9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, December 19, 2011

Persiapan Perkahwinan; Misi Terbengkalai diteruskan

Salam korang! Happy Monday blues...! ok fine fine. Dah hari Isnin baru My nak muncul kan. Mahapkan saya penunggu belog mahapkan saya penunggu belog hehe.

Actually My tengah kepenatan teramat sangat ni. Tapi sebab excited sangat nak share apa yang My buat 2 hari lepas ni jadinya My tulih gak. Tapi teaser je la dulu eh eh. In details My cerita kat next entry oke.. :) Bukan apa semangat meneruskan perjuangan bagi persiapan perkahwinan dah datang balik dan semakin berkobar-kobar hehe. Sepanjang hari Sabtu haritu My tak ke mana pun. Duduk rumah mengerjakan souvenir-souvenir yang belum di decorate. Nak keluar patah kaki, kereta takde enchek tunang bawa ke kerja.. semalam plak, Ahad My ikut enchek tunang ke Seremban hantar sepupu dia ke majlis bertandang.
So, semalam lepas majlis sempat pujuk enchek tunang ke Nilai 3.. niat awal nak cuci-cuci mata je.. hehe. Sebelum ni My pernah ke Nilai 3 ni sekali je kot dengan family. Itupun masa tu tak berapa nak hidup tempat tu.. Lengang je. Sekarang ni pengunjung tak putus-putus datang lebih-lebih lagi hujung minggu kan. Sampai sana memang rambang mata.. macam-macam ado. Tempatnya pun luas.. memang tak abes la kitorang jalan.. jalan dari depan sebaris ke kedai-kedai belakang je.. Itupun kaki dah kebas giler.. Itu lom ke deretan-deretan kedai lain.. mampuih…
Dalam pada nak cuci-cuci mata tu My sempat jugak sambar 1/2 barang.. Memang suka sangat!!! Sebab apa yang My nak tu susah nak cari. Kira taklah balik tangan kosong gi Nilai 3 tu kannzzz… :P For me, Nilai 3 ni oklah. cumanya My rasa harga dia dengan KL lebih kurang je mahalnya.. Ada yang My rasa tak patut dia letak harga setinggi itu. Mahal kauuu rasanya kat kL tak mahal cenggitu. Bezanya Cuma kat Nilai 3 mungkin banyak choice. Macam kat kedai barang kahwin kan.. kalau kat kL mungkin kita bleh jumpa beberapa jenis/design je barang yang kita nak tu.. Tapi kat Nilai 3 memang rambang mata.. Tapi tu lah.. harga sama je macam kat KL.. mencekikkkk… Kalau nak yang murah pun kena pandai survey.. J Cumanya kalau dah banyak-banyak kedai tu larat ke kaki korang nak berjalan…. -..-
Balik dari nilai 3 kitorang straight terus balik KL. Sempat ajak enchek tunang ke Hinode Shop di Tesco Selayang. Dah lama My nak ke sini. Ada misi yang diimpikan di situ. Apa dia?? Tunggu entry seterusnya hoke!!! Sekarang kite keje dulu!!!
Wahhhhhh sebulan 4 hari je tinggal until our Big Day!!!! nebes nebes… -..-

5 comments:

Anum said...

betul2 bz nie
take care sis

Ecah Ecot said...

rasenye kt air hitam johor gak murah..tp..kalo larat nk ke sane blh la kn.....hehe

mas saari said...

memang tak murah sangat barang2 kat nilai ni...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tak penah gi nilai.org kate murah.tapi tak berkesempatan nk gi sane.wuwu~

SoLy SoLicious said...

waahh...4 hari lg.. huhu..sy pun tmpang nervous ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers