi tunangan orang. Moga kekal ke jinjang pelamin n ke akhir hayat kawan!! amin... Then balik tu I ngan ben sempat pusing-pusing n beli sedikit ole-ole. Ala beli sotong kering je pun huhu. Dan yang paling penting... posing harus diutamakan!!;P

On the way back teringat plak kepada seorang lagi teman, Nazira Nawawi yang akan berlepas ke UK pada malam tadi at 11.45pm. Dia ke sana for internship selama 4 bulan. Wahh besh kan dapat peluang macam tu.. Goodluck sayang!!! moga selamat pergi dan pulang!!! 
Intan dan nazz adalah kawan suka duka I masa belajar dulu. Kami kenal since tahun pertama semasa pengajian Diploma di Bangi dulu.. Till end.. kami masih bersama.. sebumbung.. Macam-macam kisah suka duka dah I lalui dengan they ols... Masa ambil degree di Shah Alam, I stay with nazz but separate with Intan and yang lain-lain. But untuk tak rasa yang kami dah tak sehaluan I selalu keep in touch dengan they ols. Pegi rumah dia, keluar dengan dia.. and till now... kami masih baik.. Thanks Allah.. Yeah.. Persahabatan bagi I.. sebuah ikatan yang suci.. Persahabatan yang dah terjalin sejak dari awal.. tak perlu berakhir.. Ia perlu begitu.. sampai akhir hayat.. I love all my friends... I takkan lupa insan-insan seperti mereka yang pernah jadi sebahagian daripada hidup I... Thanks friends!!!























No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers