9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, February 15, 2011

Review: Yoyoy Kamphora Spa

Lately sakit-sakit badan so teringin nak manjakan diri dengan urutan. Before this I pernah jugak berurut dengan seorang akak yang I kenal kat uptown batu caves. Nak pergi massage dengan dia lagi haritu but tak dapat sebab dia menemani anaknya yang sakit barah usus di hospital. Tak sampai hati nak call and tanya lagi lepas tu sebab takut mengganggu. So, I ambil inisiatif lain search kat internet kot-kot ada tempat lain yang I boleh tuju. Tempat-tempat yang menjadi pilihan mestilah yang berdekatan seperti Kepong, Selayang, Damansara ataupun Batu Caves. Nah, jumpa dengan satu spa di Taman Pinggiran, Batu Caves ni. Explore punya explore siap call spa ni berkali-kali tanyakan itu ini dan akhirnya I dengan jayanya today selamat mendapatkan khidmat massage, facial, dan sauna di Yoyoy Kamphora Spa. Mengambil kesempatan public holiday hehe. Tapi tak bermakna i tak ingat untuk memperingati dan berselewat kepada Nabi junjungan kita ok...;) Jom kita review sikit pasal Yoyoy Kamphora Spa..;)

First impressions? 

First time I tahu mengenai spa ni melalui internet. Yela sekarang kan segalanya dihujung jari je watpe bersusah payah nak habiskan minyak pusing-pusing untuk mencari kan kan? hee~ Nak cari spa ni tadelah susah pun. Tapi sebelum pergi mendapatkan khidmat spa ni I survey jalan dulu malam sebelumnya hehe bukan apa takut sesat. Tapi Alhamdulillah tak sesat pun, senang untuk dicari. First time jumpa spa ni kat internet terdetik jugak spa apa ni macam pelik je nama dia? Betul ke tidak ni spa ni? Place kat celah-celah rumah kedai plak tu. Bila tengok kedudukan spa yang agak terlindung and jauh dari bandar I tak rasa ramai yang tahu mengenai spa ni dan ianya tidaklah seeksklusif spa lain kot. This is my first impression ok. But then bila dah jumpa, bila I dah masuk… wahhhhh… betul-betul spa ni hehe. Susunan dan suasana di dalamnya.. mendamaikan.. dan I pasti, setelah bertapak lebih 3 tahun ramai yang dah tahu mengenai kewujudan spa ni lebih-lebih lagi ia juga aktif di laman sesawang dengan update-update terkini di laman web dan blognya sendiri.

How did they welcome you? 

Yoyoy Kamphora Spa terletak di tingkat atas. Naik je tangga dah nampak pintu masuk. Oke tekan loceng sekarang. Cantiknya yang tolong bukak pintu tu hehe. Disambut dengan senyuman.. dan dipersilakan duduk…;)

What happens next? 

She invited me to sit in front of her. I sempat perkenalkan diri dan kemudiannya have a look at some of the services and promotions they provide.

Which treatments did you have? 

Interested dengan februari promotion at their website, awalnya I bercadang nak buat massage dan facial sahaja. But then sampai sana lepas belek-belek the other services and promotion I was influenced to try services that I want in a package which including massage, facial, and sauna. So cuma kena charge additional cost sikit lebih dari what I’ m expected la.  

What were the treatments like? 
Treatments dimulakan dengan sauna. I dah biasa massage and facial but this is my first time bersauna oke. Sebelum ni bersauna dengan cahaya matahari yang panas terik je hehe. So, sebelum sauna sempat tanya, ‘panas tak’? hehe.. Setelah beberapa minit baru terasa hangat dan nah.. seluruh badan dihujani peluh.. Belum cukup setengah jam staff spa tanya sama ada I nak stay sampai setengah jam ataupun oke nak keluar sekarang. Erk. Okelah I pun tak sabar nak massage so I surrender awal huhu. *next time please bring me out only after ½ hour okay… hehe
Kemudiannya treatments diteruskan dengan body massage. Giler sedap oke. Takpe u urut kuat lagi pun I suka. Sakit tapi rasa lebih lega.. huhu. I oke with her massage but then rasa macam tak puas and macam rasa ada angin lagi dalam badan ni. Yela mungkin sebab itu cuma aromatherapy massage so dia taklah urut sampai pecah angin satu badan kan. ngee~ Nevermind but I suka bila urut dah sampai part belakang badan and kepala. Itu point yang paling I suka sebab kat part tu I selalu sakit-sakit. Haih~ kerja duduk dalam office pun sakit…T_T…
Finally, I got my facial pupur. Oke nak bagitahu apa yang dia tepek kat muka I pun I tak tahu so I bagitahu je lah what I’m feeling oke. Mula-mula mestilah dia cuci muka dulu kan. Lepas tu beberapa kali dia tepek the other products mungkin peeling, masker sume lah kot. Nyaman je. Sempat terlelap beberapa saat time nak tunggu masker kering hehe. Cuma masa dia nak bersihkan blackspots kat hidung tu yang sakit sikit…T_T… tapi takpe boleh tahan lagi hehe…

How did you feel afterwards? 

I feel relaxed and refreshed. My body felt looser and my face looked soft and moisturized.

What happens afterwards? 

Apa lagi. Make a paymentlah hehe. But before that I dihidangkan dengan secawan kecil air..thanks..;) but disappointed bila tak dapat any brochure. At least selain dalam web I adalah some copy for my reference in future kan. Tapi takpelah. Suggestion to Yoyoy Kamphora Spa, to provide brochures to customers. It’s part of your marketing strategy too. Other than as customers’ reference perhaps they can pass it to relatives and friends for recommend..;)

Long-term effects 

I don’t felt 100% perfectly relaxed for the rest of the day, maybe lepas balik je dari spa I terus ke Lowyat menemani si dia mencari laptop parts and repair. Menunggu laptop untuk dibaiki lebih 1 jam di kedai yang cuma ada kerusi tanpa tempat menyandar hanya buat tengkuk I sakit oke..T_T..  Dahlah I pening kepala. Ahha this one more thing I noticed that my headache tak hilang pun lepas massage sebab I masih terasa sakit kepala yang berpanjangan. Tak boleh jadi ni tomorrow kena jumpa my doctor, in case kalau perlu pergi specialist for further check up… hope tak ada apa-apa yang serius…T_T…  

Was it worth it? 

Yup. Dengan harga yang berpatutan tetapi memberikan perkhidmatan yang bagus, I think it worth it.

What else could you have? 

Yoyoy Kamphora Spa menyediakan banyak lagi perkhidmatan lain seperti acupuncture, bekam, rawatan untuk resdung, body scrub, waxing, manicure & pedicure and bathing. I think next time I'll try cupping (bekam), as I've found that this treatment has more noticeable results for migrane and backache… and interested also treatments untuk bakal ratu sehari.. hehe.. **gatal

Who do you think would like it? 

Of course! Everyone will like Yoyoy kamphora Spa! Lokasi spa makes it perfect for those yang tak suka dengan kesibukan di tengah bandar, susah nak cari parking. Hehe. Tapi di sini tak susah pun. Jalan pun tak sibuk kecuali di traffic lite…;P The style of the spa is modern enough to attract a younger spa-goer, but it also classy enough for the more experienced spa guest.

Why did you give the spa this rating? 

I’ll give Yoyoy Kamphora Spa a high 4.5 over 5!! The treatment was good. My therapist also was not bad excellence. Looked professional and friendly also. **lupa nak tanya nama hehe. Hurm apa lagi ye? ahhaa the spa. It had lots of lovely decorative touches and plenty of products/services to try..

Would you go again? 

Absolutely. Lepas ni bolehlah I jadi regular customer manjakan diri di sini hehe. Bolehlah 2/3bulan sekali kan? If you ask should I recommend it to u’ols… I will say… Yes!! Recommended indeed!!


So, pada u’ols yang teringin nak manjakan diri bolehlah mencuba. For those yang duduk berdekatan je lah. **Yang jauh kalau teringin why not hehe.. nah, ni map nak ke sana. Kalau tak tahu boleh contact2 I and i'll give the direction..;)

Oklah. For further information click here and here oke..;)

Foot Note : Ingat nak ambil gambar masa dalam spa untuk post entry ni tapi macam tak berani nak capture takut not allowed…T_T  hope lepas ni kalau I datang lagi bolehlah I snap pitcha so u’ols baru pecaye how impressed I am… hehe…;P

Till Then!!

4 comments:

Anonymous said...

Boleh cuba juga spa Umimaz package menarik di jinjang utara, Kepong, Services baik tapi harga berpatutan boleh hubungi Umi 0173964863

Anonymous said...

Boleh cuba spa Eglantine di Jalan Dataran Selayang 1, Dataran Selayang (dekat masjid amaniah, kwsp batu caves). Service pun bagus, harga pun berpatutan - jacuzzi, steam bath, sauna, facial, massage, waxing, threading, hair fall treatment....019 2634298 for appt.

Anonymous said...

Wahh untung time awak perkhidmatan best. Smalam sye & mama pergi kt yoyoy kamphora spa batu caves buat facial ingatkan best n feel much better tapi lain pulak sebab yg tukang facial benama cik M mcm x berpngalaman n kurang berpengetahuan dlm pakej yg disediakan. Pendapat saya harga yg ditawarkn tak berbaloi kerana muka kami x dibersihkan spenuhnya. Msh byk lgi whitehead & blackhead yg ade. Urutan di muka cmpur skrub xsmpai bpe minit. Yg memakan mse cume part masker je. Then, total sume x smpai 20 minit. Sedangkan saye x amik pakej biase. Pelikla pulak service mcam ni, hehe. Cuz before this kebanyakan tempat sye g diorg akn buang smue kotoran black white head sume. Urutan muke lamer. And paling penting hrge berbaloi. Of course service nye best. But utk g ke yoyoy ni skali lgi x la kut. Hihi.

Roihan said...

wow..nampak macam best jer..
tgh cari spa2 terbaru juga untk buat rwtn..p setakat ini i cri spa yang best dkt http://www.spakita.com/ ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers