9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, September 28, 2012

Friday. Moving. Check Up


Assalamualaikum… J

Finally, It’s Friday! Everybody like Friday kannn esp yang keje 5 hari seminggu…:D Semakin perut membesar ni, makin malas nak pegi kerja senanya… tatao la nape. Mungkin sebab sekarang ni dah makin cepat letih.. n akal pun tak berapa nak dapat berfungsi dengan baik makanya, bila buat sesuatu kerja tu.. Ahhh agak serabut past sakit kepala.. padahal kerja tu kerja senang je.. haish~ kena bertenang sebelum carry on dengan kerja-kerja tu…

Anyway, we are moving to the new office soon! So, sekarang ni office tengah carca marba dengan kotak-kotak dan sampah merata… Barang-barang kat workstation My pun dah completely packing dan diangkut oleh movers ke office baru. Tinggal barang-barang kecik je, InsyaAllah boleh angkut sendiri kot. Baru dekat 3 tahun keje barang dah macam 10 tahun keje. Letih mengemas… Padahal kemas-kemas je then masuk dalam kotak, rasa mengah n perut cramp macam angkat barang yang berat giler. Nak menangis pun ado. Sabar je la.. L Eh kitorang pindah dekat je.. sekarang ni duk level 13A… pindah kat level G building sebelah hehe. Pasni tayah panjat lift dah.. nak gi office pun tayah fikir lambat… nak balik pun dah dekat sikit dengan KL Sentral…:D  Next week 1st October dah start kerja with new environment @ new office! but with the same people…:D

Eh semalam kan My pegi check up yang kali ke bape tah hehe. Sekarang kandungan dah over 30weeks so kenalah datang every 2 weeks. Result semalam? Merah lagi HB… kencing pun ada kotor sikit… L HB tu turun mungkin sebab My selalu sangat skip iron tablet tu kot. Dahlah selalu skip pastu makan sekali sehari je.. patutnya dah kena makan dua kali sehari… bila nurse n doc tanya makan bape kali selalu tipu cakap makan dua kali… errr… sedia maklum, My ni memang susah nak telan pil-pil ni… L My ingat nak beli iberet folic lah kat farmasi nanti… dari haritu nak beli tak beli-beli. Doc kata kalau makan iberet folic tu tak makan pil lain pun takpe sebab dalam iberet folic tu dah terkandung semua ubat yang kita makan. Masalahnya, nak gi beli pun tak sempat. Bukan tak sempat tapi nak singgah farmasi tu yang malas! Boleh? cian anak mommy… L sorry sayang.. okay2 mommy janji within weekend ni mommy gi beli okay! J BSP last week bacaan normal.. so, takde dahlah kuar dr mulut doc nak cucuk insulin hehe tapi kena repeat lagi BSP next week.

K lah that’s all. Bye! *tah pape

Eh semalam kan, My drive kete gi keje. Lesen dah mati since 19 sept. selamber je kan. kalau polis tahan buat-buat je la lupa, pastu tunjuk perut sambil buat muka kesian.. boleh?:D

3 comments:

Anum said...

all the best sis

*Vivilicious* said...

wah..tahniah BSP ok. minggu depan saya pun dh masuk 30w. memang pejam celik jer! semoga kita sama2 dipermudahkan urusan My!

psstt...saya mmg jenis rajin makan pil..hehehe so far HB ok..BP ok..

juicy X said...

KENCING KOTOTR TU MCMNA YE?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers