9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, March 4, 2011

Follower No. 85!!

AAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! *menjerit tahap histeria...
Nak tahu sebab apa?
Owh malu..
Nantilah bagitahu…*blushing

Kalau y’ols giler dengan blog, y’ols mesti kenal dengan blogger-blogger yang giat aktif dengan blogger kan? (berapa byk kali ‘blogger’ daa). Sama as me… Kalau setakat Hanis Zalikha, Redmummy tu memang dah familiar sangat dah dalam dunia pembloggeran nih. Seorang lagi yang y’ols mungkin takkan lupa… BEN ASHAARI… bukan Ben Affleck ataupun Beney Airie oke! (eh itu bakal suami masa dpn sy!!).

Dijadikan cerita, My start sign up kat blogger.com ni pada tahun 2008. Masa menuntut di UiTM Shah Alam. Diperkenalkan oleh kawan sama-sama belajar (dia sekarang dah tak aktif atas desakan kerja yang tak menentu). So bermula sejak tu My dah mula berblog. Tapi yela, baru-baru aktif kan takdelah nak tulis gempak-gempak.
giler batak...erk
Sebelum berblogger My memang aktif tulis diary. Dulu memang ada stok diary tulis manual dari awal tahun sampai hujung tahun. Kalau lobang-lobang tu mungkin sibuk menelaah buku sekolah so takde masa nak tulis diary hehe. Biasanya kalau My sedih memang totally My akan tulis dalam diary sebagai melepaskan perasaan yang terbuku dalam hati. Kadang-kadang tulih sampai meleleh-lelehlah airmata ni.. isk.. Sampai masuk belajar Diploma kat Bangi pun My still aktif dengan buku diary Cuma dah tak selalu. Kalau My betul-betul stress je My akan luahkan perasaan di situ.  Tapi lama-lama bila dah busy with life.. study.. My dah jarang sangat menulis. Kadang-kadang setahun tu berapa kali je. Sampai lah masuk degree memang dah tak beli langsunglah buku diary tu. Kalau tak nak dekat awal tahun je mesti pergi kedai buku cari diary untuk next year hehe..

Bila masuk degree member kenalkan plak dengan blogger.com ni. Memang besh lah.. semuanya dihujung jari sahaja hehe. Mula-mula My berblog ni untuk kepuasan diri sendiri je. At least My ada tempat untuk meluahkan perasaan. Dulu My tak tahu pun dekat blogger ni kita boleh buat kawan. My tak tahu pun kita boleh buat duit dengan blogger. My ingat memang Cuma diary online je macam tu la. So, sepanjang 2008, 2009 My memang banyak berblog untuk diri sendiri je. Banyak cerita pasal campus life, personal life.. My memang tak bercampur dengan dunia blogger yang lain (zero knowledge). Lagipun My jarang hapdate.. sebab sibuk belajar. Kadang-kadang setahun berapa kali je. Pastu ciput je post entry hehe.

Year 2010 My kembali aktif… Start bila My di semester akhir degree. Masa tu Praktikal. Masa tu la My banyak berblog balik.. My banyak cerita pasal kehidupan masa dah bekerja.. Nak buat thesis lah.. work environment lah.. macam-macam ada… Tapi update biasanya sebulan sekali je…

Pertengahan 2010 My jumpa dengan blog Redmummy… Tapi My takdelah masuk sebab My rasa ‘alah aku sape nak menyemak kat blogger hot ni’.. So, My banyak jadi silent reader je.. My mencari kat mana keistimewaan blog tu sampai ramai sangat blogger lain yang masuk jadi follower dank omen setiap entry dia. Tapi masa tu memang My tak ambil port sangat.. So, My banyak sibukkan diri dengan dunia sendiri je.

Akhir 2010 My jumpa dengan blogger bernama Hanis Zalikha. Itu tayah cakaplah rasanya hampir satu Malaya kenal dia sebab dia pun dah banyak keluar paper., TV bagai.. (kotlah y’ols semua perasan kan). Then I jumpajugak dengan blog brader Ben Ashaari… Berbadan 6 pax… not bad looking (cakap je lah dia hensem!)… erk.. sape brader nih? Kenapa ramai sangat yang mengikuti setiap perkembangan dia setiap hari? Same as RedMummy, Hanis Zalikha.. I masuk baca entry-entry they all je.. sikit pun tade komen.  

Awal tahun ni, Hanis Zalikha dah jarang hapdate blog. So, I memang dah jarang giler pergi blog dia sebab setiap kali masuk mesti entry yang sama. (belum hapdate). So, I banyak masuk ke blog Ben Ashaari.. I pelik.. apa yang ada pada Bro Ben sedangkan entry-entry dia semuanya biasa saja. Tapi tak pernah sekali pun entry yang dia post tak pernah didatangi oleh komen-komen yang positif daripada teman blogger… Aura apakah ini?? Follower dia? Fuhhh berpuluh2 kali ganda banyaknya berbanding My....T_T… Dari blog Bro Ben lah My tahu banyak rahsia.. My dapat ilmu untuk jadi blogger…  Dari blog Bro Ben jugaklah My lebih bersemangat untuk berblog. Asal online je. Perkara yang pertama My buat adalah type kat http address tu ‘ben’ maka akan keluarlah secara automatic blog beliau sebab dah setiap hari ke situ hehe.

Sejak masuk blog dia hari-hari My baca entry daripada dia. Setiap jam berapa banyak entry dia bikin kadang-kadang sampai terlepas pandang yela, keje My ni bukan berblogging sahaja kan.. Apalah kerja Bro Ben tu sentiasa ada masa buat entry baru? Hish.. (jeles..T_T)… Sejak masuk blog dia jugak My rajin join segmen dia. (ala baru 2/3 jek) sebab segmen dia sebelum-sebelum ni semuanya tak melayakkan My sebab follower My masa tu less than 50…T_T… Kalau ada pun mungkin My dah terlepas pandang….

Seperti entry My sebelum ni, My cakap My mimpi Bro Ben (bukan sebab giler baying oke!) gara-gara tengok Vlog yuyu Zulaika di mana Bro Ben telah menyemak sama dalam tu. Hamik kauu tidur lepas tu mimpi dia ada sekali dalam mimpi tu. Budus tul lah mimpi My nih. Tak semena-mena petang ini…..My hampir-hampir terkena serangan heart attack apabila…..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BEN ASHAARI FOLLOW BLOG MY!!!!!!!!!!!!!

Okay seyesly nak cari bukit sekarang pastu nak jerit kuat-kuat!!!!
Giler memang giler oke!!
Lagaknya seperti seorang filem terkenal telah datang ke rumah… dan makan tengahari di situ… hahahahahaha (gelak bangga..@_@)
Apapun, Thanks Bro Ben… sudi jugak datang ke teratak buruk My nih….

Sebab Bro Ben lah teratak My ni dah mula dikunjungi kawan-kawan blogger (sejak join segmen). Sebab Bro Ben jugaklah Follower My bertambah hari ke hari…. Thanks sangat2…;)

Thanks jugak kepada semua kawan-kawan blogger yang sudi datang meninggalkan jejak di sini.. Tapi, senang-senang datanglah lagi ye…;)

Keep on blogging y’ols!!!

Saaaayaaaangggg y’ols!;)

Bro Ben: feel free to give any pendapat and komen tentang blog ini ya. Tunjuk ajarku sifu!;)

*Balik nak canang satu KL Ben Ashaari follow My! **giler jakun minah nih!erk

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers