9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, November 8, 2011

Masih Bercuti

Salam korang! Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan Salam Aidiladha. Ada buat korban ke tahun ni? hehe... My takde pun. Raya Haji haritu duduk kat rumah je balik ke kampung halaman pun idak.. pakai baju raya pun idak.. dok pakai t-shirt dengan kain batik pastu makan tido makan tido je haha.. kejam betul pada diri sendiri....T_T

Since Jumaat lepas, baru harini My online blog.. pasai pa? pasai bila dah balik kampung mood nak online memang ke laut... online pun bukak fesbuk je itupun thru mobile. Jadinya, bersempena My masih bercuti harini sementara nak tunggu makanan dalam perut ni hadam n My nak sambung tido makanya My online sebentar. Lagipun line tengah laju woooo.... bese selow nak mamppp...

Errrr.. sebenarnya skrg dah dekat pukul 5pm.. untuk pengetahuan korang My masih bersantai-santai di kampung mak abah tercinta di Segamat. Aiseyyy... patutnya sekarang ni My dah ada di atas jalan raya sedang tersengguk-sengguk memandu kereta kodok gold untuk pulang ke ibukota demi kerjaya terchenta.. Tapi, badan seakan-akan tidak mahu meninggalkan desa permai ini... ish ish... heeeeee....

Ok senanya camni, pagi tadi My ke bandar.. pagi-pagi buta dah keluar sebabnya nak ke hospital hantar abah ada appoinment dan My nak ke klinik kesihatan buat HIV test. Dah alang-alang keluar tu My drop by abah sekali kat hospital. Then My ke klinik kesihatan buat HIV test yang tak sampai sejam dah settle. Abah pulak My bajet dalam pukul 12-1pm dah bereh tapinya My dok tunggu-tunggu kul 1 lebih pun tak settle lagi. Abah kata kena tunggu result dari mana tah... orang lain yang datang selepas abah semua dah balik. Hape punya lembab service spital ni. Orang tua-tua dibiarkan menunggu berjam-jam! Hati dah membara-bara je tadi... mata dah seribu kali dok tengok-tengok jam di tangan... gamaknya lambat lah aku gerak balik KL ni kang.... -.-'

Lepas dah settle n ambil ubat semua kitorang terus gerak balik rumah... around 3pm sampai rumah... My dah rasa malas nak gerak balik. Mana taknya dengan barang-barang tak siap lagi di pack... belum masuk buahan-buahan hasil tanaman abah untuk disediakan bawa masuk dalam kete... dengan pelamnya, buah kepalanya, rambutannya... durian belandanya.... tak bawa balik kang sape nak makan? ditambah plak dengan badan keletihan... Mata mengantuk tak cukup tidur... lagu mana nak gerak balik KL?? sorang-sorang plak tu... Separuh jalan konpem dah golap... aduyaiii tak berani den....-.-'

Esok dahlah keje....T_T

Huh...dari My membahayakan diri sendiri lebih baik My jangan balik hari ni kan? So, My rasa eloklah kalau My balik esok je. Pagi-pagi subuh My gerak amacam? ok tak ok tak? Sampai KL terus masuk opis lah ape lagi kan... penat pun penatlahhh... dari My tertidur tengah drive petang ni kan kan... hehe

Hurm... oklah... badan penat... nak tido jap... nanti kul 7pm nak tengok Final episod Soffiya!!! errr tapi maghrib-maghrib abah mesti bising bukak tibi... alaaa.... -.-'.... 

k lah. bye 


8 comments:

Ujang9897 said...

ramai org sakit sekarang..tu pasal lembab..=)

Ihsan Arifin said...

pergi mane mane pun dok ckp psl soffiya ;)

Sunah Sakura said...

kalo balik kampung saya, cenggitu la kot jadinya..sebab tak sambut sangat raya korban kalo tempat saya tu..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Bestkan cuti ?? Atul minggu depan da kena balik UiTM. -_-

kai said...

same la kite...
raye mcm x raye..
pakai baju raya time nk smyg raye je..
pastu balek tuka baju biase ..

mas saari said...

akak pun cuti lagi hari ni, esok kerja!

best tgk soffiya, happy ending!

eyjalukman said...

haa good choice kak my ;)
dr jd pape baik cegah dulu .

aimie amalina said...

aduhaiiii
seronoknye beraya dikg
hehehe

walau x meriah
tapi relax, tenang je kan
hehehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers