9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, November 25, 2011

Senarai "Angan-Angan" untuk Hari Perkahwinan



Hello yu olz.. Wah3 happy betul korang ni kan.. masing-masing masih senyum sampai ke telinga. Apa taknya cerita mengenai Harimau Muda yang menawan Bung Karno dengan membenam Garuda semalam masih hangat diperkatakan hingga saat ini. Baik di fesbuk, blog, radio, tibi, paper, semuanya memperkatakan mengenai kejayaan skuad Harimau Muda dalam Sukan Sea!! Hip hip hoorey!!! Eh tapi kan cuba kalau Malaysia kalah haritu agak-agak apa reaksi korang agaknya kan? hehe..

Anyway… My pun agak ceria harini malah masa tengah lepak-lepak dengan officemate pun masih bercerita mengenai permainan malam tadi. The best match ever! J

Oke today ni My nak story mory pasal senarai ‘angan-angan’ yang My idamkan untuk majlis perkahwinan nanti. Alahai majlis kat kampung je pun.. budget pun ciput ada hati berangan-angan nak semua ni haish~ Ala takpela angan-angan je pun mana tahu jadi kenyataan..:D “tanpa usaha mimpi takkan jadi kenyataan”…haaaaaa! Meh tengok agak-agak My mampu untuk lakukannya atau tidak.. J

·  Guest Book
 gambar:credit to google~

   My dapat idea ni pun masa browse internet mengenai wedding. Explore punya explore jumpalah somebody yang buat guestbook masa wedding. Lepas dah tengok sorang-sorang.. ramai jugak rupanya yang menggunakan idea ini di hari perkahwinan diorang.. Impress nya! Sangat menarik!



suweeettt kan kann?0_o

Di fikiran dah mula membayang macam-macam.. I want do this I want do that! I want it I want it! But how? Hurm… My mula searching sana sini.. boleh order kalau nak membazir.. boleh buat sendiri kalau nak rasa Guest Book tu ‘tak berapa nak cantik’.. erkkk~

Yang penting guestbook tu pasti memberikan 1001 kenangan yang bermakna untuk My. Boleh simpan.. at least ada sesuatu yang kawan-kawan tinggalkan untuk My… J

Nak order guestbook ni macam mahal sangat tak berbaloi. So My decide nak DIY je. Kertas keras untuk cover My dah beli size A3 macam besar sikit instead of A4 kan. Cover My beli kaler Hitam.. tengah musykil apa nak buat dengan kertas hitam tu..-.-’.. Untuk isi dalam pulak My beli drawing paper je keras lah jugak kan haha.. Tapinya My tersalah beli! My ingat kertas yang My ambil tu dah size A3 tapi kecil sikit dari A3 so tak sama size lah dengan kertas cover hitam tu! Demmm… takpe2 gunakan akal. Nanti potong sket kertas hitam tu bagi sama size dengan drawing paper tu..:D

So, Guest Book bukan lagi angan-angan, InsyaAllah akan jadi kenyataan.. will see.. J

eh mana nak dapat frame kaler putih macam kat atas tu ek ek.. tu board yang macam papan tulis kat sekolah tu pun mana nak dapat ek? hurmmmm

·  Guest Frame
Guest Frame ni pun idea yang menarik. Ia lebih kurang seperti Guest Book cumanya tetamu akan turunkan tandatangan di atas frame. So nanti bolehlah gantung kat dinding rumah hehehehe… comel kan kan..


Tapi lecehlah.. nak kena pergi cari Frame.. pehtu nak kena letak board kat frame tu untuk orang sign kang. My ni dahlah tak kretip lagu mana lak nak buat kan.. mana nak carik frame besau-besau yang murah???

Rasanya, angan-angan ini REJECT kot! Tayah nak menyusahkan diri hehe.. (tapi akan dipertimbangkan..:D )

·  Photo Booth
google~
Erk.. berangan lah My ni.. buat kenduri kat kampung je bukan dekat dewan besar di tengah bandar kL.. bukan di JW Marriot oke hoke kau nak demand macam-macam.. hihihi

Tapi suweeettt sangat adaphotobooth ni kan.. dah lah My ni pantang jumpa kamera. kalau ada photobooth mesti seronok giler dapat mencapub dengan kawan-kawan kan kan...
google~
Masalahnya ada masa ke nanti? Kat pelamin pun belum tentu dapat tunaikan permintaan semua.. kang nak gi makan lagi.. pastu nak gi outdoor lagi... erkkk~

So.... berangan je lahhhhhhh!!!! (kawan-kawan! ada sape-sape nak buat bachelorette party untuk haku tak???beli lah party/photo props macam kat gambar tuh!! weeee~)

·  Candies Buffet
partyprint
Dah nama pun angan-angan kan.. biaq pi lah My nak buat apa pun..:D Sekurang-kurangnya kalau My tak mampu untuk melakukannya ada jugak My bagi idea untuk B2Bies out there yang tengah meng'google' pasal kahwin tup tup masuk ke blog naif ni kan hehe. Haaa... berguna hape..
google~
Ok candies buffet ni biasa sesuai untuk wedding dalam hall kot. Alahhh kat mana-mana pun sesuai lah janji pandai decorate. Section ini untuk menarik perhatian kanak-kanak.. mak, bapak kanak-kanak pun boleyyyy...:D Sekurang-kurangnya taklah kek kawen korang yang mahal tu habes kalau ada section ni haha. Lagipun taklah nanti kanak-kanak ni bosan gi wedding ye dakkk... ada gak pencuci mata pencuci molot tuk diorang instead of nasi minyak sahaja hoho.
google~
tapi pasal ni... Akan My pertimbangkan. Kalau nak buat pun takdelah grand sangat section tu. Beli je candies,snacks, chocs banyak-banyak kat pemborong senang. Tak payah lah cupcake, macaron bagai... overbudget nanti..:D

Tapi kat ruang mana plak My nak letak kat rumah tu kan? adehhh... nantilah fikir. 50/50! :)

·  Wedding Button Badge
google~
Ohsem sangat idea ini kan kan!!!!

Tapi menatang ni not in budget pun. Kalau tahu enchek tunang ni mahu die pot pet pot pet kang.hehe.. Lagipun mahal la per pcs.. about RM3-RM4 per pcs..hurm.. Kalau kira-kira adik beradik+ipar-ipar+anak-anak buah+pengapit dah lebih 20 orang tuh aiseyyy... 
gadis jumaat
Anyone ada contact supplier for badge tak? yang murah-murah. weeee~ budget dalam RM1.50 ke bawah dapat tak ek ek hehe. Let say kalau boleh dapat sen-sen boleh gak My beli sekali untuk orang-orang kampung rewang kan kan.. mesti diorang suka.. yela selalu dapat bunga rozet je hehe.
google~
Nantilah difikirkan. Kalau tak terpaksa beli rozet je la.. eh rozet ke rozek? mana-manalah..-.-' Tapi beli rozet yang lain sikit lah daripada orang-orang yang rewang kan kan.. ohsem nye!!

Erkkk.. tapi ini angan-angan je. Akan dipertimbangkan.. 30% out of 100% will do... ngee~


·  Bunting
bannerborong
  Rasanya banting kahwin ni dah memang jadi kebiasaan orang buat ye dakkk.. So, ofkos lah My kena buat jugaaa hehe...
google~
   Actually yang ini bukan lagi angan-angan.. telah pun My membuat tempahan... artwork nye??? Nanti My share ye? simple je. Yang penting My nak ada nama+gambar pengantin dan nama+gambar mak dan abah pengantin. baru syiok!

 Opss...oklah. dah tu je angan-angan setakat ini.. Banyak sangat menda nak fikir dalam kepala otak ni dah tak tersusun dah..-.-'

   Till then!

5 comments:

mas saari said...

macam2 dah sekarang ni... akak dulu mana ada benda2 camni! untung pengantin zaman sekarang..

Cik Ecah said...

menarik~~~

YanaMIB said...

kita dlu pn angan2 gitu jugak..tp bunting je dpt settlekan..tu pn lupa nk ltk ms kenduri belah yana..hahahaha bz punya pasal otak jd serabut =P

SoLy SoLicious said...

guest book..menarik!

hitamanis said...

bese hok jenis gini mahal sket la kos die nye. what ever it is. wish it happens for yaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers