Persiapan Perkahwinan: CHECK list!

11.45 PM
atas katil

Heee~ It has been a while i didn't update my lovely blog!sorry sayang! sorry readers! Ahhh rindu kat korang! Bukannya My tak online pun.. ada je kat fesbuk tu tapi dek kerana kekangan waktu.. kepenatan badan makanya My tak mampu nak hapdet apa-apa di sini. Walaupun banyak benda yang My nak share kat korang... Tapi I'm lack of ideas how to write here! erkkk~

Apapun.. My tak kira.. nak hapdet jugak malam ni! menghabiskan sisa-sisa masa sebagai seorang gadis sunti auuwww.. seorang perempuan bujang.. seorang anak dara.. seorang perawan... erkkk~ sudah-sudah sebelum terlanjur menaip...-.-'

Urghhhh... orang kate time nak kawen pengantin tayah buat keje.. hish.. celah mana tak buat keje. majlis kita.. haruslah keluar tenaga! hurm mungkin cuma yela dah dekat-dekat ni kan kenalah cukup-cukupkan rehat.. kalau tak hari bersanding nanti kusam plak muka tu sebab kepenatan hehe. My bukan apa.. nak keluarkan tenaga habis-habisan dalam beberapa hari sejak cuti haritu ni.. Mana yang perlu dipersiapkan My siapkan.. Kalau My tak tolong nanti ate kesian pulak kat mak tu kang.... Nak harap adik-beradik... semua balik hari Jumaat... Maklumlah kebanyakannya tenaga pengajar mana boleh cuti sesuka hati kauuuu.... Jadi haruslah memahami... -.-'

Badan penat jangan cakap.. terasa sangat-sangat. pantang letak kepala atas bantal konpem! terlelap! Sebab penat sangat kanzzz... Dari sejak start cuti haritu lepas subuh je My tak tido dah.. settle doorgift yang baru settle semalam! kemas-kemas rumah, pasang langsir, kemas bilik, bukak cadar... bla bla bla... semua lah! satu-satu keje tu hamik masa dah bape jammmm... adeh~ Tu belum masuk lagi ke bandar bersoping apa-apa yang patut.. Ini pu ada lagi yang belum dibeli tau... konpem sok lusa kena keluar lagi...-.-'

Seperti sudah sedia maklum My ni terkenal dengan sifat pelupa! short term memory! lalai! ah macam-macam lagi lah yang seangkatan dengannya. Sampai la niii masih ada yang lum settle. Tapi benda kecik-kecik la... Kecik-kecik punnnn matters to me! Haih! Inilah gunanya CHECKlist cik My oiiii.... kalau tak takde lah namanya pun checklist... pi lah check! adeh~ -.-'

Senarai-senarai seperti My nyatakan di side bar sebelah kanan korang ni... ada yang dah oke.. ada yang masih pending... Meh nak highlightkan apa yang perlu My take note!

Kompang

Korang tau tak.. dalam banyak-banyak menda.. satu ni lupa nak booking! I tot my mom dah booked! Sekali dia kata lupa daaa! Haritu My ada text mak remind her apa-apa yang dia perlu buatkan. Tapi seyesly My lupa nak ingatkan pasal kompang! Mungkin sebab My fikir benda tu terlalu kecil.. 'alaa mesti la mak dah booked... ' hakikatnya.. masing-masing tak ingat! demmm...

Menjajau kauu cari kompang haritu. Sampai berair la mata ni nak nanges sebab fikirkan kalaulah majlis nanti tade kompang... T__T... Kat kampung ni ada beberapa group kompang tapi semuanya dah fully booked! Sebabnya 22hb nanti ada a few other house pun buat kenduri!! alahaiiiii.. Last-last dapatlah jugak itupun kampung  sebelah.. dah masuk negeri sembilan. Oklahhhh... cuma jangan dia solat piring sudah laaa... maklumlaaa kami kan johor...-.-' yang penting kompang orang main.. ramai yang suh pakai recording punye.. grrrr

Bunga Manggar

Ni satu hal. Padahal sebelum ni banyak kali ke kedai pengantin n jumpa dah bunga manggar cumanya tak beli sebab tak jumpa yang ikut tema kaler. demmm... susah betol nak jumpa kaler orange! Nak buat sendiri or order memang tak dan lah kannnzzz so nak tanak kena beli yang ready made jugak.. yang ni My akan cari esok. Last choice pilih gold and cream color. Nasiblaaa janji adoooo....

Rawatan SPA

Heee~ yang ni memang sengaja buat lambat-lambat. Yelaa dah dekat nak majlis lah baru buat kannnzz kang pegi awal-awal pehtu bertungkus lumus buat keje lenguh-lenguh badan lagi tak guna gak. Haa yang ni pun My akan pegi esok. Dah booking dah a place kat bandar segamat. Nasiblah adooo ingatkan kat segamat takde spa hehehe... Badan My ni memang perlu di manjakan jugak sebelum majlis sebab sekarang ni pun badan dah macam hapo... letih sangat! Mana taknya sepanjang hari buat keje itu buat keje ini... So sekarang keje-keje meletihkan dah agak settle so bolehlah My manjakan badan di SPA esok... tak sabar! :)

Apa erkkkk yang belum lagi settle??? ahhaaa

  • stoking nikah (nikah kat rumah sebab dah tak dibenarkan nikah di masjid)
  • bantal kecik empat segi (untuk letak kat katil pengantin!)
Apa lagi apa lagi?? kang dah keluar.. pehtu dah balik baru nak teringat ada je benda lupa nak beli...! -.-'

Moga-moga urusanku dipermudahkan!!! :)


Till then!









9 comments:

dyabunga said...

slmt pengantin baru kak..:D

Miss Nadya said...

nak pergi lah kenduri nti..buleyh???hehe..kad kawen yg buat sticky tu kan???

selamat oengantin baru..ala...bestnyer..:)

LidaRahim said...

semoga majlis berjalan lancar nanti.. dan selamat pengantin baru in advance

psstt : korset dah ada lom?? tu penting jugak tu untuk menambahkan kecun-nan pantin pompuan :)

laskar pelangi said...

semoga majlis berjalan dengan lancar =)

mas saari said...

makin berdebar bakal pengantin ni...heheheee

Sunah Sakura said...

seronoknye my da nak kawen da..heee~~~ dekat sangat, tapi bertindan lak majlisnye..kalo de transport sendiri, mesti da pergi da..huhuhu...

mrs irmidrza to be said...

hai dear..miza b2b 2012 dtg melwat...bgus2 ade checklist senang..=) jom share sal kawen and tukar link dear...miza folo awak...folo miza back ya..=)

http://lildrwalimah.blogspot.com/

Anonymous said...

best2

ikii said...

jom kwen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

Kawan-Kawan Saya! ^_^

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers