9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, November 21, 2011

Mencari Cenderahati Perkahwinan? Jom ke My Kenduri Shoppe


Masa pergi ambil kad kahwin+merayap ke KL Sabtu lepas seperti yang dinyatakan di entry INI My ada bagitahu nak story mory pasal satu kedai souvenir wedding ni kan. So, here it is… Sorrylah tak menang tangan nak blogging.. dalam kepala otak ni bersusun-susun entry yang My nak share dengan korang especially to B2Bies sekalian hehe. J

Kedai souvenir yang My maksudkan adalah My Kenduri Shoppe yang terletak di Jalan Pudu. Website kedai ni My jumpa recently masa tengah survey-survey souvenir dan bekas hantaran. Masuk-masuk je website tu My tengok senarai souvenir yang mereka ada.. My browse all the items yang diorang provide sampailah ke bekas hantaran untuk disewa. Ahhh.. I’m looking for this also! Gotcha!
Kebanyakan bekas hantaran yang My jumpa untuk disewa dikenakan harga lebih daripada RM10.. Ada yang murah pun tapi bekas hantarannya terhad dan masa yang diberikan bagi tempoh sewaan juga hanya beberapa hari/minggu. Deposit yang diberikan juga agak tinggi. So, tak affordable untuk My sewa memandangkan My nak berkahwin nanti di Johor. Cuti mungkin ambil masa 3-4 minggu. Nanti rushing plak nak pulang bekas hantaran tu. Kalau lambat sehari ada yang dikenakan kompaun setinggi RM20 tau! Lagipun kalau boleh My nak bekas hantaran tu ada dalam tangan selewat-lewatnya sebulan dari tarikh wedding. Kalau My hanya dapat dalam tempoh 1/2 minggu susah sikitlah nanti nak design hantaran ambil masa lagi kan. hurmmm…
Tapi, di My Kenduri Shoppe masalah-masalah di atas tak perlu My risaukan lagi. Bekas sewaan dikenakan dengan harga RM9 untuk 7 bekas dan diberikan tambahan percuma 2 bekas. Bermakna My akan dapat 9 bekas hantaran dengan harga sewa untuk 7 bekas. Bukan itu sahaja, My boleh ambil bekas hantaran tersebut awal bulan 12 nanti walaupun kenduri My lambat lagi hehe. Cuma perlu beri deposit RM100 sebab My ambil awal. Kalau setakat ambil awal 2/3 minggu tak akan dikenakan apa-apa deposit Cuma bayar harga sewa sahaja. Best kan kan!
Masa My ke kedai ni Sabtu lepas.. My tertarik pulak dengan souvenir-souvenir yang dijual. Agak lama jugak lah lepak kat kedai borak-borak dengan Kak Ana di kedai tu. Dia cadangkan My dengan beberapa souvenir berharga below RM3.00. Satu persatu souvenir dia keluarkan menjadikan My rambang mata!! Adeh~

Antara souvenir yang My interested sangat adalah coaster dan glass bottle. Adoiiii… mulalah fikir macam-macam nak bagi kat VIP guess nanti ni… -.-’…
Yang superb nya adalah dengan harga yang rendah tiada kuantiti minimum yang dikenakan. Biasanya rata-rata souvenir yang kita lihat nak dapat harga rendah kena beli minimum amount sebanyak 500-1000pcs kan. Tapi dengan My Kenduri Shoppe korang boleh beli dengan seberapa banyak amount pun yang korang nak! Hehe J

So, tunggu apa lagi? Lawatilah My Kenduri Shoppe di SINI atau datang sendiri ke kedai di Jalan Pudu. Sebelum datang sila pastikan korang simpan contact no. dan alamat! Kalau tidak jadilah macam My sesat-sesat bagai haha. Nasib baik henpon ada tenet so My sempat browse n dapatkan contact number. kalau tak memang takkan jumpa kedai souvenir ni sebab ianya terletak di dalam bangunan Persatuan Kwang Tung di Jalan Pudu tu.. hehe.. J

So, selamat mencari doorgift untuk B2B sekalian. My??? Tengah serabut kepala masih berfikir nak bagi doorgift apa..-.-’

4 comments:

Anum said...

macam2 jenis doorgift sekarang nie kan

アヌムちゃん said...

kalau dh macam2 bnda ada mmg jadi rambang mata..huhuu...

Diana @ bilakukatacinta said...

memandangkan D dah kawen...d nak tolong usha2 utk adik D pulak

f.e.m creation said...

A'kum My n all bloggers..

Y not check out my blog utk door gift yg lain dpd yg lain..
Murah,menarik n trendy.. Blh custom made order jugak..

femcreation.blogspot.com

N if suke.. "Like" my page k!!

Thanks!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers