9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, September 10, 2012

Mak Buyong ke Utara Tanah Air

Salam readers... How's weekend? Penuhi jemputan open houses lagi lettew... Me? As mentioned, raya hanya terasa pada minggu pertama Syawal... coming weeks lepas tu macam-macam jadi, ditambah busy dengan kenduri adik ipar 2 minggu berturut-turut.

So, seminggu selepas majlis pihak perempuan di rumah MIL, Sabtu lepas kami ke utara Kedah untuk menghantar rombongan ke majlis di pihak pengantin lelaki pula. Fuhhh... jalan jauh mak buyong kali ni... n know what, enchek hasben siap suh bawa bekalan beg nak bersalin dalam kete tau... dia takut My terberanak kat Kedah... heee~ Alhamdulillah.. baby belum nak keluar lagi... hehe

Jumaat lepas My MC gara-gara sakit badan yang keterlaluan... Entahlah lately ni makin teruk plak sakit-sakit badan especially bahagian belakang badan n tapak kaki... n My dapat rasa yang kaki ni macam dah nak membengkak laaa... pesal ek? :( 

Jumaat tu My hanya lepak di rumah merehatkan badan... sekejap-sekejap sapu yoko-yoko di seluruh badan... menunggu enchek suami pulang dari kerja. Malam tu, around 10 malam kitorang gerak ke Kedah... Memandangkan my father in law dah seminggu dimasukkan ke wad, beliau tak dapat ikut sama.. MIL kena jaga bapak di hospital.. Abang enchek hasben pun tak follow stanby di KL takut apa-apa jadi pada FIL and MIL sepanjang ketiadaan kami. Adik enchek hasben yang bongsu sibuk dengan persiapan SPM so dia pun tinggal. Sedara-mara enchek hasben pun masing-masing tak boleh nak ikut sebab jauh sangat hehe jadi, kami 3 kereta je pergi ke Kedah.. 2 family kakak enchek hasben dan kami suami isteri... :) Pagi tu sampai di Kedah around 3 pagi.. tido beberapa jam je sampai ke Subuh...

Tengahari tu hantar pengantin ke rumah pengantin lelaki.. koboi je kami berarak 3 keluarga hehe...

bulat tak shaye? :D
Anak-anak buah sebelah enchek hasben
Rindu nak naik pelamin..:D See see kaki My dah mula bengkak kan? :(

Kami-kami ni je yang hantar pengantin hehe
Lepas makan-makan kat rumah pengantin petang tu, kakak ipar ajak naik ferry ke Penang... Heee~ My laju je.. lagipun dah lama tak naik ferry.. So apalagi.. Ke Seberang lah kami... Naik Ferry.. pusing-pusing Penang kejap pastu makan Pasembuq di Kota Lama n keluar melalui Penang Brigde menuju ke Batu Kurau, Perak. Bermalam di kampung mertua kakak ipar di sana. Nak drive balik KL malam tu jugak enchek hasben memang tak larat dahhh...



Ahad petang semalam baru kami gerak balik ke KL. Sempat gak My singgah rumah mak cik My di kampung yang sama pagi tu.. Kampung abah My pun kat Batu Kurau Perak tu jugak.. Adik-adik abah tinggal kat situ... :) Kami sampai rumah betul-betul time maghrib.. pegi makan.. balik mandi-mandi, solat n terus masuk tidur  akibat kepenatan teramat sangat. Nasib baiklah pagi ni masih larat pegi kerja walaupun urat-urat ni dah ketegangan.. Sempat hapdet belog lagi sebelum gi kerja kauuu... -..-

Till then! :)

7 comments:

Anum said...

comelnya bulat je :)

Liyana said...

amboi mak buyong bejalan je ek.. :)
yoko yoko jgn pakai sgt taw, doc sendiri yg ckp yoko yoko tu x elok pakai selalu sbb kuat sgt kot.. blh ganggu urat saraf bagai

Rai said...

salam my,
kaki membengkak tu org panggil water retention..kira dah nak dekat la masa nak bersalin..kena banyak rehat ok..

cuba cari hospital/pusat bersalin yg islam kat area berdekatan..kalau nak ke albarakah tu jauh sangat..takut bersalin tengah jalan pulak T_T

:: Mrs.Eady :: said...

bulat bulat bulat...tapi bulat yg comel! :)

permata biru said...

masih kuat berjalan okay la tu..nanti mudah bersalin..kata orang tua2..hehe..banyak berjalan sebab tu la kaki bengkak..nanti rest banyak2 yer..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Comelnya Kak My! :)

noradzlina.kamdani said...

wow..mmg bulat.
kaki mmg nmpk bengkak..rajin2 la tdo kaki gantung kt bantal..

kak lin skrg nk tdo area betis tu sapu johnson baby oil dolu lps tu apply mustajab halia..gantung kaki (rest) lps tu baru kurang cramp n bengkak..nk2 lagi kak lin ngajo kn bnyk berdiri...definately kaki mdh bengkak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers