9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, December 28, 2010

Lagi-Lagi Diet


Salam..

Hello bloggers! hello Atkiners! What r u ols doin?? Reading this lorh.. lagi mahu tanya..huhu.. before berangkat pulang dari office post entri dulu ngee~ A bit bosan at office sebab ramai staff tade minggu-minggu terakhir ni kerana menghabiskan cuti-cuti hujung tahun.. cuti-cuti Mesia gitu huhu. Me?? Hurm, me tade cuti. Janganlah tanya kenapa. Daripada I request then tak dapat better I tak payah cuti langsung eventhough I rasa I dah lama giler tak berehat lama-lama sikit sejak-sejak dah tamat belajar a few months ago..T_T.. Kalau tade reason yang kukuh untuk bercuti jangan haraplah ada insan yang nak approve cuti kau nyahhhh… huhu. Sometimes kalau I rasa tak sihat pun susah I nak ambil MC. Walaupun sebenarnya I memerlukan rehat di rumah. Pernah sebelum ni, I kena urine infection, seyesly beberapa hari I rasa tak selesa and berulang pergi klinik. Doctor asks me to take MC and rest. Tapi masa tu I tengah a bit busy with work, plus, masa tu esoknya I ada training di luar. So I dengan rela hati menolak untuk mengambil MC tersebut..  rugi kan? hish.. Tapi nak buat macam mana.. huhu. Haih.. nevermind.. Beberapa hari je lagi nak new year.. (= keep smilin’ ya !!!
Actually today I rasa macam not feeling well sangat. Dari sejak datang office pagi tadi I rasa sakit kepala. Ni buka sakit kepala biasa. Dia sakit bahagian belakang and kadang-kadang I rasa macam ada rasa kena sentap je kepala bahagian belakang kiri ni. Macam rasa nak pitam pun ada. Aku ingatkan sebab lapar tak makan lagi tapi lepas lunch tadi pun masih terasa sakit tu.. haih~ migrain ke? Biasa kena tak rasa macam ni pun..T_T.. sekarang juga masih terasa…moga Allah jauhkan aku dari sebarang penyakit yang memudaratkan.. Amin….

Bytheway, dah berapa hari tak bercakap mengenai diet. U ols yang sedang diet tu masih berusaha untuk kurus ke? Teruskan oke..;P jangan jadi macam I.. selalu diet tak jadi hehe.. But untuk Atkins, I belum mula lagi..(= blog adik dzul sudah pun I abis khatam tapi nak memulakan diet tu kena proses pemulihan dan kesedaran dulu..weee~.. lagipun hujung2 tahun ni banyak makan-makan so kena lepaskan dulu ol that rubbish huhu.. orang bagi makan tu bukan rubbish.. makanan yang menggemukkan itu yang rubbish oke..;P   I plan nak start Atkins January, New Year nanti. I dah listkan makanan apa yang I nak beli, apa yang I boleh dan tak boleh makan dan bla bla bla.. So, next Monday kerja tu I dah mula Atkins oke!! Putri Bongsu, I’ll not take my lunch outside anymore.. I’ll bring my own foods. Kalau dah malas sangat pun I’ll buy something yang low carbs from LG1… owh.. please support me bebeh!!! For this once!!!! Pelisssssssssssssssss…T_T….

Harap-harapnya I ada kekuatan nak memulakan atkin next week. Owh my.. tolonglah jangan kebulur bila nampak makanan depan mata kamu. Tolonglah kawal pemakanan kamu. Dengar cakap boipren kamu. Pelissss.. sekurang-kurangnya sampai kamu muat pakai seluar slack kamu balik!! T_T… Owh pada-pada nak mula diet coming Januari, bulan ni saja dah lebih 3 kali I bedal fast food. Kalau boipren I tawu..bingit telinga ni kena bebel (u ols jangan bagitau oke hehe). Bukan apa, kadang-kadang kalau dah pergi kL Sentral tu yang paling senang dan cepat fast food lah. Dah nama pun ‘fast’ food kan huhu. Yela kalau pergi ‘threats’ giler ramai orang.. ‘Rasamas’ apatah lagi.. ‘foodcourt’?? erm tak boleh blah dengan bau so tak mungkin ke sana. So nak tanak, perut pun dah berkeroncong fast food lah jadi pilihan. Hehe. The latest, Prosperity kat Mekdi yang baru keluar tu pun I dah bedal 2 kali taw.. ngee~ dahsyat2… Kalau dalam atkins ni mahu kena balun dengan adik dzul haha. Sudah2.. tengahari tadi merupakan hari terakhir kau jejak di Mekdi, Kefsi, Burger King segala tu oke!! No more no more!! Putri Bongsu.. faham tak? No more oke!..;P


My boleh!!! mesti boleh!!  I believe I can do it!!! Kalau I fail bermakna ada insan-insan jahat yang tak suka tengok I kurus dan sihat..T_T.... owh kena solat hajat mintak dikuatkan iman dan semangat.. ngee~...

Oklah everyone.. time's up!! till then!!!

Wannabe...T_T

2 comments:

putribongsu said...

hahahaha...yela2 next week i masak & bwk bekal. U jgn sebok nak mengincak makanan i sbb mostly bekal i tak sesuai dgn u. Akakaka...
pasni kena g pasar! Selamat berstokin...hahaha...atkins stokin atkins...

mynameismy said...

muahaha.. owh sila jgn masak yg sedap2 hingga mencairkan tekak sy oke!! (harus kuat!!!!)

stokins? ceyt! dush dush!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers