9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, January 29, 2013

Berpisah

FYI, today is the first day Dhia dihantar ke rumah Baby Sitter... Subhanallah... hebatnya perasaan seorang ibu... Dari malam tadi masa tido dengan Dhia My dah menangisi 'perpisahan' ini... Pagi ni masa nak pegi hantar dia dengan enchek hasben pun menangis-nangis My peluk Dhia macam dah tak jumpa lagi je... :( Korang.... My dah tatao lah nak mengadu pada sapa... tulis kat sini je lah My mampu... My sedih sangat sebab terpaksa hantar anak dalam jagaan orang lain... family sendiri pegang anak My pun My dah tak keruan inikan beri orang luar yang jaga... :'(

My start keje next week tapi kitorang start hantar Dhia harini sebab nak train Baby Sitter.. bagi BS kenal Dhia dulu beberapa hari ni at least kalau dia 'buat hal' My masih ada bercuti di rumah. So, sekarang My sedang berseorangan di rumah tanpa Dhia tercenta. Enchek hasben? keje. Ingatkan nak qada' tido, rehat tapi dari balik hantar Dhia tadi My tak dapat lelap... kemas-kemas rumah... n online je lah... n ingatan? sangat-sangat mengingati Dhia!!!!! 

Padahal rumah Baby Sitter tu belakang rumah je... entahlah. membayangkan anak dalam dakapan dan jagaan orang lain buat My terlalu lalu sedih... Ya Allah kuatkanlah hati aku... kuatkanlah hati aku... :'( Kuatkanlah hati aku... :'(... My tak dapat bayangkan kalau dah start keje minggu depan.. seyes yu ols... tolonglah apa yang My perlu lakukan untuk kembali bertenang... :'( My akan tinggalkan anak dalam jagaan BS 12 jam bermula 7 pagi hingga 7 malam. korang bayangkanlah... masa bersama BS lebih banyak berbanding bersama mummy nya sendiri. ye, My akan bersama dia 12 jam berikutnya tapi siang dan malam adalah 2 situasi yang berbeza... My tak dapat nak bermain gelak-gelak tawa dengan Dhia sepanjang 12 jam tu... Ya Allah peritnya... :'(

Ikutkan hati, nak je My ambil cuti lagi jaga Dhia.. tak kisahlah nak kena layan ragam dia pun yang penting My rasa selamat dia ada bersama My... :'( Ikutkan hati nak je benti keje so that My je yang akan bersama dia tengok dia membesar depan mata.. tapi apakan daya... My ada tanggungjawab lain... My perlu membantu enchek hasben tambah pendapatan keluarga kami... Nak tak nak, My terpaksa tinggalkan dia dengan orang lain... Ya Allah... kuatkan hati aku... :'(

Apa yang My harap sangat adalah... Baby sitter mampu menjaga Dhia sebaik-baiknya... :'(

Dhia... mummy rindu sangat kat Dhia.. rindu dengan bau masyam Dhia... rindu dengan senyuman Dhia... rindu dengan tangisan Dhia... mummy rindu Dhia sangat-sangat!! Dhia jangan nakal-nakal ok... jangan lupa mummy tau... Mummy tak sabar nak tunggu petang mummy nak ambil Dhia!!

Mood: sedih terlampau!

4 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

singgah dan follow sini sambil berwalking

1612

Munnafendy said...

sedihnya...klau lah mmpu mmg sedaya mgkin nk jaga sndri kan..

Zee Suhaini said...

salam kenal kak..

memang sedih first day nak berpisah ngan baby..tawakkal je la..

penyisir rambut said...

baru baca..sbb isnin depan start hantar baby kt BS...sedih nye!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers