9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, December 7, 2010

Having a Great Day!

Hai Bloggers! Fuhhhhh…. Abes sudah teambuilding, convo segale! How isit??? Great!!! 

3/12/10
Last Friday I’m on leave for robe collection and rehearsal. Pergi amik jubah convo pun penat u… huihhh.. mana tidaknya, lepas amik jubah sempat pre-graduation u… posing sane posing sini.. with jeans!!huhu.. tp kena amik separuh badan lah bagi tak nampak kaki. If not, kantoi sudahhh hahah.. Lepas tu pergi rehearsal kejap.. kejap je pun.. (sebab dah tawu kan ke pernah convo time diploma dlu..;P) Yang menambahkan penat masa on the way back tu.. perghhhhhh jalan pack giler!!! Orang sume pulun nak balik rumah kowt! Dah nama pun Jumaat, mana yang nak balik kampung.. yang nak pergi datingshopping bagai kan kan.. fine! Aku dah mengamuk2 dalam kereta tu stuck tak gerak2! Huh! Sabar je lah. Wirazoners dah gerak ke Sheraton for tembuilding. Aku decide balik kepong dulu then mintak tolong ben hantar (dia pun berbesar hati untuk hantar haha). Sebab.. kalau aku straight away ikut federal tuh mahu pukul 10 kang baru sampai Sheraton hish.. tak sanggup mak nokkkk…
err time nih belum real convo lagi hehe


I arrived to Sheraton at almost 8 pm… They all semua sedang menjamu selera ketika itu bersesuaianlah dengan keadaan perut aku yang sedang berkeroncong. Uhhh tak makan lagi oke… makan dengan pantasnya dan masuk ke training room lepas tu. Having a short briefing.. dapat group…then masuk tidur… owh sempat juga berposing sebelum tidur..;P



4/12/10
Bangun seawal 6 pagi.. mandi-mandi dan bersiap… around 7.30am turun breakfast.. masuk training room and.. Cheflorace started!!!! Dahl ah sorang2 perempuan dalam group whooooo….  What were we gonna do during the cheflorace? Huish.. kena pergi stesen-stesen monorail okay..kutip jawapan di sana.. soklan susah mampuih.. jawab kemain ‘kondifent!’… penat…penat!!!! Yang paling lama kat stesen kL sentral.. bapak lama nak cari logo tuh. at last!!!...dapat jugak. Tak silap dekat situ 2 je jawapan yang btol haha. Last station pergi chow kit. Kena shopping ok.. kena beli barang untuk..MEMASAK!!!! omg.. sume dok tuding jari kat aku suh masak sebab aku sorang je pompuan kat situ. Hampeh!






tadaaa! at last jadik jugak kan masakan kami..;P
Sheraton Chef...































Dengan berbekalkan buku resepi ayam yang diberi aku memulakan adegan masak-masak sesampainya di hotel lepas tu. Dibantu oleh kumbang-kumbang yang ada… fuhhh.. berpoluh den nak masak nih. Kan ke kantoi sudah tak pandai masak hahaha.. bukan tak pandai… kurang bijak je oke..;P untuk memasak we all kena masak ayam n ikan keli? Whoooo whoooo ikan keli? Tolong jangan bagi aku pegang oke.. makan boleh la hehe..;P after that… pung pang pung pang… siap juga akhirnyaaaaa….’pandai jugak aku masak kan kan’…;P penat seh…. Lepas chef judge sume masakan petang tu we all semua naik bilik.. rehat2.. lepas maghrib kang baru berkumpul balik… whoa…. Aku apa lagi… lepas solat… Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!

Malam tu group Spicy Paprika bolot banyak hadiah. dah macam anugerah festival filem dah.. group aku.. 'pacalele' dok menganga je lah...haha.. jadiklah dapat 2 hamper..;P Yang penting kami enjoy!!!;P Ops malam tu punye sesi tak sempat nak amik gambar.. baru nak snap skali battery kong daaa... hampeh. Anyway that night aku dah balik.. sebab esoknya kan aku nak convo.. huhu.. So.. sayonara all.. i'm having a good day with all Wirazoners!!! (= 

*singgah Cheras jap anta sticker kete untuk mak datang esoknya.. sampai rumah dah almost 1 am.. penat~ esok pagi2 dah kena bangun... T_T

5/12/10
ho yeh ho yeh!!! i'm graduated!!!!! No words can describe how i'm feeling that day.. Sronok.. gembira... berair air mata aku mengingatkan penat lelah aku selama untuk menjadi apa aku jadi hari ini.. haih~ Thanks mak and abah...kerana melahirkan dan membesarkan aku... T_T... tamau sedih2 oke.. ini adalah hari untuk kite bergumbira!! ho yeh ho yeh!..
Walaupun agak lama (sangat lama oke!) tunggu kat dalam hall tu.. orang semua dah keluh kesah lambat betol nak start.. dapat je kuar hall fuhhhhhhhh lega tahap melampau huhu! Dapat bunga dari my sis n ben!!! ;* tenkiu darlings!! Tamo cakap banyak... view je gambar..;P




*Ops ni je gambar yang ade.. yang lain masih dalam pembikinan oleh photographer..hehe
Congratulations to all!!! Till meet again!!!

Owh.. itu je.. what next?
Kerja macam biasalahhhhhhhhh...;P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers