Kawan-Kawan Saya! ^_^

Persiapan Perkahwinan: Kad Kahwin dah Siap!!!

Hello2.. Selamat pagi korang.. :)

Niat dihati lepas Subuh tadi tido nak bangun lewat sket memandangkan hari ni Ahad kan.. Tapi lenaku terganggu dek kerana dengar orang tengah tebang pokok belakang rumah! grrr... menanah telinga langsung tak dapat nak lelap lama. Sudahnya celik-celik terus bukak laptop.. :)

Dipendekkan cerita semalam My ke sekitar KL. survey-survey barang sikit n ambil kad kahwin! weehuuu... unexpected.. cepat plak siap hehe. My keluar kL sorang2 oke. sob sob. enchek tunang ada keje.. ajak kawan-kawan terdekat semua nak keluar.. so giler kental lah kuar sorang2.. malas nak naik kTm My drive n parking kat Pertama. Lagipun nak ambil kad memang kat situ pun..

Around 12pm My sampai Pertama. Park kete n terus ke kedai kad kahwin. Nah, memang dah siap pun. Bayar balance payment n angkut 2 beg plastik berisi 1000pcs kad kahwin + 80 pcs percuma masuk dalam kete. Perghhhh... bayangkanlah 2 beg plastik.. berat2 plak tu. angkat sorang2! nak tertanggal bahu ni tapi My steady je cover cun masa nak ke kete demmm...-.-' ... Giler penat kauuu...

Lepas masukkan kad dalam kete, My plan ke jalan TAR kot jumpa baju untuk bertandang yang murah-murah. Separuh jalan dok usha-usha kedai My cari henpon satu lagi takde. seluk poket beg sini seluk sana.. ah sudah! sah takde! My terus berjalan tapi tak sedap hati.. ni mesti tinggal dalam kete ni.. nak biar ke patah balik? Kang dah patah balik nak jalan ke sini semula dah jauh.. uwwwaaaa... Kerana takutkan kete pecah kot lah orang nak ambil henpon tu My pun patah balik. n yes.. memang ada dalam kete kat atas seat sebelah pemandu.. sila maklum, My memang terkenal dengan sikap cuai! -.-'
Malas nak berjalan semula ke jalan TAR. so cancel. My berjalan ke LRT bandaraya.. misi seterusnya ke CM & Petaling Street. Kete? biar kat Pertama la. Tukar LRT kat Masjid Jamek n stop kat Pasar Seni. Ke CM n looking for cheque plaque untuk duit hantaran yang dah lama My aim nak order hehe. Yes jumpa kedai n terus order. kena tunggu sejam so My ke Petaling Street kot-kot ada kedai-kedai souvenir yang My boleh usha. Adeh.. banyak barang2 untuk christmas je nih.. sakit mata yo.. Tak jumpa yang berminat so patah balik ke CM lepak makan kefsi sorang-sorang sementara tunggu plaque tu siap..-.-'


Cukup sejam++ My ke kedai tu semula. Demmm tak siap lagi. dekat setengah jam lah tunggu..-.-'
Taraaa... ni lah cheque plaque tu! heeee~
Lepas ambil plaque tu ingatkan nak gerak balik ke Pertama. Tapi baru teringat My pernah survey satu kedai souvenir ni dekat area jalan pudu. Alang2 dah dekat My terus jalan kaki ke jalan pudu.. pergh rasa dah macam bangla pun ada dok berjalan macam tu..-.-' Kakak kedai tu pernah cakap sebelum ni kedai dia betul2 terletak berdepan dengan puduraya tapi puas lah My cari kat building depan pudu tu takde pun? Biar betik? Alahai dah lah lupa nak ambil contact number.. Battery henpon dah nak kong nak online. Sudahnya My naik ke puduraya n lepak situ n terus online. Cepat2 My online n bukak balik email kakak tu. Terus direct ke laman web dia n yes! berjaya dapatkan number.. :) terus kol n dia bagitahu macam mana nak ke kedai tu... seyes kauuu... kalau orang tak survey n jumpa website kedai souvenir kahwin ni konpem memang susah nak jumpa.. Boleh tak terletak dekat level 5 di dalam bangunan persatuan Kwang Tung...3 hari 3 malam pun lum tentu jumpa...-.-'

Dengan pantasnya My ke seberang sana semula n naik ke bagunan tu. Giler seram macam tempat Ju On..-.-' n akhirnya jumpa dengan Kak Ana yang bekerja di kedai tu... :) My nak tengok bekas hantaran untuk disewa senanya. Sekali nampak plak souvenir2 yang cantik-cantik dalam kedai tu. Harga pun berpatutan.. Kak Ana pun sangat ramah.. :) lama giler oke My lepak situ sampai dia hidang air kopi untuk My..hehe.. Pasal kedai ni nanti My cerita kat next post oke.. My rekemen sangat2 kat B2B out there!! :) 

K lah.. petang ni My nak ke area Ampang plak. Nak usha kedai souvenir jugak kat situ.. hehe.. berjalan sakan je lah den ni.. huhu..

Untuk Kad Kahwin yang murah dan pantas.. silalah ke LH Creative Concept cawangan Pertama Kompleks ye. Branch lain pun ada. Pergi je kat laman web diorang n lihat kat sana oke.. :) click HERE.


Malam tadi lepas Isya' masukkan kad 100pcs dalam envelope dengan enchek tunang. Sok bapak enchek tunang nak ke kenduri rumah sedara nak terus pass kad tu. erkkk... awalnyeeeee...-.-' My mungkin paling cepat pun hantar bulan depan kot kat kawan-kawan.

Sape-sape nak kad kahwin?? Silalah bagi alamat rumah anda di sini oke.. :)

Till then!

nota kaki: Semalam parking kete kat pertama kena charge RM15.50!!!!!grrrrr









9 ,167 orang dah membebel. nak bebel jugak klik sini:

Mizz ErMa said...

wah..bila majlis kawennye? n kat mana? rasa mcam nk pegi la..hehehe

Ihsan Arifin said...

nak satu ;)

mas saari said...

jangan lupa antar kat akak satu ye!

Iffah Afeefah said...

tahniah nak kwen da ponn

lau dkt nkla g

orked violet said...

awak, nak tnye..cheque plaque tu tempah ktne ek???

orked violet said...

thanks dear!! next week nak trun KL. nak try tempah jugak. kLw bLeh siap within a day, Lagi best! hehehehe

Anonymous said...

Hi,boleh sy tau kat kedai mana awk tempah cheque plaque tu ek?

Syamimi Fazril said...

Hai bole tahu tak kat mana tmpt nk tempah cheque plaque tu? Tq . >.<

mynameismy said...

plaque cek tu sy tempah di Central Market je.. tp xigt la kedai. gi je survey mesti jmpe.. siap dlm mase sejam mcm tu xsilap hehe. da 2 tahun punye citer xigt la hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Little Princess

Lilypie First Birthday tickers

Klik2

 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute