9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, October 18, 2011

Siap lah ko esokkkkk!!!

Hey you... it's 6.00 pm already lah... dah habis waktu kerja oke. Ada yang masih di office ke? wahhh rajinnn...:D

Ada yang stayback di office sebab kerja-kerja yang banyak dan hampir kepada deadline.. Ada juga yang stayback sebab nak bersosial. Yela, waktu kerja kena kerja tak boleh bersosial... So lepas waktu kerja lah waktu untuk melempiaskan nafsu kepada facebook, twitter, blog dan sebagainya. Bukan apa balik rumah kang dah penat mungkin tak dan nak online tak pun kat rumah takde tenet haaaa balik awal pun tak guna ye dakkk... kalau ada laki/bini takpe gak heheh. Kalau macam den nih? Laman sosial semua kena block kat opis ni... yang tinggal blogspot and skype je.. ini pun untunglah dia bagi bukak kalau idakkk... 

tak efficient dah lah buat kerja pasnih.....-.-'.. 

Kalau dilihat pada akal yang positif laman sosial ni bukanlah 100% memberikan negative impact je kepada tenaga pekerja... Yela, kalau 8 jam dari pagi sampai petang dok mengadap kerja je boleh muntah tawu? Tu belum masuk migrain, tekanan jiwa dan sebagainya... Sekurang-kurangnya kalau diberi sedikit kelonggaran untuk memasuki laman-laman sosial ni dapatlah sikit meringankan kepala yang tensi... menyegarkan mata yang mengantuk... ye dak? Kalau macam ni punya gaya totally block semuanya memang sangap lah jadinyaaaa.... mengantuk pun iye... bosan jangan cakaplahhhh... Sebelum ni My bukak laman sosial waktu bekerja tak pernah pun dibiarkan kerja tak sempurna?? boleh je buat kerja kan kan... nak bersosial berpada-pada lah... Patutnya sejak dari awal lagi tenaga pekerja dididik untuk tidak diakseskan kepada laman-laman sebegini.. Sekarang ni baru nak block semua memang tak jadi hape laaa... semua dah bijak camne nak hack...;D

eh apa daaa aku merepek nih... hajat awal nak mukadimah je...nak blogging pasal menda lain.. haishhh~

My bosan senanya. masih kat opis. Tunggu encik tunang sampai dari KLIA. He's just back from Vietnam!! hehe.. janji nak balik sama-sama ke Kepong harini so sementara tunggu dia ni lepak-lepak dulu kat opis. 

Supposed to have a meeting tadi... tapi since my lady boss + big boss tak datang so terpaksa ditunda ke hari lain. Kalau tak boleh je My nak handle tadi depends on boss punya arahan.. encik boss ok tapi dia lambat reply message. So nak tak nak kena postpone.. Dahlah esok My tak datang kerja ni. Ada appoinment dengan dentist. Seperti yang My dah citer dalam entri INI sebelum ni, My kerap sakit gigi... gigi bongsu. Tak tahan dah nak tunggu so last week My dah buat appointment untuk buat surgery atas nasihat doktor. Kalau My tunggu lagi sampai bila plak My nak kena tahan sakit ni kan? Malam tadi pun dia menyerang dengan jayanya... Dia punya sakit jangan cakaplahhh... sampai menangis lah My dibuatnya... T_T 

So, bersiap sedialah esok engkau wahai gigi!!!!! kita istihar PERANGGGGGG!!!!!

Sorry boss cannot in tomorrow... -.-' ... (susah hati setiap kali nak cuti kalau ada benda yang pending grrr... **meeting tadi tu laaa...)

nota kaki: wehhh sakit tak nak buat dental surgery???major surgery ni woooo... takuttt...T_T



3 comments:

Teratak Hami said...

Betterlah diblock segala laman social ni untuk pekerja2 ... hehehe.

Akak pernah cabut geraham bongsu. Sakit gila sebab dibuat oleh doktor yang "gila". Dah tu tak kasi MC. Bengkak sebelah pipi. Last2 klinik kat company kasi MC 4 hari ... puas hati (^o^)

mas saari said...

tak pernah buatlah my! tak tahu tahap kesakitannya camne...huhuhuu

tapi doktor mesti bius kot, mesti tak rasa sakit punya!

moga my jalani surgery dgn selamat ye, nanti bolehlah makan macam2 sbb gigi tak sakit dah! heheheee

aimie amalina said...

alhamdulillah
akhirnye akak dh buat keputusan utk mmbuang die
heeee
semoga baik semuanya ye kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers