9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

nak join kelik oke!^_^
Atas permintaan, Bro Ben buat segmen ini. A bit late tapi My join gak! Hehe.

·  Sila ceritakan latar belakang anda ..

Seorang gadis berusia 18 tahun pada 6 tahun yang lalu.. Dilahirkan pada 16 Julai pada detik 5.45 pagi di Hospital Besar Kuala Lumpur. Waktu kelahiran My abah dah pencen awal daripada askar so kemudiannya dia bekerja di Hospital di Kuala Lumpur. Spital tempat My lahir lah kot. Masa tu mak bekerja sebagai konduktor bas je. Setahun selepas kelahiran My, kami sekeluarga berpindah di sebuah tanah rancangan felda di Segamat, Johor dan abah bekerja sebagai peneroka. Mak pula sehingga sekarang masih bekerja sebagai kerana di sebuah pos mini di tempat tinggal. Begitulah kehidupan Mak Abah membesarkan kami 7 beradik. My merupakan anak perempuan bongsu, mempunyai 2 orang abang, 2 orang kakak, dan 2 orang adik lelaki.. Kerana jasa Mak Abah lah kami semua jadi orang yang berjaya hari ini… Kini giliran kami adik-beradik pula membalas jasa kedua mak abah…;)
         
·  Profesion anda sekarang ?
Baru menamatkan pengajian pada pertengahan tahun lepas dalam bidang pemasaran, UiTM. Bekerja sebagai Marketing Executive di sebuah syarikat swasta di ibu kota KL. Mungkin sebab lahir kat KL so akhirnya menetap bujang di sini hehe

·  Blog favourite anda .. kenapa ?

Bro Ben Ashaari – Entah. sebab dia blogger tiptop kot. Tulih la ape pun My tetap dtg sane bace n komen..:p plus, sebab dia hensem badan 6 pax kot..;P

Hanis Zalikha – Sebab dia santek! Matang! Apa yang dia tulis tak langsung seperti usia dia sekarang!^_^

Ujang – Sebab dia seorang yang mempunyai sense of humour. Kalau masuk blog dia My tak akan kering gusi..^_^

·  Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
Erm.. tade specific blog. Just tak suka masuk blog yang terlalu banyak widget, berat, dan yang gunakan font yang rambu ramba. Sakit mata.

·  Impian anda terhadap blog anda ..

Hurm.. Impian? Ada impian ke? Hehe. I’m just hoping that My akan setia berblog sampai bila-bila.. Blog ni My jadikan sebagai diari harian.. boleh rakam memori-memori dalam hidup My.. Esok lusa kalau My dah kahwin, dah ada anak-anak, kalau diorang tanya sejarah hidup My bagi je blog ni khatam sampai habis. Bukan setakat anak-anak, cucu cicit pun boleh baca..;) Bukan tu je, kalau My dah tade kat dunia ni nanti, jasad My dah tade.. tapi nama dan blog My masih ada untuk tatapan keluarga, rakan dan taulan..^_^… My tak mengharapkan followers or trafik berpanjangan, Namun bagi yang sudi datang membaca dan memfollow.. appreciate them much! each 1 reader, 1 follower yang tinggalkan jejak meningkatkan semangat My untuk terus berada di sini! Thanks all!^_^

28 comments:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

blogger kedah meh terjah ney..;)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

nadiemsharmz said...

salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

jom jengok cni lak ;;;;

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

sha said...

Singgah sini.
Sha blogger Kedah..

irzat adam said...

hye...sye org perak...selamat berkenalan...o_0 v


p/s: cntek header..

Kei Seichi said...

melawat blog orang KL oleh orang melaka...
salam perkenalan...

http://geekzster.blogspot.com/

Fyqa said...

salam singgah dri segmen yg sma

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

:D

pRiNCe said...

hye..salam perkenalan ye...
prince blogger kuala lumpur...
newbiee lagi...
kalau sudi lawat la ke blog prince ye...:)

Dda Ly said...

salam kenal..:)

meh ke rumah..
~ketinggalan zaman~
keep in touch ye..♥♥♥

mynameismy said...

tenks sume!!
nanti My singgah blog u ols plak oke!;)

... said...

as salam..

datang ziarah dari segmen encik ben~
saya blogger kuala lumpur
ukhwah dari saya~
saya follow kamu~
oo..peneroka =)
kerana peneroka, banyak hutan2 tebal dah jadi bandar.huhu..
semoga impian menjadi kenyataan.
amik bisness la ya masa kta uitm?

mai dtang terjah saya pula

ben ashaari blogger ikut negeri

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

mynameismy said...

@...

heyya!
yup dlu kat UiTM di faculty bisnes dlm bidang marketing..;)

oke nnti shaye terjah kamu ya!

Mamaleesya said...

jenjalan melawat

http://diarialeesya.blogspot.com/

Mutiara Bernilai said...

slamat pagi..

org kuantan yg bkerja di KL WP dtg malawat..

jum jd kwn jum..

snang2 nati kite leh jupe kn? :)

folo kamu sudaahh.. :)

YanaMIB said...

org key ell..wewwiittt~ ^_^

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknalan.
singgah dari segmen BA.
n terus follow kamu my ^^

sis pun suke baca hanis zalikha juga :)

jemput baca

sambal ketuk langkah demi langkah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/samba-kotuk-omak-den-langkah-domi.html

mynameismy said...

@Mamaleesya

tenks mamaleesya!;)

mynameismy said...

@Mutiara Bernilai

hye! hehe hello2...
moh le kite lepak kamu nk banjer mamam kan?;P

mynameismy said...

@YanaMIB

org jhr yg menetap di KL la..;P

mynameismy said...

@Diari-Selebriti-Mama

hello! da folo blk!
sdp smbal ketuk ade mse nk cube!
*tggu da kawen nnti..;P

Qaseh dalia adelia said...

dtg dr ganu terjah budak bandar

aNNa maRdHiaH said...

blogger perak datang sini .
and follow.salam perkenalan .
ziarah anna ye .

mynameismy said...

@Qaseh
hello waseh!
kite org kmpung bekerja je kat bando..;P

mynameismy said...

@anna

tenks anna!!nnti kite dtg perak lak ye..;P

sarah mohamad said...

good luck dear :)

Lulu caldina said...

Wohoo..blogger dari Wilayah persekutuan...Hi...ngee

Mirull Ibnu Azman said...

melawat org key-el..
meh la singgah org perak!

http://iammorecomplexthanyouthink.blogspot.com/

Hannah's Collection said...

blog walking~ jln2 cari kwn :)
come follow me,,
http://hannahapparel.blogspot.com/

Hannah's Collection said...

blog walking~ jln2 cari kwn :)
come follow me,,
http://hannahapparel.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers