9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, October 27, 2011

Makna disebalik bunyi 'hon' kenderaan...

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…

Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.



Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe
  •  1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI” 
  • 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” 
  • 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan) 
  • 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan 
  • 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE” 
  • 4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap...































































“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”
source: email forwarded

6 comments:

Anum said...

hehehhe

mas saari said...

heheheee...menarik!
yang last tu selalu dengar kat kawasan perumahan akak..

Addin said...

haha ok , yang last tu kelakar :p tilam !!

aimie amalina said...

kekekeke
otak ni sedia meng note kan HON ni
hehehehe

wahida said...

hahaha...pandai ko...lawak okeh...


salam kenal...terus follow sini...

nurkaloi said...

hahahah tilam tilam oo tilam tilam
tilam lama tukar baru
hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers