9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, February 17, 2012

Wedding Review | Pelamin, Bilik Pengantin, Makan Beradab & Pintu Gerbang

Opsss sebab majlis kahwin dah basi makanya lupa sudah untuk sambung mereview hehe… Ok kali ni nak buat review those 4 things…

Majlis kawen My tak beso.. buat kat rumah kampung je… Jadinya Pelamin semua tadelah bombastic sangat pun… Asal kawen sudeyyyy… hehe…

Pelamin

Untuk pelamin My minta mak andam buat simple simple je.. Janji ikut kaler tema.. ada munga-munga… dan santek! Beberapa bulan sebelum majlis My ada jugak print out contoh pelamin yang My nak… so oklah… Tak lari sangat pun dari apa yang My nak… Kerusi pengantin tu pada awalnya mak andam nak bagi kerusi panjang gedabak yang selalu orang pakai sekarang tutapi My taknak sebab My kan pendek nanti takut kaki berjuntai plak duduk atas tu…-.-’ So My decide amik kerusi panjang ni… hehe…

Buka lampu
Pelamin My buat kat dalam rumah je. Mula-mula mak andam, akak My ada juga suggest buat pelamin kat luar rumah so semua orang boleh tengok. Tapinya, My ni tak sukalah kan jadi perhatian orang plak kang… Plus, masa kursus kawen sebelum ni ustaz tu pernah cakap pelamin jangan buat di tempat yang terbuka.. Tak elok…
Lepas majlis akad nikah...~
Bilik Pengantin
Bilik pengantin ni My tak expect pun nak buat macam dalam gambar ni… Yang penting ada kain tutup dinding tepi tepi katil tu then ada lah hias-hias kat kepala katil tu..Tapi Mak Andam siap buat platform kat kepala katil tu… n add on lampu perhiasan plak tu… Ok lah… nice one!
bosan hoke  tunggu bakal suami lambat sampai...-..-
Makan Beradab a.k.a Makan Damai


Sesi makan beradab (orang Johor biasa cakap makan damai… J ) My buat kat Anjung rumah… Boleh muat dalam 15 orang kot… Decoration? Nice. My puas hati. Meja kek pengantin pun Mak Andam buat sekali sebab My yang request hehe. Makanan pengantin pun oke walaupun My tak sempat nak melantak habes dah nama pun pengantin kannzzzz hehehe… Makanan pengantin kawan baik Mak yang tolong masakkan… J

Pintu Gerbang

Pintu gerbang ni saje je tambah dah alang-alang kanzz… Letak kat entrance depan… Yang sengalnya masa pengantin lelaki nak masuk bersanding… Orang-orang kampung sibuk duk dekat pintu gerbang mintak duit tol…tak suruh pun diorang buat sendiri! Orang suruh buat tol kat pintu rumah… Grrr….



Untuk kesemua di atas ni My ambil sekali pakej mengandam, baju pengantin semua dengan mak andam. Senang… Sebab My malas nak survey banyak-banyak tempat kannnzz dahlah jarang balik.. Overall untuk keempat-empat item di atas ni My okay… 4 out of 5…

Trillion Thanks to Faizah Bridal Sense... J

Ok tu je… hehe… bai!

nota kakiku: Majlis di kampung pun... yang penting meriah! J

7 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

cantek2 semuanya~ ^__^ xsabar nak kawin jugak la :P hehe

Liyana said...

meriah tu... mjlis kt kg la best :)

yg pntg selamat sudah bergelar isteri :)

mas saari said...

simple pun tapi tetap cantik!

nur chahaya abadiey said...

salam..

wah,.cantik larh kaler oren putih.xpe..xperlu mbzir byk2 utk kawen kn.byk lg yg perlukn duet lpas kawen...simple tp cntik pon dah cukup..
ade tol bgai eak..menarik..hehe
:)

Nurul Iman Rosman said...

oren putih mmg sangat matching! :D

Adibah Karimah said...

Kahwin sekali je seumur hidup (insya-Allah), tak salah buat grand sebab kenangan nak simpan seumur hidup.. tapi tak kisahlah asalkan ikut kemampuan dan yang penting majlis selamat dan lancar...
"Selamat Pengantin Baru!"

putribongsu said...

tahniah!! selamat menjalani kehidupan rumahtangga.... -__- ngantuk lerrr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers