9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, July 18, 2012

Release...

Lunch time already... tapi tak tahu nak makan apa...-..- kawan2 luncheon semua tak available harini so kena makan sorang2... Bila kena makan sorang2 jadilah tak tahu nak makan ape haha. So pls give me about 5-10 minutes to post this sambil fikir nak makan apa sebelum gi food court untuk menapau. ^__^

Alhamdulillah... Penat yang tak habih lagi sejak event company haritu dah pun My qada' semalam since lady boss bagi in lieu leave sehari. Lepas subuh dan hantar enchek somi di muka pintu untuk ke tempat kerja, My sambung tidur sampai ke tengahari. Memang sengaja tak ON kan alarm sebab nak tido nyenyak-nyenyak sampai terjaga sendiri. Bangun-bangun baru pukul 12 lebih heheh. Bangun2 je 'breakfast' , lepas tu pergi kedai sat beli lauk untuk enchek somi. Dah lama tak memasak wooooo... maklumlah wanita bekerjaya+pregnant... alasan gitew.. :D 

So, dapatlah semalam masak sayur kangkung goreng belacan, ikan masak kicap n my favourite tempe goreng cicah sambal kicap!!! Walapun I am not javanese tapi dah nama orang Johor kan.. hidup dengan kejiranan dan kawan-kawan yang kebanyakannya jawa so dah jadi kebiasaan.. even dulu masa kat sekolah pun Wak yang handle kantin tu jual tempe tau.Itulah makanan yang menjadi rebutan di kala para pelajar keluar rehat! nasib baik My pengawas so dapatlah keluar awal dan beli tempe dulu sebelum kehabisan hehe. dan semestinya kena ada sambal kicap! memang Ummphhh la!!!

As for now, dah rasa bertenang sikit since event besar pun dah habis so taklah pening-pening kepala memikirkan itu dan ini. Lega sangat-sangat n puas hati bila dah dapat perform kerja.. I already do my best! InsyaAllah... so what's next? Settlekan yearly survey yang tak sudah. Since lady boss dah extend masa to collect survey from customers and reach the given target.. kenalah My work out on that. Keje back office kan so agak susah sikit.. I need to either fax, or call the customers to fill up survey form. Sekarang ni collection den la yang paling sikit hahah. abeh tu dok mengerjakan event haritu memang sikit la hehe... mampuih kena marah ni kang... -.-'

Esok, kena gi check up. Entah apa khabar baby kesayangan mommy dalam ni... :) Dahlah harini patutnya kena gi buat BSP... Masalahnya is... ada ke patut nurse call lewat petang semalam suh datang hari ni for the whole day buat BSP! wakluuu.. ingat aku ni fulltime housewife ke sukati mak bapak korang je suh aku datang bila-bila masa? grrr... Since petang ni My ada training My decide buat BSP kat private clinic dekat bawah office ni... Tak bolehlah nak MC as usual since semalam dah cuti n harini pun ada training kan. Nasib baik panel clinic bleh cover untuk BSP tu... cuma tu lah... bila kena gi sendiri kat office ni masa tak reti nak budget. Sibuk buat kerja dah lewat lah, apa lah...  haih. Bacaan setakat ni adalah 4.2/8.0... 8.0????? ni rasanya penangan teh pagi tadi la ni hahahaha...  okay-okay 3rd check kang den telan air putih 2 jam sebelum ye... :D

Okaylah.. baby dah bising suh gi lunch hehe... till then! 

p/s: tiba2 rasa sakit kat ulu hati... erkkkk~

5 comments:

mas saari said...

my minum teh memanglah tinggi.. cuba minum air masak byk2..

Anum said...

hehehehe
wow power gak teh tarik nie

noradzlina.kamdani said...

he he he..kak lin pun suka mkn tempe goreng cicah sambal kicap..kt dlm peti ais tu mmg stok jek sambal kicap.

Gadis said...

nak scan 3d/4d eh..

ader tapi kat sentosa...
menghala nak pegi ke HQ Perodua..
then terus lagi sampai jumpe pekan sentosa...

Nama klinik nyer Klinik Aniza...
betul2 tepi jalan mmg dah nampak klinik tu..
mcm ala2 specialist jugak la klinik nyer tu..

tapi kalau nak scan 4d kene buat appointment dulu...=)

Gadis said...

ni no tpon nyer...

03-60281910

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers