9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, December 22, 2011

Harga Setem Lagi Mahal dari Harga Kad! Tag fesbuk je lah!-.-’


Hello readers! Lagi mengenai persiapan perkahwinan.. J Kali ni Pasal kad jemputan pulak. Hehe. Semalam dah pos kad kahwin dekat kawan-kawan. Dekat 50 pcs jugaklah My pos. Mana yang kawan-kawan sekampung tu My tak pos nanti pass by hand je.. J

Rasanya sudah sedia maklum sekarang ni setem dah naik harga. Kalau dulu time main utus-utus surat cintan pakai setem 30 sen jek. Sekarang ni paling maksimum 60 sen. Itupun standard punya surat.. Kalau dah jadi non standard up lagi setem. Lagi berat lagi mahal.. lagi lari dari format yang sepatutnya makin up la harga. Hampeh
Awal-awal lagi My dah expect ni kompom la ni kad ni kena pakai setem more than 60 sen. Sebabnya sampul surat My tu siap bercetak! Lagipun ada member baru-baru ni kawen gtau dia kena pos kad tu dengan setem 80 sen sebab sampul dia bercetak. Adehhh.. So untuk pengesahan sebelum pos semalam My tanya kat kaunter pos tu. Sah lagi sahih memang kena cas 80 sen untuk setem…-.-’
gatai nak sampul bercetak! -.-'
Nasib baiklah My dah ada setem 30 sen dan 50 sen banyak-banyak dalam simpanan. Itupun mak yang bagi sebab mak My keja pos jugak tapi kat kampung segamat sana la heheh. Tapi nak tunggu balik next week macam lambat plak so My tampal mana setem yang ada n selebihnya My beli tambahan setem di kaunter. RM15 jugaklah terbang untuk setem tu..-.-’ cis cis. Kos buat kad kahwin sekeping siap sampul baru 30 sen hokeee… dekat 3 kali ganda tu kos setem untuk sekeping kad tu? Hampeh tol.. Menyesal den buat sampul cetak.. (Dah kedai tu bagi murah ofkos lah nak bercetak kan grr)
So, takpelah. As long as sampai ke tangan penerima dat’s can be forgot. Fine fine. -..- Kalau tak si penerima yang akan kena cas. Or penerima tak nak bayar pos Malaysia la yang akan simpan surat tu… Kalau korang nak pos surat ke dokumen ke rajin-rajinlah refer ke website pos Malaysia n follow guidance dia dalam tu hoke. Macam My siap telefon customer service dia lagi tanya tau. Heheh…
Fuhhhh lega sket dah pos kad kahwin. Setakat yang My ingat nak hantar ni dahlah pos. Kot ada lagi yang tertinggal nanti akan My buat penghantaran lagi. Takpe awal lagi hehe. My pos awal ni pun sebab 2 minggu akan datang ni dah banyak public holiday takut abang posmen hantar lambat plak kan. Korang-korang yang nak kad bolehlah bagi My alamat hoke.. J

So sekarang tinggal kad kahwin untuk kawan-kawan sekampung halaman dan office mates. Cuti krismas ni balik boleh lah hantar kat rumah kawan-kawan jimat setem hehe. Office mates nanti lah dah dekat nak cuti nanti baru bagi.. J n tak lupa kena recheck balik senarai kawan-kawan yang belum dihantar kad.. Kalau ada yang My terlupa tolonglah ingatkan ye!! hehe

Till then!!!

nota kaki: Kang kalau tak pos kad kawan2 tak mo datang plak.. tak suka tag2 fesbuk katanya...-.-'

7 comments:

~AmyLiana86~ said...

tu la susah kalau kawan2 duk jauhkan..amy pun kena cari setem awal2..huhu

Anum said...

ermmmmmmmm
ye la kan setem pun dh mahal

Cik Bhulat said...

setem dah kurang mendapat sambutan..skrg sema pakai it. so, setem naik harga la nak cover untung..hihihi

mas saari said...

akak tunggu posmen datang je ni...heheheeee

Cik Ecah said...

uhuu fenin jugak kan...

kawan2 xmp tag kat fb...xrasmi katanya..

pasni jenuh jugak la nak mengepos kan...

aimie amalina said...

huwaaa
hari semakin dekat
keje semakin byk
hehehe
semoga mudah semunay ye

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

setem makin mahal dulu rasa sgt murah skrg rasa membebankan pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers