9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, November 16, 2011

Persiapan Perkahwinan : Pemilihan Doorgift

Memilih cenderamata/cenderahati ataupun disebut doorgift sebenarnya bukan sesuatu yang mudah! My sendiri tengah pening memikirkan apakah jenis doorgift yang ingin diberi kepada kawan-kawan My nanti. Doorgift untuk tetamu-tetamu lain My tak perlu risau nak fikir sebab mak yang akan uruskan so terpulang pada mak untuk memilih doorgift yang dia suka. Bahagian My adalah memilih doorgift untuk kawan-kawan My yang datang nanti. Tak syioklah kalau My sendiri tak menyediakan sesuatu untuk menghargai kehadiran mereka. Lebih-lebih lagi kalau ada yang sanggup datang dari jauh.. J

Macam nak pilih kad kahwin, pemilihan doorgift juga adalah sesuatu yang menyerabutkan fikiran! Bukan tak jumpa mana-mana yang berkenan… ada.. banyak… tapi bila dah tengok banyak-banyak, jadinya rambang mata! Tengok itu, berkenan. Tengok ini, berkenan. Ah! Mana satu nak pilih ni? Yang ni oke… yang tu lagi oke.. adehhhh~

Kadang-kadang My konpius jenis doorgift macam mana nak bagi nanti. Sama ada nak bagi sejenis barangan sahaja ataupun bagi something in paper bag misalnya dan di isi dengan 2/3 macam barangan yang kecil. What say you???

My fikir nak bagi sejenis barangan sahaja kinda like cupcake dalam bekas yang diletakkan ribbon then bagi macam tu je. Tapi fikir-fikir alahaiii takkan nak bagi cupcake satu tu je? hurm… Lepas tu, My fikir macam nak bagi a favor box yang di dalamnya My letak beberapa jenis barang macam muffin+gula-gula+barang ke-3 tak fikir lagi nak bagi apa heee…

Haih~ pening-pening….T_T

Untuk lebih jelas gambaran-gambaran doorgift yang My fikirkan My sediakan gambar untuk tontonan korang…
credit to here
My plan nak bagi hexagon jar with candies macam dalam gambar kat atas ni semata. No other things la. Ok ke korang? Kawan-kawan datang bagi je satu benda ni. hurm…

google~
Another idea is My interested dengan box macam dalam gambar kat atas ni. Nama dia chinese take away box, biasa chinese guna box macam ni. Ada tangkai comel je. So My ingat nak beli box ni, design sendiri dengan riben dan sticker lepas tu dalam box tu My isi dengan candies ke, muffin ke, marshmallow ke, chocs ke… hurm

So, apa kata korang? Any ideas? Kalau ada idea yang lebih menarik lagi tertarik pelissss laaahhhh share dengan My... Doorgift ni untuk kawan-kawan tau. So My taknaklah terlalu simple dan tak terlalu terbabor... yang sedang-sedang je. 


adeh.. tak larat nak pikir dah... -.-'

9 comments:

SoLy SoLicious said...

ok jgk tu.. bse bdak2 suke la dpt candies tu

Teratak Hami said...

Akak minat hexagon jar tu... Hehe.. Pasal box nak decorate sendiri tu mcm payah je bagi akak. Ada box yg dah siap decorate and harga ada bwh rm5, depends pada size.

Kena tgk utk brapa org dan brapa budget

Yana Nanako said...

yang penting jgn lupe ajak yana.. hehehehe XD

KAMIHIDUP said...

:)

mas saari said...

akak kahwin dulu bagi bunga telur je kat tetamu...heheheee

Lizzie Yasmin said...

Jellybean.. mcm cute jer as doorgift. Jellybean boleh makan, bekas boleh simpan buat kenangan..

Lizzie Yasmin said...

Jellybean boleh beli dkt kedai borong jual jajan. Kalau nk sedikit, kat kiosk jual candy pun ada.

aimie amalina said...

huwaaaaa
yg hexagon tu nmpak menarik =]
weeee
mane2 pon okeh, asal ada penghargaan kan..

izyantyPersonalTaste said...

kita tengah buat promosi doorgift body scrub 50pc keatas boleh dpt rm 1 (1pc)


http://izyantyshop.blogspot.com/2010/10/izyanty-collection-spa-lulur-badan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers