9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, September 26, 2011

K A W A N


Malam ni cuaca suram... hujan turun dengan selebat-lebatnya... hujan Rahmat barangkali. Alhamdulillah... Asyik panas saja pun tak elok jugak kan. 

Cuaca sejuk... dengar plak lagu-lagu sentimental perghhh layannnn.... Biasanya dengar lagu-lagu slow ni teringatkan kekasih yang jauh di mata... Tapi My tidak... hoho....

My teringatkan kawan-kawan yang pernah bersama-sama melalui kehidupan bersama My... Kawan-kawan yang pernah singgah mengisi kekosongan hidup My... Kawan-kawan yang pernah mengisi kesunyian hidup My... Kawan-kawan yang pernah sama-sama susah dan senang dengan My....

Ah rindunya!

My rindukan zaman kanak-kanak My...
Main pondok-pondok kat rumah jiran sebelah.
Main masak-masak... ambil daun-daunan sebagai duit mahupun sayuran...
Selagi tak senja tak ingat nak balik... 
Selagi mak tak jerit 'Maiiiiiiiiiii... balikkkkk!!!' memang tak ingat jalan pulang..-.-'
Silap-silap kalau belum solat Asar abah dah tunggu depan pintu dengan muka bengis... erkk
My rindukan zaman sekolah My ketika tinggal di asrama...
Tidur 1 dorm dekat 20 orang... kenal macam-macam jenis orang...
Bangun pagi seawal 5.30 pagi sebab berebut bilik mandi. 
Malam sebelumnya awal-awal dah siap sangkut towel menandakan My dah booking...-.-'
Kalau basuh kasut... gumpal surat khabar banya2 dalam kasut bagi dia serap sebelum jemur kasut beramai-ramai kat bawah kipas... sok pagi nahhh dah kering..
Nila baju sekolah kalau boleh sebiru-birunya.... heeee
Kat sekolah usik kawan sana sini... demmm nakalnya aku... -.-'

My rindukan zaman belajar di KPTM, Bangi...
Masa awal-awal kehidupan kat sana dulu gi kuliah jalan kaki je...
Nak naik teksi pun pikir 2/3 kali...
Dalam bilik riuh rendah dok gelak sakan dengan geng sekaki...
Time exam??? tahu kau dok diam... terpaku di meja studi pulun abes semua chapter haha...
Dah nak masuk tahun 3 di Bangi My pindah ke rumah sewa...
Dah pakai motor pemberian abang... apalagi merempit lah ke kuliah...
Kawan-kawan lain pun ada yang bawa motor.. ada yang bawa kereta... 
Perbelanjaan? agak terhad dengan duit loan mara setakat RM300/sebulan... Dah masuk tahun 3 tu baru dapat RM500/sebulan... agak mewah sikit ketika itu... namun masih berpada-pada supaya tak kopak sebelum sampai masuk duit bulan seterusnya heheh
Namun moment bersama kawan-kawan takkan My lupakan.... T_T

My rindukan zaman belajar di UiTM, Shah Alam...
rindu dengan suasana pembelajaran di dalam bilik kuliah...
tersengguk-sengguk dengar lecture kat depan...
My kat belakang dah tutup muka dengan buku rujukan... demmm...
Bila ada esemen... selagi tak dekat due date selagi tu tak settle...
Kalau datang masa malas giler nak ke kuliah sanggup ponteng gi tengok wayang dengan classmate... demmmm... -.-'
Rindu jugak nak masak tempe goreng kegemaran My di rumah...
Budak-budak rumah yang tak pernah makan dah mula gemar dan goreng sendiri...;)
Rindu juga nak main lawan-lawan kentut masa tengah tengok tibi.... demmmm.... -.-'

Ah! rindu pada semuanya!!!

Sekarang? Dah tiada gelak tawa kawan-kawan... dah tiada teman sembang... dah takde orang boleh pillow-talk dengan My... sob sob. Masing-masing dah ada life sendiri. Nak jumpa pun sikit punya susah... Connection hanya terbatas di laman sosial fesbuk...T_T

Korang.... Aku rindu!!!!!!!! Bagaimana kita di kemudian hari? Masih berhubungkah? Kalau aku dah kawen nanti? Dah mempunyai anak?? 

Aku harap persahabatan kita sentiasa kekal.... sampai bila-bila!!!

Jangan pernah lupakan aku.... seperti aku tidak pernah lupa pada semua kawan-kawan ku.....

Friendship Remains... And Never Can End.... !!!

Love you friends!!!

KAWAN
by: In Team

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua

Kawan dihadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri Impian sendiri
Meski pun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu seperti rama-rama cantik 

namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu umpama lipan dan kala berbisa 

namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis

Oh Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita

Menunjukkan jalan demi ummat semesta


5 comments:

gedek! said...

kat boipren tak rindu?

Anum said...

anum pun rindukan kawan2

mas saari said...

seronok kan bila kenang zaman belajar dulu2, ramai kawan dan macam ragam!

semua tu kenangan terindah..

Ujang9897 said...

gua rindukan RASULALLAH...=(

Isteri Encek Bard said...

rindu main pondok2 dan masak2 ngan kawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers