9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, March 21, 2011

camne nak buat kalau gusi bengkak tahap tak boleh belah?T_T

Dah beberapa hari gusi bengkak. Bese kalau sakit macam ni sekejap je dia surut tapi kali ni sakitnya berbeza tak boleh belah and ambil masa yang lama untuk hilang! Macam nak tumbuh gigi bongsu je gamaknye. Sakit kat hujung gigi bahagian kanan. Rasa-rasa pakai lidah konpem ada bengkak di situ! Arghhh memang masanya untuk berjumpa doctor kah? Ye la kot, last jumpa doc setahun lepas yang sudah. Adeh…

Bila sakit gigi, nak makan pun susah. Makan guna geraham kiri jek. Ahhh seksanyaaaa! Bila makanan sedap, paksa jugak makan tapi macam tak puas sebab tak dapat guna geraham kedua-duanya!

Bila sakit gigi, kerja pada hari Isnin yang mulanya bersemangat dah jadi hambar! Badan jadi lesu macam nak demam! Kepala dah berputar-putar….ahhhh!!!!!

Bila sakit gigi nak berblogging pun tade mood. Idea pun tak nak datang! Sudahnya Cuma baca blog bloggers ngetop, itupun ada tak ade je tinggal komen. Huhhhhh….!!!
credit to nfam90
 Hail ah gigi… kenapalah kau seksa gusiku begini? Sakit kau tahu takkkkk?????

Nak pegi klinik ke tak?? Minggu ni quite busy no have time….T__T

Anyone ada tips untuk kurangkan atau hilangkan terus sakit yang berlarutan ni?? plissss!!!T_T

5 comments:

Putri Malu said...

penyelesaian terbaik ialah berjumpa doktor.. tu pertumbuhan gigi bongsu.. memang sakit yang amat sangat.
aku pun pernah kena.. memang x tido malam la.hehe.. nanti jumpa doktor, dia akan bagi ubat..untuk tahan sakit.. x yah makan panadol. takkan berkesan punye.. hehe

mynameismy said...

@Putri Malu

ye la agaknya.. dlu doc pnh ckp My punye gigi bongsu ni pttnye da tumbuh tp mungkin die malu2 nk kuar sudahnye skrg die dtg plak sakit!!! adoii nk ke klinik bile la gamaknye..T_T

hamzah ian said...

stuju ngan puteri malu..

dulu aku camni gak.. tp aku biar je..

sakit dan nmpk buruk gile.. arghhhh

mynameismy said...

@hamzah ian

hehe.. baiklah!
tenks y'ols!

Qaseh dalia adelia said...

g klinik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers