9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, October 5, 2011

Itu Memang Rezekiku.... Sujud Syukur!!!

Untuk pengetahuan semua, sepertimana yang dicatatkan di entry INI, semalam My telah kehilangan purse. Serabut alam dibuatnya My semalam... Dengan kerja berlambak.. tiba-tiba purse plak hilang. Migrane mengejut la dibuatnya... -.-'

Walaubagaimanapun, hari ini... Purse yang hilang telah selamat ditemui... Ya Allah... syukur sangat-sangat. Atas nasihat, petang tadi sebelum balik My selongkar meja habis-habisan... nah! jumpa di celah-celah fail. How come!!! haih... cuai betul My ni.... 
Bermakna rezeki di dalam purse tu memang rezeki untuk My... terima kasih Allah.... syukur sangat-sangat...

Masa hilang semalam pun My tak petik nama siapa pun. Memang tak suspek anybody pun walaupun tahu ada orang di office masa hilang tu. Sebab perkara macam ni tak pernah jadi n My tahu staff-staff kat tempat kerja My semuanya boleh dipercayai...

So, diharap dengan penemuan ini tiada lagi spekulasi terhadap mana-mana pihak. Ianya mungkin terjadi kerana kecuaian diri My sendiri. So, insiden ni should be a lesson for me supaya tak take it for granted... beri pengajaran pada My supaya tidak meletakkan barang-barang berharga di merata-rata tempat mahupun di kawasan terbuka...

Alhamdulillah.....:)

nota kaki: Alamak semalam dah buat police report. how ek? kena tarik balik ke? IC pun dah renew pagi tadi... boleh cancel tak? kad ATM dah block... boleh unblock balik tak eh eh???? hurmmmmmmm


9 comments:

Si GaJus!!!= said...

syukur Alhamdulillah... mang rezeki la... kena beringt pasni..

aimie amalina said...

hehehe
see? kan mimi ckp
insyaAllah kalo sudh mmg brg tu ditakdirkan utk akak, mesti jadi milik akak punye gak
alhamdulillah.. :)
yay for u sis!
hehe...report polis tu x pe je.. yg lain2 tu kene p hamik jugaklah sebb dh buat kan..hehe..cite akak ni sejibik la cm saya..hehe..nnti akak ade 2 ic..2 lesen....hhheeehe

SoLy SoLicious said...

rezeki kamu masih ada..:))

fiezah91 said...

hehe.lepas ni kena berhati-hati la ye.. :)

mas saari said...

syukur masih ada rezeki My.. lain kali hati2 tau!

Teratak Hami said...

Tu mesti buat kerja sambil fail berlambak2 kat atas meja. Then main sumbat jer dah laci. Sorry yek, akak buat spekulasi sendiri ..hehe.

Alhamdulillah dah jumpa.

Qaseh dalia adelia said...

mesti dah nangis semalam ni hehe
len kali jgn cuai ye , alhamdulillah .. bersangka baik

Sunah Sakura said...

try tanya polis n pihak bank tu balik..boleh kot tarik balik..case closed..

Mizz ErMa said...

lorr..kat celah2 meja rupanya..nasib baek..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers