9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, November 15, 2011

BBQ Land & Steamboat Buffet, Kuang, Sungai Buloh

Petang yu ols… Wah dengan pantasnya korang dah tinggalkan opis eh? hehe. My masih di opis menunggu sang kekasih datang menjemput ecece… Harini seyesly takde mood at all… Biasalah Isnin. Erk~ asal Isnin je nak merungut apalah My ni kan.. cubalah bersemangat sikit macam mana rezeki nak masuk kalau hari pertama kerja dah longlai macam ni…-.-’  insap

Oke2 dah jangan nak membebel macam mak nenek oke… My nak flashback minda kepada malam semalam.. tak jauh pun malam semalam je pun… Having steamboat with My hosmet! Hehe… Eksaited nak citer sebabnya My ni jarang sangat dapat keluar dengan kawan serumah. Last keluar makan sama-sama bila nak tau? Tahun lepas masa befday kakak hosmet tu… dia banjer pizza… demmmm… setahun kemudian baru keluar sama lagi… apa daaa….-.-’ Biasalah kami, ada life masing-masing.. kerjaya masing-masing.. Memang tak dan pun nak keluar sama-sama. Kitorang jumpa kat rumah je lah nak shopping, eating sama-sama memang susah. Lagi-lagi masing-masing ada buah hati kan so haruslah selalu keluar makan tu dengan si dia yang terchenta tu.. erk…-.-’

So, malam semalam My korbankan makan malam dengan enchek tunang untuk keluar dengan hosmet-hosmet. Tak ramai kami 3 orang je… Plus lagi sorang bekas teman serumah yang dah move to Gombak. Alang-alang dekat kami pi pick up dia n ajak makan sama. Location?? BBQ & Steamboat di Kuang!!

Perjalanan ke sana lebih kurang 15 minit kot kalau tak jammed. Yang jakunnya, My tak pernah pergi tempat tu.. My tahu memang ada steamboat yang best kat Kuang tu tapi tak pernah pergi pun.. enchek tunang pun tak pernah bawa.. -.-’ So, malam tadi dengan perasaan batak My ikut kakak hosmet tu bawak kitorang makan kat situ…

Actually, kakak serumah ni cikgu.. oleh kerana minggu depan adalah minggu terakhir dia bersama kami, almaklumlah dah nak cuti sekolah kan. Ditambah plak dia bakal berkahwin on coming December, ditambah plak dia bakal berpindah ke tempat asal di Penang.. makanya pertemuan malam semalam tu kira macam jamuan perpisahan dan celebrate bachelorette girl lah... hehe

Perasaan malam tadi tak dapat My gambarkan dengan kata-kata… Bayar RM20/person kau melantak lah bape banyak makanan kau nak melantak… kau lepak lah bape jam kau nak lepak asalkan kedai belum tutup. Cumanya makanan tu bakar and masak sendiri lah kan… Dah nama pun BBQ, Steamboat derrrr…

Hish jakun sangat sampai tak tahulah nak cakap pe… layan je gambar-gambar kat bawah ni hiks…

ni cik Myra, teman saya sejak zaman persekolahan lagi. Jodoh panjang skrg dah jadi teman serumah hehe

Mula memasak! masa ni meja nampak masih 'lengang' hehe
Bakal pengantin, Kak Sharah & Myra
Ex-hosmet, kak Normah & bakal pengantin jugak haha.. ;D
Aku benci betul la gambar duduk plg hujung ni.kan da kantoi gemok! grrr
Penyampaian watikah hehe... kad kahwin lorh....

Ni kalau tak pergi kenduri akak ni memang tak patut nih...-.-'

Muka kekenyangan kauuuuu~



dengan penuh gigih cuba park kan HTC tu sebab nak buat self timer. nak suh orang snapkan gambar segannn..-.-'

gewdiks time! hiks
gilo.... haha
Huarghhhhh I'm full! Balik dah pukul 11 lebih... sampai rumah bersihkan diri terus pap! masuk tidur... mana lah tak gemukkkkk. Tu pasal harini puasa kira menebus rasa bersalah malam semalam laaaaa hehe (makan banyak!)

Anyway... to Kak Sharah... Thanks for everything.. Selamat berpindah ke sekolah baru dan selamat menjadi isteri solehah kepada suami soleh heheh..n thanks jugak sebab belanja steamboat...;D


n pada yu ols yang nak menikmati steamboat best silalah ke Kuang Selangor dan nikmatinya di sini oke! :)

nota kaki: Tahun depan pun for sure My akan berpindah jugak... tinggallah lagi sebuah memori dengan teman-teman.. isk isk...

5 comments:

kim heeruul said...

suap kn gua sikit..hihi

SoLy SoLicious said...

hamboi...sonok ye mkn bbq ..heee

ZYASH said...

Wah...bestnyer... Ape name kedai mkn ne?? Mcm nak g jer.. Murah giler plak tu...

Teratak Hami said...

Dah naik harga... Dulu rasanya RM18 jek ...

Badan My pun dah naik (sila jgn marah) !!! Akak pun sama .....

Teratak Hami said...

Nak pinjam pics awak untuk akak buat N3 ... permisi yek!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers