Kawan-Kawan Saya! ^_^

Senarai Kedai Barangan Bayi Online | Baby Online Shop!

Tanak stress-stress pikir masalah yang melanda diri lagi. Baik duduk depan tibi sambil online kat lappy usha sampai lebam kedai-kedai baby online yang ado. Inilah yang dinamakan terapi bagi mak buyong yang tengah depress hokay. 

Okay entry kali ni kita berbicara plak pasal kedai barangan bayi di atas talian… For those yang tak percaya dengan membeli belah secara online dok diam tepi-tepi kerana My adalah pengguna, pembeli dan pelayar tegar yang acapkali membeli secara online. Bukanlah tak sosial langsung tak keluar membeli offline, tapi kalau barang tersebut lebih mudah didapati thru online dengan harga yang sama, kualiti yang sama.. buat apa buang tenaga kuar soping ye dak? Ditambah plak My ni susah ada masa terluang nak keluar berjimba jadinya click-click tetikus adalah pilihan yang tepat! Heheh 

Alhamdulillah, setakat ni My tak pernah lagi tertipu dengan pekedai-pekedai online. Semua barangan yang dipesan selamat sampai cumanya mungkin ada sesetangah barang bila sampai tak berapa nak menepati citarasa dek kerana indah khabar dari rupa. Tapi, dah beli pun online kan.. terima aje lahhhh… Tapi takdelah semuanya tak okay. even kalau ada kedai tu My beli baju tapi bila sampai baju tu tak kena dengan badan.. mintak tukar tuan kedai tu okay je.. 

Anyway, sepanjang akhir-akhir preggy ni My memang sangat eksaited tengok barang-barang bayi… from A to Z… from head to toe… Haih tak sabarnya tunggu anak mommy keluar… Sekarang My dah jumpa lebih 10 kedai baby online… believe it or not… hehe. n boleh dikatakan semua kedai-kedai online tu masih beroperasi dengan jayanya. N My percaya, ramai bakal-bakal ibu di luar sana yang tengah eksaited tahap gaban macam My kan? Masih tercari-cari kedai online? Sukacita My nak kongsikan dengan yu ols… jom cekidaut! :)

(updated 2013)
Fingertips Shop

Hiii yang ni baru update in August 2013. Kedai online part time My...:P Ada jual barangan mommies and babbies - toddler. Feel free to drop by hokay!! :)


onebabyworld merupakan antara kedai baby online carta teratas untuk barangan bayi pilihan My. Bukan sahaja harganya yang berpatutan malah servicenya juga boleh tahan pantas. My pernah buat percubaan order storage bottles di laman web ini, setelah proses transaksi dilakukan, dalam masa 3 hari bekerja barang dah pun selamat sampai… :) Laman webnya juga amat mudah untuk dikendalikan, tak ambil masa terlalu lama untuk loading.. carian barang yang kita nak pun senang jumpa. My dah kumpul-kumpul dalam cart what are the next items yang akan disambar! Huhuhuhu…. 

Anyway, selain beli secara online anda juga boleh membeli secara offline di kedai onebabyworld di beberapa lokasi di sekitar lembah Klang. For more info pegi je ke laman web tersebut oke, iklan ini tidak berbayar…:D 


enjoybreastfeed pun boleh tahan murah harganya. Kat sini My suka usha feeding bottle and nursing bra. Heheh. feeding bottle tu untuk ajar anak minum susu badan thru bottle sebelum My kembali bekerja bila dah habis pantang nanti.. :) Kat sini My belum pernah shopping apa-apa lagi InsyaAllah coming soon.. dah bersusun jugak item2 yang nak dibeli di shopping cart…:D 


mammahouse menjual pelbagai barangan bayi dan juga maternity untuk para ibu.. :) Dekat sini My dah pernah shopping gak tapi beli item-item kecik je macam stoking untuk mommy lepas bersalin n safety pin for baby. Barang-barangnya pun dah selamat sampai ke tangan My… ingat nak tambah lagi stoking momma tu. Barang-barang lain macam hat dan sock untuk baby pun murah.. will check it out soon hehe. 


di mypermatahati My dah beli nursing cover untuk menyusu baby nanti… semangat nak fully breastfeed ni. So dengan adanya nursing cover bolehlah breastfeed baby anytime anywhere.. aurat pun terpelihara… hehe… Ada macam-macam lagi barangan yang dijual di sini antaranya barut, bedung, bengkung dan seangkatan dengannya. Silalah ke website mypermatahati untuk maklumat lanjut ye.. :)


mybabycomel juga ada pelbagai produk untuk ibu dan bayi. My beli barut baby di sini.. beli saiz S, M dan L… keselesaannya? Belum tahu lagi. Tunggulah baby dah keluar nanti baru review okay hehe. 


My bercita-cita nak beli diaper bag kat sini. Tapi beg yang My berkenan tu dah takde dalam stock plak… L Sekarang tengah usha-usha beg lain… Selain beg, kedai ini juga ada jual barangan bayi lain. check it out for more info! :)

*************************
Ahhhh nak sebut satu-satu letih la kannzzz… So, itu adalah di antara kedai-kedai online yang My dah pernah masuk… the rest of the list are as follow: 
Kalau nak tahu sendiri barangan dan harga yang dijual bolehlah ke laman-laman web di atas okay! Bolehlah survey sendiri which shop yang offer better price… :)

Korang ada lagi senarai-senarai kedai online yang takde dalam list above tak? Mehla share…:)

nota kaki: Semalam My cerry berry akibat ke kenduri kahwin sampai 4 bijik buah rumah. tatao la apa yang salah makan sampai cerry berry... memulas2 kau perut.... My ada baca, salah satu tanda nak beranak adalah cerry berry. eh yeke? ala tapi My ni sebab salah makan kottt. kan kan.... belum 30weeks lagi takkan nak beranak dah heheh.

6 ,167 orang dah membebel. nak bebel jugak klik sini:

Mom&Baby House said...

jangan lupa jenguk http://momnbabyhouse.blogspot.com jugak yek ;-)

Bazilah (^0^) said...

bagus nih, boleh lah try click satu2 nnti :)

Zie Madini said...

wahhh...bgs nih. zie nak terjah lah. mana tahu ada benda alah comel utk dibelikan buat Mikail :D

kay_are said...

rajin nye cari kedai jual barang baby online ni.. dah ade anak kan haruslah excited betul? ^^

Annur Shuhada said...

Thanks for ur info! dh jenguk dh 2 3 blog kt ats..betul2 berguna tuk beli brg beby on9..hehe.. follow my blog okie.. http://annurket.blogspot.com/ I'm a newbie..I'm done yours! :))

al-iklan.com said...

tahniah !!!info yg sgt baik.dgn adanye web jualan ini memudahkan lagi org ramai utk membeli brg bayi.ternyata sgt membantu.utk tingkatkan jualan sy cdgkan promote di web dibawah.Insyaallah dpt membantu.

http://al-iklan.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Little Princess

Lilypie First Birthday tickers

Klik2

 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute