9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, December 20, 2011

Penunjuk Arah Perkahwinan a.k.a Wedding Signage

Sudah sedia maklum My ni orangnya tidak kretip jadinya untuk Majlis kahwin ni tekak dan tangan ni memang sedap main order je itu ini..-.-' So, DIY ni memang susahlah nak ada dalam stock  untuk wedding preparation ni hehehe...

Okay seterusnya hasil sedap tekak membuat tempahan adalah penunjuk arah ke Majlis Perkahwinan My nanti. Haaa ni nak habaq korang. Penunjuk arah atau signage ni merupakan antara perkara yang paling penting dalam sesebuah majlis perkahwinan. Mana tak pentingnya.. Dah duduk ceghuk kampung mahu ada orang yang datang jauh-jauh patah balik kang sebab surrender carik jalan ke rumah tak jumpa-jumpa.. heee~ So, make sure penunjuk arah ni termasuk dalam checklist perkahwinan korang hoke! :)

Sebenarnya nak jimat korang boleh DIY je Signage ni. Lepas tu hantar printing and laminate. Kalau sape-sape kerja opis lebih-lebih lagi jimat sebab boleh gunakan segala perkhidmatan tersebut di opis heheh. Tapi My... lagi jimat.. jimat air liuq jimat tenaga haha.. Order je online terus senang..:D 


Actually plan asalnya adalah My nak DIY sendiri je. n for your info, My dah design pun senanya arrow tu semua tapi simple je la.. Niatnya nak DIY je lepas tu print n hantar kedai pi laminate. Tapi My pernah tanya kedai berapa RM laminate kalau A4 size. RM4 woooooo... My survey-survey online.. My dapat RM65 untuk 20 pcs signage termasuk design dan penghantaran.. 

Meh kita hitung:

Kalau DIY
Paper - katakanlah sehelai RM0.10 X 20 pcs = RM2
Printing - Katakanlah sehelai RM0.20 X 20 pcs = RM4
Laminate - Dah survey harganya RM4 X 20 pcs = RM80
__________________________________________________
So, jumlah keseluruhan adalah = RM86

Kalau Order online:
Harganya adalah RM65 untuk kesemua yang di atas tu.
So kira total adalah = RM65

Jadinya... RM80 - RM65 = My dah jimat RM 15 kat situ... So, instead of nak design, pehtu nak print pehtu nak laminate baik My order je kan kan kanzzz....

So, design draft kat atas tu yang designer tu send kat My. Malas nak cakap banyak then ask them to proceed je. So sekarang ni tinggal tunggu sampai je lahhh... :) My buat 10pcs untuk sebelah My 10pcs untuk sebelah enchek tunang.

Kalau korang berminat nak order signage murah seperti kat atas tu boleh lah ke onlineprint2u.com dan membuat pesanan di sana! Kalau nak order 10pcs je pun boleh... Design terpulang pada korang nak yang macam mana... :)

Ok tu je. Till then!

5 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

senang kan? hehee.. massa utk nk desihn tu sume blh guna utk deco hntaran or buat keje lain ;)

nini said...

haah la..lagi jimat la pulak...tayah nak pk design, p laminate bagai..sume da siap..hehe

mas saari said...

baguslah my ni... rajin survey dan buat perancangan!

cik chinta said...

yang, bagus nye idea u. siap ada jalan pengiraan lagi. i pon da pkir pasal mende alah ni. pasal dlu pnh g umah mmbr. sesat dekat sejam..ekekek..thx yang.

Ujang9897 said...

elok le tu...jgn byk bazir kawin ni.., simple jer =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers