9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, January 3, 2012

Leave 2011 Behind


Doa & Azam baru My dah tanamkan masa Awal Muharam haritu. So, nothing special pun bila datangnya 2012.. Cuma mungkin pertambahan angka pada tahun ini.. pertambahan usia dunia milik Allah… dan seperti kata Bro Framestone di facebooknya baru-baru ini.. Semakin kita mendekati Hari Qiamat… Namun bila, bagaimana ia terjadi.. Wallahua’lam.. Sebagai hamba Allah yang meminjam bumi ini daripadaNya.. sama-samalah kita tingkatkan amal sebagai bekalan ke sana nanti… InsyaAllah… J dan mungkin juga ada wishlist sepanjang 2012 ini? will see… hehe

Pejam celik pejam celik kejap je dah masuk 2012 kan korang? Entah. Rasanya macam baru semalam kita melangkah ke 2011… rasanya baru semalam My disarungkan cincin pertunangan. Kalau dulu, zaman-zaman 1990-an… Setahun tu rasa lama sangat… Bila cuti sekolah rasa lama betul, seronok, enjoy! Bila raya terasa lama sangat! Sekarang? Omgeee! Dah due date? Dah habis weekend? Dah habis cuti?? Kejapnya dah habis raya!! Wehhh dah hujung bulan dah!!! 0_o

Well.. Time goes on… dunia seakan berputar makin laju.. siang berganti malam.. malam berganti siang… 24 jam seperti 24 saat lamanya… sebulan seperti seminggu lamanya.. kanzz?? Betul lah… dunia kita ni sah uzur…. Mungkin tunggu masa je?? Wallahua’lam…

Jika dikenang kembali… sepanjang 1432/2011 apa yang kita semua dah achieve? Apa yang korang dah kecapi? Apa yang dah korang gagal tempuhi? Dengan masa seakan berputar 120km/hour ni My terasa arghh cepatnya masa berlalu sampai rasanya tak sempat untuk lakukan banyak perkara. Yup! I feel that way! Tapi mungkin bukan salah masa.. bukan salah dunia yang bergerak pantas tapi My sendiri yang tidak pandai bahagikan masa… tidak pandai manage urusan kerja mahupun peribadi… Yang My lakukan.. just follow the flow. Perhaps!

Apapun…. What we’ve done in year before tak perlu dipersoalkan. The important thing is… Apa perancangan kita di masa hadapan… Apa bekalan kita untuk tempuh dunia yang makin mencabar?? Di mana kemampuan kita… Itu yang paling perlu… Look forward… Berjaya atau gagalkah usaha kita di masa lalu biarkan ia berlalu… Fikirkanlah apa yang belum berlalu… J

In short… Sambutan Tahun Baru Hijrah mahupun Masihi… tiada makna andai mentaliti masih di takuk lama… setuju tak?  

Semoga kita semua semakin maju dan berjaya di masa-masa mendatang…. InsyaAllah..

Nota kaki: Tinggal 2 minggu je nak keje pastu cuti panjang!! Weeeeehuuuuu~

2 comments:

Anum said...

hapy new year 2012

KAMIHIDUP said...

selamat tahun baru. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers