9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, November 29, 2011

Ya Allah.. Permudahkan Urusanku...

Salam.. Selamat pagi korang...

bercuti 3 hari lamanya buat mood kembali bekerja ke laut.. as usual...-.-' Haih~ camnelah rezeki nak masuk pagi-pagi dah takde mood bekerja kan. Apalah My ni....

Cuti awal Muharam My balik kampung mak abah di Segamat. Hantar kad kahwin untuk mak abah distribute kat orang kampung nanti dan untuk sedara mara sekali. Barang-barang hantaran pun dah My bawa balik next week abang n akak ipar dari Perlis nak balik. Kakak ipar dah janji nak tolong buatkan barang hantaran nanti hehe so tayah lah My susah-susah pikir..:D

Duit mak andam pun My dah bayar deposit RM1000.. ikutkan bayar deposit RM500 pun dah okay but then takpelah bayar sikit ke banyak ke My tetap kena bayar full payment gak kan heheh. So, takdelah berat sangat nak kuar duit kalau balance tinggal tak banyak hehe. Gambar pelamin n gaya tudung yang My nak pun dah My bagi pada mak andam. Baju by end of December kot pegi fitting. Baju lum sampai mak andam order dari Sarawak. Harap-harap seperti yang diidamkan... hurm...

Document untuk permohonan nikah dah nak settle.. borang pun semalam abah bawa gi jumpa kadi tolong isikan... hehe. Souvenir untuk kawan-kawan dah ada barang-barangnya tinggal nak mendesign je lagi... By december lah My bikin... :)

Malam tadi gaduh dengan enchek tunang... sebab perkara remeh je.. haih~ nak dekat kawen ni macam-macam dugaan..-.-' My pun makin tinggi ego... adehhh... Harap-harapnya kami dapat tempuh apa jua dugaan yang datang... InsyaAllah... 
اللَّهُمَّ لا سَهلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً ، وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحُزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً
Maksudnya : “ Wahai Tuhanku , tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikanmudah dan perkara yang susah boleh Engkau jadikan mudah , apabila Engkau mengkehendakinya” .
Sila semangat!!! no worries...be happy!!!:)

4 comments:

Ros said...

Salam ziarah...

mas saari said...

gaduh2 tu biasa my... akak dulu lagi dekat nak nikah, lagi kerap gaduh! tapi jangan take it serius sgt... bykkan mengalah!

KAMIHIDUP said...

amin, semoga dipermudahkan.

fazrulnoor said...

wahhhh..steady la my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers