9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, September 12, 2011

FRUSTRATED!


Morning readers! Owh oke fine nampaknya ramai readers dah lari dari sini… Inilah akibatnya sebab dah jarang hapdet belog apatah lagi blogwalking… -.-’ Maafkan shaye penunggu belog… maafkan saya penunggu belog…

Akibat kekangan waktu yang ada My tak dapat nak memberikan perhatian sepenuhnya ke atas belog. Di tambah pulak dengan jemputan rumah-rumah terbuka yang tak tercapai oleh akalku… mengarut demmm… Weekdays diri dibelenggu oleh kerja yang semakin suntuk untuk diselesaikan… Weekend plak orang dok helo-helo suruh datang rumah… Biasalah bab-bab makan serah kat My…-.-’

So, aktiviti Sabtu dan Ahad yang baru ni My menghabiskan masa pergi open house… Sabtu ke Bukit Antarabangsa and Kepong… Alhamdulillah yang dirancang berjalan dengan baik. Dapat My menternak lemak di kedua-kedua open house berkenaan…

Semalam? Seperti yang dirancang… My nak menghadiri open house company di Istana Hotel dan open house rumah pakcik My di Cheras… Dipendekkan cerita… Semalam My tak jadi ke Hotel Istana dek tersesat mesat!!!! Inilah akibatnya kalau tidak berlaki drive sorang-sorang pehtu sesat. Bajet GPS boleh lah nolong tapi entah mana-mana jalan dia suh den masuk…!! Hampir 2 jam My duk pusing-pusing bandar kL je oke!!!

Enchek tunang bz mencari rezeki jadinya tak dapat nak teman My ke open house 2 hari ni. Sedih jangan cakaplah tapi nak buek lagu ano kan kenalah faham walaupun den saje buat-buat tak faham…T_T Semalam punya lah kondifennya keluar rumah nak ke hotel Istana. Padahal dah berjuta kali jengah ke google maps masa kat rumah… Dah ontheway siap bukak gps lagi… Tup tup salah masuk jalan! Bila dah salah masuk jalan dah susah nak pusing balik. Jalan banyak sehala… Jauh giler oke My memusing-musing! Bila dah jauh memusing sangkut plak dengan jammed… perghhh tensen nya jangan cakaplahhh… tahap gaban! Bila dah masuk balik Bandar… tak jumpa-jumpa jalan nak masuk. Hotel Istana dah nampak tersergam depan mata tapi mana den nak lalu ni!!! ya Allah sampai berair lah mata menahan nak menanges…T_T
dem yuuu...T_T
Sudahnya, My surrender. Terus call officemate beritahu My tak jadi nak ke Hotel Istana gara-gara sesat. Walaupun lahir di kL nampaknya jiwa ni tak sebati lagi dengan bumi kL… grrrr… At last, My terus menghala ke rumah pakcik di Cheras… Dahl ah perut lapar giler tak makan hape dari pagi. Dalam kete duk menyumpah je menyalahkan orang yang bikin jalan sampai den tak nampak!!!

Kecewa giler oke!! dah lah tahun lepas tak dapat join company punya open house di hotel yang sama… Kununnya taun ni nak lah merasa kesedapan makanan di hotel tu… sudahnya???? Hampagas betul!!!

Sampai rumah pakcik My terus bedal makan dekat 5 round akibat kerana lapar dan lepas geram… Flat giler badan semalam… Nak gerak balik rumah pun malas…T_T Migrane jangan cakaplah bertambah-tambah… isk sob sob… sebelum maghrib My gagahkan gak diri balik rumah… dekat sejam jugaklah… Haih… letih betul…

Malamnya mandi mandi, solat, lipat baju, teman enchek tunang gi makan jap then balik terus tido… Sekejap je weekend… tak terasa pun cuti 2 hari… kenapalah weekend tak 3 hari? T_T

Weekend korang macam mana?? Lagi heaven dari My ke? -.-’

Nota kaki: meeting!!!!

5 comments:

mas saari said...

tak heaven pun...akak memerap je kat umah! open house pun malas nak pi!

YanaMIB said...

weekend lepas pn kita bz beraya..tp ehem ada drebar lahh..ngee~ =P

kita pn fail daaa jln2 area kl..nasib skrg ujang je jd drebar, mmg xsesat dh..yeyy! (^^,)

Pendamba Mawar said...

weekend..duk umah..hahaa cian dia..:)

asamasin said...

kl je pon.. :D

Teratak Hami said...

My mungkin menyumbang kepada jammed di KL? hehehe ... next year suruh enchek tunang hantar ... eh mungkin dah jadik suami kot :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers