9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, September 3, 2012

Persiapan Bersalin & Persiapan Bayi will coming soon!

babycenter~
My baby is almost 7 months now. Alhamdulillah.. Alhamdulillah... terlalu pantas masa berlalu... beberapa bulan saja lagi mommy bakal bertemu permata hati dalam tummy ni... can't wait! :) Dulu masa di awal-awal pregnancy rasa terlalu lambat masa berlalu.. asyiklah dok menghitung hari bilalah perut nak membesar, bila lah nak rasa movement baby... his/her kicking... now... i felt all that!!! Subhanallah... indah sungguh ciptaanMu ya Allah.... :')...

Kalau dulu sebelum kawen sibuk dengan maintenance diri sendiri.. nak kawen, sibuk dengan persiapan perkahwinan.. dah kawen plus dengan maintenance suami... bila dah pregnant, sibuk beli baju maternity... haritu persiapan raya pun ala kadar je... Laa ni.... dah nak ada baby... rasa teruja sangat nak buat preparation menyambut kelahirannya nanti.... Seyes! tak sabar sangat dah ni. Setakat ni baru sikit je barang-barang baby yang My dah persiapkan. Haritu nak raya... My lepaskan raya dulu then baru fikir nak sakan mencari kelengkapan bayi... Sekarang ni kalau ada masa lapang kat rumah confirm search online shop yang jual barang-barang baby. Oleh kerana My ni agak susah nak keluar shopping memandangkan sekarang pun tengah busy dengan wedding adik ipar n hasben  pun bekerja on Saturday makanya My beli online mana yang boleh. Yang perlu beli offline My akan beli kalau ada masa nanti... :)

Perasaan nak melahirkan dan menyambut orang baru ni macam-macam ada... Rasa gembira dah tentulah gembira.. berdebar-debar pun ada.. My terfikir.. macam manalah rasanya sakit nak bersalin.. macam manalah rasanya dah ada anak. Mampu ke My pikul tanggungjawab sebagai ibu? Jadi isteri pun belum cukup sempurna.. memasak pun masih tengok buku resipi...-.-... alahai... moga Allah permudahkan proses bersalin dan permudahkan My menguruskan bakal anak yang dilahirkan nanti... InsyaAllah....

So sekarang ni maintenance mommy dan daddy tolak tepi... perlu fikir keperluan bakal anak pula... :) Barang-barang baby sekarang bukan murah.. kadang-kadang satu barang je dah mengalahkan baju orang dewasa... haih~ so, kenalah berjimat-jimat.. n make sure persiapan untuk menyambut anak nanti lengkap... :) haih eksaited sangat.. sekarang ni koje My dok tengok barang-barang baby je lah.. ni dah balik keje, mandi, makan, solat... terus online n cari kedai-kedai online yang jual dengan harga yang berpatutan... banyak jugak yang My jumpa.. Nanti got time My share dengan M2Bies out there okay? :)

See ya! 

5 comments:

Rai said...

bila nak menyambut orang baru.. diorang yang jadi keutamaan kan.. excited sungguh. sama lah dengan kami dulu..cuma hati2 dalam berbelanja.beli yg perlu je. nanti takut beli tak dipakai atau digunakan membazir pulak.

good luck my.

my pillow talk said...

kita baru masuk 6 bulan. hehe. x sabar jugak. memang rasa cepat je masa skrg ni. hehe

dah tau ke gender baby?

nini said...

wah tahniah kak.....=D

Embun Melati said...

seronoknya My..

tahniah..jaga diri dan baby elok2 ye..:)

Ummi Raid said...

Harap dapat dikongsi bersama. Kebiasaannya tiada dalam senarai persiapan bersalin iaitu pengurusan Uri. Semak --> Set Pengurusan Uri Ummi raid.
http://ummiraid.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers