9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, April 4, 2012

Semangat Nak Pergi Kerja...


Adeh… sejak-sejak peknen ni senang sangat rasa mengah. Tapi tak pelik pun sebab itu memang salah satu symtom2 orang peknen hehe.

Al-kisah tadi pergi kerja naik komuter. Ikutkan hati nak redah je naik motor pi keje tapi kesian plak My kat perut ni. Enchek hasben kalau bawa motor tau lah macam mana… motorboat pun kalah der…-..- So takut-takut bila dia TERlanggar lubang kecit-kecit tu bagi effect plak kat baby ni. Bukan apa, kadang-kadang memang terasa pun sakit tang perut. Tapi nasib baik bakal ibu ni kuat… J

So bermula minggu ini My dah start naik komuter pegi kerja. Kalau tengah takde orang tu bernasib baik dapatlah tempat duduk kalau tak ramai. Kalau ramai macam pagi tadi? Haru jugakkk… Dari Rawang sampai ke KL Sentral My berdiri bersandar tepi pintu. Pergh… nak nanges pun ada… dengan sesak ramai orang.. berdiri sejam rasa penat nya jangan cakap la… Nak duduk takde sape yang perasan pun sebab perut belum Nampak perut orang peknen. Nampak perut orang buncit ye…-.-‘ So, berdiri je lah sampai KL Sentral… sambil usap-usap gak lah perut tu sebab memang rasa gak mengah nya sebab berdiri lama sangat…. Adeh~ tak tahu lah kalau dah bawa usung perut sok camne…. Haish~

Ingatkan kalau dapat duduk tadi dapatlah My sambung tidur sat. Pagi tadi boleh tak bangun seawal 5 pagi bersiap-siap mandi, solat subuh. Ni semua gara-gara My bukak bateri henpon malam tadi pehtu lupa nak set jam balik. Sudahnya bila kunci jam rupanya jam tu terawal lebih setengah jam dari jam asal. Demmm… My siap dah solat subuh sebelum waktunya kot…-.-‘ My ingatkan jam kat dinding tu yang mati. Enchek hasben pun elok je bangun mandi bila My kejut. Bila dia bangun dia ada cakap jam awal lagi. My cakapla jam tu rosak hahahaha… rupa-rupanya lepas tu My bukak tibi nak tengok ustaz don 6.30pagi… tengok2 belum ada siaran, siaran start jam 6.00pagi. ah sudah! My tengok jam kat dinding… laaaa betul la jam tu!!! Tengok plak jam henpon lain… demmmm! Rugi waktu tidur aku… T___T

Enchek hasben keluar je bilik mandi My bgtau terbangun awal cepat-cepat dia tidur balik sebelum bangun semula before 6.30 untuk solat n gi keje. Ahhahah… adoi yaiiiiii…. Ting tong pale harini sebab kekangan waktu tidur kekekekeke… naik plak komuter kena berdiri masak ahhhh… hahahaha tu namanya semangat nak gi keje…:D

Balik kerja? Heee~ balik kerja My still naik motor dengan enchek hasben. Belum bersedia lagi nak redah kebanjiran manusia naik komuter menuju ke rawang nun. Takpe, lepas ni dah spotted tempat-tempat yang ada lubang so enchek hasben memang akan elak…  Cuma pagi nak gi keje tu macam gelap sket kan so better My naik komuter je. J

Heee~ tu je la nak citer…..:D till then!!!

Nota kaki: errr… org peknen leh makan paru tak? Pagi tadi My makan bihun goreng berlaukkan paru.nak makan telur muak dah…-.-‘

10 comments:

noradzlina.kamdani said...

sbb tu kt jepun diorg ade kempen pregnant lady kene pakai lencana utk membolehkan diorg dpt ride kenderaan awam n dpt tmpt duduk.

akk faham mcm ne pntnye nek komuter dgn perut mengandung...nk2 lagi klu org dok bersesak n bertolak2..aduh...sakitnye...

noradzlina.kamdani said...

my, akk dh buat buku merah lps buat UPT sndri. kali ni buat awal sbb akk pung umo dh lanjut he he he...
dlu2 7months br g buat buku.
advisable g buat buku merah to the nearest klinik kerajaan dkt tmpt keje ke....

Warna Warni Kehidupan said...

semangat tu yang penting..teruskan..

Liyana said...

mcm sy mase 1st trimester smpai la skrg... belasah je naik motor... sbb nak naik bas lg leceh... doa je bby blh survive.. alhamdulillah smpai skrg ok je.. :)

Paragass said...

Uih! peknen-peknen ni jangan la naik motor sangat. Bahaya! bahaya untuk diri sendiri, bahaya untuk peknen tu juga. ^^

Salam kenal, Paragass =D

yusuf mujahidin ™ said...

salam.

tahniah my

YanaMIB said...

Tahniah my da peknen (hope bloom lmbt ucap tahniah ye)...

Bley je mkn paru..my pk gini je lah, "mkn apa pn klu BERLEBIHAN mmg memudaratkn" so klu rs tringin tu mkn je...janji jgn b' lebihan...yg penting cukup zat,vitamin segala..=)

mas saari said...

memang seksa naik motor kalau pregnant ni, rasa nak patah pinggang... akak dulu masa pregnant anak sulung hari2 pi ulang alik kerja naik motor!

Ihsan Arifin said...

tak payah nak ikut sangat pantang pantang ni kak. redah sajo haha

noradzlina.kamdani said...

Hb tu haemoglobin..(kepekatan drh merah)

ms akk buat buku tu akk cuma bwk salinan kad daftar nikah...
mgkn len tmpt len cara..jln selamat, My bwk le sume dokumen yg asal dan yg dh pun difotostate.

setiap kali akk g klinik (setakat nih dh 3 kali (2 cek antenatal, 1 scan) diorg bg akk timeslip sbb akk kojo gomen dik...nk gak bukti kite g dptkan rawatan tu...

rasa mmg xdpt MC tu...

tp yg best KK kt pilah ni, ada sekali tu nurse dtg rumah cek perut, diorg ckp skrg kk kene buat mcm ni utk ibu yg bekerja...ari ahad tu...nasib bek umah bersih sket dr biasa...selalu berselerak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers