9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, December 1, 2011

Alahan


Hello hello bertemu lagi hehe.. Semalam tak dan nak hapdet belog gara-gara kesakitan perut bulanan huhu. Nak dipendekkan cerita semalam My diserang pms pain yang melampau makanya My ke klinik untuk mendapatkan ubat. Doc bagi MC tapi dah halfday baru My balik sebab kena attend meeting.
pedih!
Masa nak balik tu mata tiba-tiba merah..urat-urat mata kelihatan timbul.. muka bengkak semacam macam kena cucuk botox.. demm… kenapa plak ni? Takkan sakit mata kot? (dalam hati bagus jugak nanti mesti doc bagi MC lagi 2 hari haha)… Ni kalau tak sakit mata konpem alah dengan ubat nih. Dek kerana tak tahan disebabkan mata dah menjadi kabur walaupun dah pakai speck makanya My pergi balik klinik yang My ambil ubat paginya tu.

Kan betul.. allergy dengan painkiller yang doc bagi pagi tu. Adehhh.. kan dah kena bebel dengan doc sebab tak bagitahu allergy dengan ubat. Heeee~ memang sedia maklum My ni alah dengan sesetengah ubat. Tapi jenis ubat apa tu My tak pernah ambil port. Erkkk.. tahu-tahu je bila dah kena allergy baru gi jumpa doc balik heeee~ So, tadi My pulangkan balik painkiller tu. Doc bagi ubat alahan... dan dia tuliskan kat kertas nama ubat yang My allergy tu so that in future kalau pergi klinik kena bagitahu My alah dengan ubat tu. Haih~ macam-macam.
mata dah serupa koala dah..-.-'
So, My baliklah rumah dengan muka dah macam flower Horn… adeh… sebelum naik train gi beli air mineral time-time tu jugak telan ubat alahan tu. Adoiyaiii… buat bodo je lah orang tengok muka den dah macam alien tuh.

So pasni kenalah beringat! Jangan main redah je makan ubat tak pasal-pasal kena alahan.. Nasib baik petang semalam hilang merah mata+bengkak muka tu.. huhu..

Perut? Masih terasa sakit pagi ni.. Tapi InsyaAllah masih mampu bekerja dengan jayanya… J

nota kaki: Persiapan perkahwinan masih diteruskan. cuma tengah slow sikit..

4 comments:

nurkaloi said...

kaloi slalu skit mati owww
tp bukan sbb alahan laaa
heheh sbbnye
asyik duk pakai lens then ngadap pc 24 jam tu yang mata stress

mas saari said...

bahayalah my ni...
lepas ni beringat sikit tau!

aizamia3 said...

sebab tu tiap kali doc nak bagi ubat mesti dia tanya ada alahan ubat tak..

lepas ni kalau perlu jumpa doc dan makan ubat, sila pastikan jenis ubat yang tak boleh makan tu ye.. at least takdelah alah lagi..

YanaMIB said...

better take note allergy dgn ubt apa..nnt preggy xde la kena bebel dgn nurse..hehe *tiba2 ckp preggy tros!* =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers